Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Banka kredisi kullandırım ücreti iadesi

'Sohbet' forumunda Reporter tarafından 4 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. cenker_baba

cenker_baba Guest

benimde aklıma geldi iki kredim + kredi kartlarım için ama bir bankada çalışan arkadaşıma danıştım ücretleri geri alırsın sorun olmaz ama sisteme not düşerler bir dahaki kredinde veya kart talebinde yüksek fazili ve zor olur işlemlerin bir nevi kara liste gibi işlem yapıyorlarmış

2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,248
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam bankaların , yoncasından böl topla çarpına kadar hiç fark etmez hepsi aynı müşteriden daha fazla kopartmak tüm bankaların faiz dışı gelirleri bunu açıkça gösteriyor adamlar faizden bir şey kazanamıyor hep diğer taraftan yani , en son bir banka şubesine girdim baktım kapının girişine bir kız oturtmuşlar girene çıkana hayat sigortası + ferdi kaza sigortası kesip duruyorlar , ikaz ettim " eğer bu hayat sigortası benim hayatım içinse ferdi kazanın amacı ne eğer yasal değilse kabul etmem kesmeyin " dedim dinlemediler" bizde yasal olmayan bir şey olur mu hiç beyfendi bunu yapmak zorundayız " dediler , dedim poliçeler nerede hadi verin , efendim poliçelerin gelmesi zaman alıyormuş , merkezi sistemmiş falan filan , tabi krediyi aldım ve attığım e-maille 24 saat içinde ferdi kazayı iptal ettirip 110 tl mi geri hesabıma iade ettirdim ve kredi işlemini yapan memureyi başka bir göreve salladılar. Mesele aslında şu: devletimiz iki satır bir kanun çıkartacak , banka müşteriden şu kadar şunu şunu alabilir limitleri şudur veya alamaz yasaktır gibi , böyle bir eksiklikten ortalık karman çorman ve vatandaş hakem heyeti ve mahkeme kapılarında koşturuyor ama bunuda göz önüne alalım sn. Vekillerimizin kredi kartlarında ve kredilerinde sanırım bu tür sorunlar yaşamıyor olmaları , kesinlikle bankaların müşterilerini , hakkını arıyor geriye masraf tahsilatı yapıyor diye gizli bir liste oluşturmaları ve bunu paylaşmaları insan haklarına aykırıdır varsa böyle bir şey sava açılabilir , kanunun verdiği hakkı kullanmaktan kimse cezai müeyyideye maruz bırakılamaz.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

3. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,194
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Evet tahmininiz doğru :) Her sene ararım geri yatırırlar. Ahmet abi örneğin ülkemizde 1 milyon kişinin kartı varsa ya da kredi dosya masrafı varsa bunun yarısı mahkeme yoluna vs .. yollara başvuruyordur. Geri kalanı ya ne olacak 30 tl aidat uğraşmaya değmez diyordur. Bankalar ne koparırsak kardır mantığındalar.

Murat ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. miozkaptan

miozkaptan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    33
    Ad Soyad:
    M.İlker Özkaptan
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bende konut kredisi cekerken alınmış dosya parasi kredi komisyonu gibi ucretleri geri aldim. Benim bankam tuketici hakem Heyeti kararini kendilerine faxladigim anda hemen ödeme yapti.
    Her ne imzalamış olursaniz olun kanuna aykiri hicbirsey sizden alinamaz alinirsa ya geri ödenir yada cezası cekilir.
    Bu malda olabilir canda. Biz anlastik benim canimi alabilir diyemeyeceginiz gibi biz anlaştık benim parami alirda diyemezsiniz. Kanuna aykiri ise karşılığı ödenmelidir

Asel Kaan Efe ve Cilo bunu beğendi.
  5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,248
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Tüketici Sorunları Derneği'nden şok çıkış: "Aidatsız kart isteyenlere bankalarca şantaj yapılıyor"
    Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bazı bankaların, kendilerinden aidatsız kredi kartı isteyen tüketicilere "şantaj" yaptığını ileri sürerek, "Taksit ve kampanyalardan faydalanılamıyor, alışverişlere puan verilmiyor, farklı bir plastik kart gönderiliyor, indirim yapılmıyor" denilerek, tüketicinin aidatsız kredi kartı talebinden vazgeçmesi için baskı uygulandığını iddia etti.

Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, yeni Tüketici Kanunu ile bankalar ve kart çıkaran kuruluşlara, tüketicilere kart ücreti ve üyelik aidatı gibi herhangi bir isim altında ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı çıkarma zorunluluğu getirildiğini söyledi.

Bu maddenin ucunun açık olduğunu, aslında kanunun yürürlüğe girmesinden sonra kullanımdaki bütün kartların ücretsiz hale geldiğini vurgulayan Ağaoğlu, "Tüketiciler, bankalarla iletişime geçip bu kanuna göre kullandıkları kredi kartının veya yeni talep ettikleri kartların aidatsız olmasını istemelidir. Bunu yapmaları durumunda banka, talebe uymak zorundadır" dedi.

Banka bu talebe uymadığı takdirde kanununa göre 5,5 milyon lira ceza ödeyeceğini vurgulayan Ağaoğlu, şöyle konuştu: "Dileyen tüketiciler, kart aidatı ödemeyebilir. Bankanın müşteri hizmetlerini arayarak ya da doğrudan başvurarak kartının aidatsız olmasını isteyebilir. Kuruluş da bunu sağlamadığı takdirde şikayet edilmesi üzerine kendisine bir aylık süre verilir. Bu sürede aykırılık giderilmezse 5,5 milyon lira idari para cezası uygulanır. Bankalar, kendilerinden aidatsız kredi kartı isteyen tüketicilere şantaj yapıyor. 'Taksit ve kampanyalardan faydalanılamıyor, alışverişlere puan verilmiyor, farklı bir plastik kart gönderiliyor, indirim yapılmıyor' denilerek, tüketicinin aidatsız kredi kartı talebinden vazgeçmesi için baskı uygulanıyor."

Cilo bunu beğendi.
  6. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Koç boynuzu bankasından :D kredi kartıma kart aidatı yansıtılmıştı.Cuma günü müşteri hizmetlerini aradım kartımı iptal edin dedim.Sebebini sordular, kart aidatı olduğunu söyledim.1 dakikalık bir pazarlık sürecinden sonra (harcama sözü, bir miktar puan yükleme vs) kartımı kullanıma kapattılar.Bugün tekrar aradılar.Niye kartınız kapattınız dediler.Kart aidatı yüzünden dedim.Kartınızı açalım ve 40 lira puan yükleyelim dediler, kabul etmedim.Harcama sözü verin dediler, yine kabul etmedim.En sonunda pes ettiler.Kredi kartı aidatını, kartımın 3 ay açık kalması koşuluyla iade ettiler :)
    Sizde bankanın müşteri hizmetlerini arayın direk kartımı iptal edin deyin.Hiçbir pazarlığı kabul etmeyin.Sonunda seve seve iade ediyorlar.

Sırada 4 yapraklı yonca bankası var :D

7. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben direk konuya giriyorum tamam aidat kestiniz eyvallah ama aynı tutarda bonus isterim diyorum hemen ok diyorlar :) bende o bonus ile yakıt alıyorum aynı hesaba geliyor

8. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    2 ay önce Vatan bilgisayardan mali durum taksidinden dolayı :) Odeabank kredisi ile cep telefonu almak zorunda kaldım,,,Alırken ve işlemler yapılırken üzerine ba sa ba sa hem vatan ın elemanına,,,,,,,,, Hemde bankanın telefonda görüştüğüm elemana verdiğiniz ödeme planındaki taksitlerden extra başka bir ödeme olacakmı, diye ısrarla sormama rağmen HAYIR cevabını aldım,,Verdiklere IBAN no ya 2 taksit yatırmamdan sonra Gelen SMS ile her 3 ayda 22 tl Hesap işletim ücreti istiyorlar,,yani taksit bitene kadar 88 tl.Hem VATAN BİLGİSAYAR ,,,hemde ODEABANK ile yaptğım görüşmelerden sonuç çıkmayınca Şikayetvar.com sitesinde habire yazıyorum,,onlarda habire yasal mevzuatı sayıyorlar.

9. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,248
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Tekrar ediyorum , bir yasal boşluk var , devletimiz bir kanuni düzenleme yapmayınca , adamlar ne koparabiliriz hesabındalar başka bir ülkede böyle bir şey var mı acaba , eskiden banka denilince Devlet Dairesi ciddiyeti anlaşılırdı.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

Bu Sayfayı Paylaş