Arkadaşlar aracımın 120 bin bakımını yaptıracağım, bugune kadar full servis bakımlıydı, şimdi dışarıda yaptıracağım, servis hep shell yağ koydu yine shell yağ ile devam edeyim diyorum Yorumlarınız ve bilgileriniz nelerdir? Ayrıca yağ, yağ filtresi, yakıt filtresi ve hava filtresi dışında bişey değiştirmem gereklimi? Filtre orjinalleri hangi marka,İstanbul da önereceğiniz yer var mı almam için, maslak veya kartal civarı, Ayrıca fren hidroliği kaç binde değişir 90 binde değişmiş 120 binde gerek varmı? Teşekkürler, bu arada dizel prime araç
Bu söylediğin parçaları şahsen ben olsam servis dışına çıkmadan yine servis den hizmet almaya devam ederim. Fren hidrolik yağları aslında belli aralıklar ile değişimi oluyor ama artık bir cihaz var onun ile gerekli ölçüm yapılarak yağ değişimine kadar verilmekte.
fren hidroliği daha uzun süre dayanır, servisin koyduğu hidroliğin 90 bin dayanabileceğini düşünüyorum. servis 10-30 shell helix kullanıyor. ancak bu yağı piyasada bulmak her zaman kolay değil. castrol 10-30 tection ya da shell helix ultra 5-40 yağları gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. filtreleri yetkili servisten yedek parça bölümünden alabilirsiniz. yetkili serviste filtre fiyatları normal seviyede. polen filtresi serviste pahalı, sadece polen filtresini dışarıdan yan sanayi olarak almanız sorun olmaz. mazot filtresi değişimi her 30 binkmde. siz de geçmiş kayıtlara bakarak değişmesi gerekiyorsa onu da değiştirin.
Bilgiler için teşekkürler, servisin sattığı orjinal filtreler dışarda yok sanırım? dışarda yoksa servisten alıp başka yerde taktırsam sorun olmaz herelde? Servis 5-30 w yağ koydu hep, aynı yağ shell benzncilere bakacağım, ewet mazot filtresini değiştireceğim 30 bin oldu,?
dışarıda da bulabilirsiniz orjinal filtreleri. hyundai piyasada çok kullanılan markalardan olduğundan üzerinde hyundai yazsa da çakma filtreler mevcut. güvenilir parçacılardan alınabilir.
ben bosch da kullandım, bir sıkıntısını görmedim. kötü demedim. dediğimiz orjinaline ulaşabiliyorsanız orjinal alın kullanın. bosch ya da başka bir filtre de kullanılabilir ama öncelik orjinalidir.
Fren hidroliğinin süresini i20 Troy benzinli için Hyundai Assan merkeze telefon açarak sorduğumda her 30000 km de değişmesi gerektiğini söyledi... yetkili serviste garantisi bitmiş araçlarda 250-300 lira gibi bakım yapılıyordu... Sene sonuna kadar geçerli bu kampanya... Filtreleri bence orjinal alın...