10 Kasım LPG KABLO

Baskı Balata Değişimi Sonrası Marş Sorunu

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda konukoray tarafından 9 Kasım 2023 tarihinde açılan konu

1. konukoray

konukoray Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Koray Konuk
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Merhaba arkadaşlar,
    i20 (2014) aracımla zaten bir süredir hissettiğim bir sıkıntı yüzünden yolda kaldım. Hemen yakındaki tamirciye çektim. Usta inceledi ve baskı balata değişmesi gerek dedi ki zaten bunu tahmin ediyordum. Değişim yapıldı, aracım yağ gibi oldu çok mutluluk verici... Yoluma devam ettim. Ancak daha sonra şöyle bir sıkıntı oluştu:
    Bazı Hyundai araçlarda biliyorsunuz debriyaja basmadan marş harekete geçmez. Benim aracımda da bu özellik var. Ancak debriyaja bassam da harekete geçmiyor. Ustadan aracı aldığımda çalışıyordu, sonra arada bir yapmaya başladı, üzerinden bir gün geçti neredeyse hiç çalışmaz aşamaya geldi.

Buna göre sizce sorun ne olabilir, daha önce böyle bir tecrübesi olan arkadaşlar oldu mu?

Bu arada sizin araçlarınızda debriyaja basmadan kontak çevirdiğinizde ekranda bir uyarı çıkıyor mu? Sanki öyle bir şey varmış gibi hatırlıyorum ama emin değilim, şimdi benim arabamda uyarı yok.

Beni aydınlatabilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,147
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba. pedal müşürünüz bozulmuş olabilir. acil durumda vurdurarak çalıştırabilirsiniz.

bekobey bunu beğendi.
  3. konukoray

konukoray Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Koray Konuk
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Evet dediğiniz gibi pedal müşirinde sorun vardı. Baskı balatayı değiştiren ustaya gittim. Durumu anlattım sadece 5 dakikada halletti. Sanırım müşiri iyi takamamış.

MSC ve bekobey bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş