Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bagajı su alan arkadaslar

'Accent Forum - Club' forumunda xeon_tr tarafından 22 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    tamamen silikonla kaptın ise içerideki hava basıncı dışarı çıkmayacağı için camların patlamasına neden olabilir.

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    slm arkadaşlar,

geçen haftasonu yine söktüm bu sefer tam olarak çözdüm nerden su aldığını havalandırma plastiği galiba altta resmi var, araca yandan su tutunca arka kapının bitip tamponun başladığı bi yerden su alıyor ve bu plastiğin içinden geçerek akıyor. şimdi ben bunu söktüm ama neresine silikon yapıcam ki içi açık bi plastik parça nasıl tutucak ki suyu dışarıda https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

3. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    içerisindeki lastiği düşmüş.
    serviste 2 adet 10 tl galiba .

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sağol hocam yaa deli tavuk gibi düşünüyorum neresinde sorun var diye walla çok makbule geçti alayımda takayım bari https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

cosefmorinyo bunu beğendi.
  5. met.yil

met.yil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaşlar,
    benim 2000 milenyumda da aynı sorun vardı ve fotoğraftaki gibi parçayı çıkardım ve bu plastik parçanın yüzünü kapatacak şekilde bir parça ekleyerek silikonladım. Sorunum bitti, saygılar.

6. bizmki hiç su almıyor ??https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifmasallahı var demek lazım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

7. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benim de bagaj su alıyordu. bugün söktüm artık. 5 lt suyu çeşitli yerlerden bagaj kaputunadöktüm. en sonunda gördüm ki arka camın fitili eskimiş. fitille camın arasından su giriyor ve bagajın bi ucundan çıkıyor desem yeridir. bi güzel silikonkladım. bu arada suya karşı şeffaf silikon daha etkilidir. bi de mastik denen beyaz silikonlar var ama su mukavemetleri şeffaf silikonlar kadar değil. bagajı su alan arkadaşlar bir de benim dediğimi dikkaye alabilirler.

yvz bunu beğendi.
  8. aaaccc

aaaccc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    merhabalar, bende bugün farkettim bagajın su aldığını. Dün kayseri' de şiddetli yağmur vardı. Sabah aracın kilit ve alarm sistemindeki sorun için sanayiye gittiğimde bagajdaki keçenin ıslanmış olduğunu gördüm. Değişmesi gereken parçanın resmini rica etsem tekrar ekleyebilirmisiniz yada silikonlanıcak yerlerin. Teşekkürler.

9. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    aaaccc arkadaş, bagaj farklı yerlerden su alabiliyor. mesela bazı arkadaşlarınki bagaj içindeki havalandırma kanalından, benim arabam ise arka cam fitilinden alıyor. bazı araçlarda ise stopların ordan ya da bağlantı yerlerinden alabiliyor. sorunu çözmenin en güzel yolu şu ki; bagaj kapağını kapat, önce stoplara su tut biraz, sonra bak bakam su almış mı içeri. eğer almamışsa bu sefer tamponun kaportaya sabitlenen aralarına, çamurluklara falan sus tut. yine su almamışsa bu sefer suyu bagajın su kanallarına tut. yine su almamışsa arka cam fitillerine su tut. yine de su almamışsa stepnenin altında 2 adet lastik contalarını kontrol et. hala su almamışsa senin araba su almıyor demektir. bu saydıklarım arka bagaja su sızabilecek yerler. çok can sıkan bi sorundur. umarım çözebilirsin. ben bu sorundan dolayı bagajımın sağ tarafına hiçbişey koyamazdım. ama şu an hiç su almıyor.

10. alişah

alişah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bendede vardı sanayide ustayla birlikte su döktük bagajın 2 yanında havalandırma deliklerinden döktüğümüz suyun yarısının girdiğini gördüm...delikleri şambrel ve silikonla kapattık suyu kestik ama arabada çok kötü buhar yapıyo bunuda unutmayın havlu elinizde sürekli cam silmeniz gerekiyo...

11. atmaca03

atmaca03 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fotolar görünmüyor amahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

12. akilli

akilli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MURAT DASTAN, kardeş silikon konusunda verebileceğin bir marka var mı? internetten şeffa slikon olarak net bir bilgiye ulaşamadım.

13. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    markası çok önemli değil, herhangi bi nalbura ya da yapı markete hatta büyük bi markete girsen bulursun.önemli olan beyaz silikon (mastik) kullanmaman zira suya daha az dayanıklı olur.ben şeffaf ve antibaktaryel olanını tercih ediyorum. ha bi de 2 liraya da var ama ben orta kalitesini aldım (5 tl markasını hatırlamıyorum). şunu da unutmamak lazım silikonun ömrü çok da uzun olmayacak bi süre sonra bozulur kopar ayrılır yerinden. benim silikonladığım yer bi kaç ayır sorunsuz. kışı rahat çıkarır. ama yazın güneşi gördümü salar, tekrardan silikonlarım.
    Düzenleyen : murat_dastan

14. rafi

rafi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla arkadaşlar sağolun bendede bu sorun var bir türlü bulamadık sol taraf çok fazla ıslanıyor benimde yarın ilk işim buna bakmak olacak herkese teşekkürler.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. KaraÇocuk

KaraÇocuk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    İbrahim ÇOLAK(KaraÇocuk)
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    benım su alma sorunu yumurta kasamda var banada stop dediler ama alakası yok bence o döşemeler yumurta kasa içinde geçerlimi acaba

16. kahramanes

kahramanes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konu eski fakat yine kış ayı. geçen aydan beri aracımın bagajı yağmurlu havalarda aracı kullanınca çamurlu su alıyorduepey fazla halıflex ıslanmıştı. sol plastik döşemeyi söktüm, antenin ilerisinde dar bir yer var baktım suyun geldiği yer orası. araştırırken fark ettim ki sol arka teker davlumbazının bittiği üst kısımda bir birleşim yeri var yaklaşık serçe parmağımın tırnağı kadar açıklık fark ettim. geçici olarak poşet tıkadım henüz işlem yapmadım birkaç gün içinde iyice temizleyip sista şeffaf yapıştırma silikonu ile güzelce tıkamayı düşünüyorum.bahsettiğim kısım nasıl aralanmış anlamadım acaba mastik vardı da düştümü diye düşünüyorum.bagajı su alan arkadaşım olursa bahsettiğim yere de bakmayı ihmal etmesin. kalın sağlıcakla.

17. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Aylar sonra antenden aldığını tespit ettim ve yağmur olmadığı için ancak bugün silikon ile dolgu yaptım..

18. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    benim bagajın sağ ve sol bitiş kısımların ki tam anten hizasına geliyor çok dar olan boşluk var . bugun bagajı temizlerken farkına vardım her iki boşlugun içi çamurlu su dolu suyu anladım hani eski bir araç yıkarken bir yerlerden alıyordur dedimde çamuru anlayamamıştım .sünger ile suyu aldım .öylece kaldı ..yarın iyice bır bakayım bakalım .tesekkürler

19. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Zamanla oluşan tozdan olabilir mi?

20. erhan_76

erhan_76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    günaydın arkadaşalr ben forumda nedense konu açamıyorum yerime biri açabilirmi sabah aracımımda bişe yokken birden baktım km göstergesi göstermiyor hafifdten vurunca geliyor sonra tekrar gidiyor silinik çıkıyor napmam gerkiyor yardımcı olursanız çok sevinirim aracım accent admire 2005 kasa

Bu Sayfayı Paylaş