Araba yokuşta kalkışta zorlanıyordu. Baskı balata testi için düz zemine gittim araba 4 ve 5 vites ile debriyajdan ayağımı çekince gaz vermesem de kalkıyor. Normalde balata iyise kalkmadan direk stop etmesi lazım değil mi? Balatam ne durumda yorum yapar mısınız 1998 model Hyundai accent 1.3 manuel lx
Yaptığım test yeterli değil mi normalde yağ bakımı ile değişecektim heran sorun olacaksa beklemicem yola gitmeden halledecem
şanzıman sökülmüş iken debriyaj bilyası - çatalı ve şanzıman yağını da değiştirin kaliteli malzemeler ile değişim gerçekleştirin uzun ömürlü olsun.
önce pedal konumu doğru mu ona bakın, çok yukarda kavrayan yani hatalı ayarlanmış pedalda balata yarı ömründeyken kaçırmaya başlar.
Geçenlerde bir ustaya balata nasıl dedim zayıflamış dedi. Bende bu aralar ilk günke göre zayıflık hissediyorum. Araba yokuşlarda kalkarken çok zorlanıyor ve bağırıyor. Geri vitese zor geçiyor ve geri gelirken titriyor. Birkaç güne yola gidecem yolda bu sebepten kalmak istemem gitmeden değiştirmek istiyorum. Kendi çapımda balata testide yaptım. Başka ne yapabilirim bilmiyorum. Balata değişim isteği bu şekilde olmuyormu zaten illa yolda kalana kadar beklemek gerekmez değil mi? Balatanın ömrünün bu belirtiler ışığında çok daha uzun olma ihtimali varmı?