Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Başımın belası P2096

'İ20 Forum - Club' forumunda akhilleus81 tarafından 28 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

Tags:
  1. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Geçen bir araçta arıza lambası yanık gördüm (cruze) dedim neden yanıyor normal bu araçlarda dedi.
    Çok iyi bildiğim (düğün aracım bile olmuştu) başka bir cruze da yanmıyordu. Demek ki normal değilmiş.

Normal diyene hee öyledir deyin ve tartışmaya bile girmeyin. Oradan uzaklaşın.

Eğer benzinde lamba yakmıyor ise LPG de yakıyor ise ya montaj kötü yada lpg ayarı.

Benzinde de yakıyor ise trim değerlerini ne bozuyor ona bakmak lazım. Katalizör mü hava kaçağı mı vesaire.

2. SynysterGates

SynysterGates Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    823
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Ya arıza lambasına normal diyenleri gerçekten kaale almamak lazım.LPG de AFR ayarı yapılırken her zaman benzin map ine en yakın olması istenir,bu durumda zaten benzinle enjeksiyon farkı çok az olduğu için her zaman tölerans payında kalıp arıza lambası yakmıyor.Arıza lambası yakıyorsa demek ki bir nedenden dolayı istenen enjeksiyon sağlanamamış,o ya da bu nedenden.Bunu asla normalleştirmemek lazım.Ben de henüz 5 bin kmdir LPG kullanıyorum hiç arıza lambası,tekleme gibi bir problemle asla karşılaşmadım.Günümüz LPG sistemlerinde de bir zahmet karşılaşmayalım zaten,atla deve bir olay değil.Olay doğru montaj,doğru ürün ve doğru ayarda.

3. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    9 yıl 150.000 kmdir bende yanmıyor. En az 3 sene de(30.000km) öncesi de var. Artık yansa normal gibi.

4. sarikaya33

sarikaya33 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Bilal Sarıkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    hocam naptın çözebildinmi sorunu?

5. mhmtmyd

mhmtmyd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mehmet mayda
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Merhabalar. Yarışmaya Ankaradan 2014 model accent blue zavoli lpgli aracımla katılıyorum. Bende p2096 denen sorunla uğraşıyorum. Bi kaç aydır 5-6 farklı lpg ustası (ankarada bilinen) gittim. ustanın birisi katalitik konvektör arızası dedi ve ön lpg sistem değişmesi gerektiğini atiker takabileceklerini söyledi. 10 k para istedi. ikinci usta ayar yaptı yine yandı ayar yaptı yine yanarsa dedi enjektörleri değiştirelim dedi ve yine yandı. enjektör değiştimek için yanına gittim ama parça bulunamadığı için kaldı. usta da çok ilgilenmedi. üçüncü usta sistemin düzgün olduğunu oksijen sensörünün değişmesi gerektiğini söyledi. Bende Ankarada her zaman gittiğim tamircime gittim sensörü sordum. 3 k değiştiririz dedi ama bunlarda kronik lamba lpgli araçta yanar dedi ama bence yanlış. Değiştirmeden çıktım. Tekrar lamba yandı dördüncü lpg ustasına gittim. usta 3 bin devirde zengin/fakir karışım yapıyor dedi ve yine ayar yapıldı. lamba belli km sonra yine yandı. en son gittiğim ustaya gittim. yine cihaza bağlandı bu sefer fakir karışım ile birlikte kam mili (eksantrik hatası) vermiş. usta hatayı gösterdi. bir özel hyundai servisine gönderdi. usta baktı ve motor saat gibi çalışıyor ama zincir aptallaşması sorunu varmış o nedenle olabilir dedi ve 15 k fiyat verdi. Yine de değiştir dersen değiştiririz dedi. Yaptırmadan çıktım. Lamba yine yandı bu sefer başka bir hyundai servisine gittim. usta fakir karışım hatası vermiş dedi. kam mili vs hatası yok ortada. bir önceki hatada usta göstermese yalan söylüyor derdim ama kendi gözümle hatayı gördüm. Bu sefer sadece fakir karışım p2096 veriyordu. Usta bujileri değiştirelim deneyelim dedi. Bugün bujiler değişti. 4 adet orjinal buji taktırdım. Umudum yok açıkçası bakalım ne olacak. Arada girer durumları güncellerim. Herkese iyi forumlar.
    Not: Bu süreçler devam ederken ortalama ayar yapıldıktan 250 km sonra lamba yanıyor. benzine geçip 40 km sonra kendiliğinden sönüyor. İlginç bi olay. Ankarada bilinen kaliteli ustalara gidiyorum yakında hepsiyle kanka olacağız.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:

