Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Baskı Balata Seti

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda r3mu5ty tarafından 16 Ocak 2019 tarihinde açılan konu

1. GTI

GTI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Cengiz kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

2. GTI

GTI Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Cengiz kahraman
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Era dizel için baskı balata seti yetkili serviste parça fiyatı 2018 de 1250 tl idi, yetkili servise montaj yaparsa 2250 tl olduğunu söylediler, dışarıda 650 tl baskı balata valeo marka işcilikde 600 tl istemişlerdi 2018 de yetkili servise bıraktım. Baski balatada sorun yok. Sanziman yagi yanlis konulmus dediler 210 tl ye sanziman yagi degistirdiler teslim aldim vitesler yunsadi bir nebze... daha once vitesler kışın neredeyse vites değiştirmek imkansiz gibiydi.

onurforces bunu beğendi.
  3. Uzmert42

Uzmert42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ertuğ TUNCAELLI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Dün 2004 Elantra 1.6 benzinli aracımın baskı balata ve beraberinde manuel şanzıman yağını değiştirdim. Usta valeo ya da secho set istedi. Baskı seti seco olarak geldi. Ben valeo varsa onu getirsin dedim ama yokmuş. Neyse gelen setin orijinal Kore üretimi olduğunu söyledi. Üzerinden çıkan baskı seti de Secho idi. Ama sanırım ustanın da dediği gibi eski tip baskı setiydi. Çünkü çıkan baskı setinde iki adet yay vardı, yayların aralarında da 4 adet yine yay görevi gören lastik destekleri vardı. Bu yayların kalkışta titremeyi absorve ettiğini düşünürsek o lastiklerin yaylara göre basit kaldığını söyleyebiliriz. Yeni baskı setinde karşılıklı 4 adet yay sisitemi vardı. Secho ile ilgili memnuniyetsizlikler de okudum ama hayırlısı artık. Çok fazla araç kullanan bir değilim, aracı aldığım 2013 ten beri yeni değişim yaptırdım. Baskı perçinlere kadar gelmiş. Öyle aman aman bir sıyırma olmamış. Baskı tarafında bir miktar yanma oluşmuş. Aslında baskıyı değiştirme nedenim, sıyırma, çekiş düşüklüğü, ses veya balatanın bittiği düşüncesi ile ilgili değildi. Sorun,kalkış esnasında lok lok şeklinde tok bir ses ile beraber hafif bir vibrasyon ve titreme şikayeti vardı. Bu da insanın sinirlerini kaldıran bir durum, en azından benim için öyleydi. Bu titreme için sorun çikarabileceğini düşündüğüm motor takozları, aks başları, amortisör gibi çok yere baktım. Sorun tamamen baskı balatanın az da olsa bitmeye yakın oluşu ve baskı kısmındaki hafif yanma lekelerinden kaynaklanmış. Volant da herhangi bir yanık veya sıyırma yoktu. Sonuç olarak bu ses ve titreme şikayetim ortadan kalktı, debriyaj pedalı pamuk gibi oldu. Bakalım bu secho baskı balata seti ne kadar gidecek. Aracı çok fazla kullanmamakla birlikte yılda en fazla 3000'i şehir içi toplam 10.000 km yapan biri olarak en kötü, bana 7 yıl gitmesi lazım. Yaşadığım tecrübeyi aktardım, bu titreme ve ses olayını yaşayanlar varsa, sorunun çözümü için referans olabilir. Herkese kazasız, arızasız sürüşler dilerim.

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

paylaşım için teşekkürler.

Uzmert42 bunu beğendi.
  5. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Baskı balata rulmanı gitti. Mecburiyet bölgesi olduğu için dikili, gittim daha önceden başka bir şey için gittiğim yere... Dün 4 gibi arabayı bıraktım. Dün neyse bunlar valeo takmış ama baskı balata hatalı dediler telefonda neyse bugün saat 2 gibi tekrar sökmeye başladılar. Üstten akü ve gaz filtresi bölümü söktüler. Alttan ise ne varsa söktüler. Traversler direksiyon kutusu rotlar motor takozları vesaire ne varsa. Bir tek motor ve şanzuman kaldı. Şanzumanı da söktüler içinden sıfır valeo çıktı. Parçacı yanlış baskı balata verdi diye düşünüyoruz ama parça kodları uyuşuyor. Bir parçacıda seco vardı. İçinden çıkan ile neredeyse birebir çıkıntıları vesaire. Ben yorumlara baktım bu arada seco için iyi değil diyenler vardı. (Kiaclubtr de) Valeo için direttim başka bir parçacıya gittik 2 3 tane şase numarasına göre getirdikleri set çıkan hatalı set gibiydi. Ne yapalım diye düşünürken benden çıkan orjinal baskı balataya baktım parça kodu model no var mı diye farkına varmamışım daha önceden Kia Hyundai logoları var. Marka ise seco. Orijinal seco olunca ben valeo diye diretmekten vazgeçtim. 200.000 km'de araç seco ile gitmiş.

Durum böyle olunca seconun uyumlu olduğu garanti olduğu için (burdaki parçacılar yanlış parça verebilir) seco takalım dedim. (Bu arada gittiğimiz ikinci parçacı bu seco mapa gibidir diyerek bizim ustalara secoyu iyicene kötüledi. )

İnşallah bir sorun çıkartmaz. Seco diyerekten risk almış gibi hissediyorum.

Video çekmiştim. Evdekilere göstermek için... Sizin için youtube a yükledim. seco ve kia Hyundai logoları balata üzerinde gözüküyor.
    https://youtube.com/shorts/T_-rzjW4j4s?si=3gm3NmoJf8kSwumh

Son düzenleme: 2 Temmuz 2024
    veli9043 bunu beğendi.
  6. veli9043

veli9043 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veli türkmen
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Merhaba tecrübeleriniz nelerdir.Seco nasıl bende taktıracağım nasipse.

7. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bendeki orjinal secoydu. Yeniside oldu gibi duruyor daha çok km (50.000 üzeri) yapmadım

Bu Sayfayı Paylaş