Bujiden çıkacak gibi bu olay . Lpg'li kullanıyorsan bujiyi ve buji kablosu değişimini ihmal etmeyeceksin . Buji kablosunun orjinal mi ? Km kaç ?

Buji orjinalini ister. Tırnak aralığı mesafesi çok fark eder. Kullanma kılavuzunda ne yazarsa ya da serviste ne takılıyorsa onu kullan .

Mesela Era için NGK BKR-ES11 (umarım yanlış değildir) yazıyor kullanma kılavuzunda fakat servis bakımlarda Bosch takıyor herhangi bir sıkıntı görmedim. Bu motora uygun bujiyi fabrika belirtip servise veriyor. Parça teminini oradan da yapabilirisn.

Accent blue yeri varken neden i20 club'ta yazdınız ?

7. mhmtmyd

mhmtmyd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    mehmet mayda
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    cevap için teşekküler. bujiler dün orjinal takıldı. şu an deniyorum bakalım çözülecek mi? lpg filtresi de yeni değişti. km 113 binde. Konu burada açıkmış bende buradan takip edeyim diye ve yeni konu açılmasın diye buraya yazdım.

MAERKEK bunu beğendi.
  8. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Araçta bir tekleme vs olduğunda da kam mili ya da silindir ateşleme arızasına düşebiliyor o yüzden ikinci kez vermemesi normal gibi. Gaz miktarını okuyan akış sensörü gibi bir parça vardı ismini tam hatırlamıyorum bu parça kirlendiyse yakıt hava oranını yanlış hesaplıyor olabilir bence. Bende de katalitik arızası var devamlı yanıyor. Ustalar LPG’li araç yakar diyor ama ben yıllarca LPG’li sıfır araca binmiştim bir kez ışık yakmadı, düzenli bakım yaptırıyordum çünkü. İkinci el araçta arıza yanınca bir yerde sorun vardır diye ustalarla kavga dövüş eve dönüyorum bir şey yaptıramadan.

Baryshx, MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. O. Uygur

O. Uygur Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    224
    Ad Soyad:
    Uygur
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ngk bkr5e-11 v power buji denemenizi oneririm cekis arttı tüketim bir miktar dustu normalde 100km de 6.1 lt tüketirken 5.6 lt ye dustu

Son düzenleme: 3 Mayıs 2024
    MAERKEK bunu beğendi.
  10. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Öneriniz için teşekkür ederim.

11. sarikaya33

sarikaya33 Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Bilal Sarıkaya
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Herkese merhaba, p2096 sorunumu katalizörü değiştirerek çözmüş bulunmaktayım çok şükür. Bu sorunu çözmek için buji sensör lpg ayarı vb. şeyleri denedikten sonra Adana da egzoz dünyası isimli firmaya ile görüşüp katalizörü değiştirdim ve çok şükür kurtuldum bu beladan.

MAERKEK ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  12. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    167
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Geçmiş olsun hocam, fiyat bilgisi paylaşmanız mümkün mü, maliyetli bir çözüm mü oldu benim araçta da katalitik arızası var değiştirmenin çok pahalı olduğunu duymuştum da fikir olsun bana da.

MAERKEK bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş