Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aydınlatma çalışmalarım.

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda oktay toker tarafından 3 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    usta sen ne yapmışsın böyle yavvvv eline koluna emeğine sağlık....

2. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kullandığım ledler bunlar.Tercih senin

1W Edison Powerled

Smd 5630 Led

Köksal burada moderatörlük yapıyorsun kolay gelsin.Fordclub'te sen bu çalışmaları daha önce gördün diye düşünüyorum.

Resim arşivim iyidir.Bunlar sadece seçtiklerim.
    .

muratela bunu beğendi.
  3. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abi ellerine emeğine sağlık, teşekkür ederim umarım başarabilirim :)

4. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ankara'dan bir arkadaşımızın 2012 Astra j aracının halojen farlarına Rabbimin izni ile yaptığım mercek çalışmasında halojen farlarına yeni tip Hella bi-xenon,Gen 5 balast 4300k Philips xenon apuller ile montajı yapıldı.

Farlar kesilerek açıldı.

Balast ve mercekler.

Merceklerin montajlı hali.

Mercek şapkası olarak Fiesta orjinal mercekli far tasını kesip biçerek kullandım.Başkada şapka yakıştıramadım.Beni çok uğraştırdı küçük hatalar ile orjinal şekilde durması için çok uğraştım.İç kısmda bulunan kesik ksım angel halka taktıgım için mecburen kısa oldu yoksa bu kısım uzun yapacaktım ve farın orjinal eğimli yapısına daha uyumlu olacaktı.

Far camını idareten kapattım ve görünüm böyle idi.

Son halide böyle oldu.Araç sahibi arkadaşımız özellikle bu angel tarzını istedi ve bende elimden geldiğince iyi durmasına özen gösterdim.

Duvar resimlerimiz.

Araç üzerinden bir görünüm.

farların orjinal olan ledli gündüz farı bölümüne amber power ledler kullanarak sinyal ledlerini ekledim ve tampondaki orjinal olan sinyal bölümünede hem sinyal ledi hemde gündüz farı için 10 watt power led kullanarak farlar ile bütün halde olacak şekilde bir çalışma ile neticelendi.Elimde fazla resim yok fakat video izlenebilirse her şeyi fazlası ile anlatıyor.Yapıda Orjinal gündüz farı,Angel halka ve sinyal bölümündeki gündüz farı sinyal verildiğinde otomatik kapanıyor ve sinyal bitince aktif oluyor.

Orjinal gündüz farına amber power led montajı.

Angel halkanın montajlı hali.

Orjinal sinyal bölümüne ise parçanın alt kısmından 4 adet ledler için delik deldim ve iç yapının reflektör özelliğinden yogun ışık oluşturarak ışık dagılımının en iyi şekilde olabilmesini sağladım.Orjinal ampul girişinede 10watt lık power ledi yerleştirdim ve sinyalin orjinal egimininde yardımı ile ışık son derece iyi bir açı ile gündüz görünebilir halde elde edildi.

Sinyal ledleride biraz görünüyor.

Araç üzerindeki görünüm.

Bütün çalışmayı anlatan video bu linkte.arkadaşımız benim ismim ile videoyu paylaşmış.Yanlış anlaşılmasın.

http://www.youtube.com/watch?v=MIo0FEbKILU

Rabbimin izni ile bir arkadaşımızın Hyundai Era aracı elinde iken yapmaya başaladığımız fakat iş bitmeden sattığı aracı için mercek çalışmasında Eski tip D2s Hella bzenon mercek kullanıldı.Mercek şapkası olarak 2012 sanırım bu yılda üretilmiş Megane mercek şapkası kullanıldı.Bence tabiri caiz ise cuk diye orturan bir şapka oldu.Angel halka ve power led sinyal de ekledim.Yapım aşamasında çok resimler yok.Sonuç resimleri farı anlatacak.

Farlar şu an araç satıldığı için mecburen satılık durumda.Konu açsam mı bilemiyorum.

Farlar sıfır yerli üretim ve yükseklik motoruda üzerinde.Mercek montajından sonra mercek şapkasınında takılmasıyla görünüm böyle oldu.

Farların kapanmış hali.
    Gündüz farı olarak mercek şapkasının yapısına uygun orjinal Bmw U halka montajı yapıldı.200 lümenlik power led ile aydınlatması yapıldı.
    Sinyal ampulü giriş kısmına 30mm lik lens monte ettim ve uygun kısımlara 3 adte power led için delik deldim sinyal için iç reflektör yapısınıda kullanmaya çalıştım.Sonuç umduğumdan daha iyi oldu.

Halkanın ve sinyal bölümün bitmiş resimleri.

Rabbimin izni ile Ankara'dan bir arkadaşımızın 2010 scirocco aracının halojen farlarına çift mercek çalışması ile berbat duruma getirilmiş aydınlatmasını düzelt tik.Yeni tip Valeo bi-xenon mercek ve uzun hüzmeyede Halojen H7 mercek siperi kesilerek uzun hüzme konumuna sabitlenip takıldı.Kısa hüzme mercek şapkası Bmw mercek şapkası kullanıldı far tasına tabiri caiz ise cuk diye oturdu.Uzun hüzme merceğine ise mercek şapkasını kendim yaptım.
    Gen4 balast ve 4300k Osram xenon takım kullanıldı.

Farların dağılmış hali.

Orjinal H7 soketi kırılarak Çin malı H7 xenon takılıp yapıştırıcı ile öylesine sabitlenmiş hali.

Bu xenon ile H7 tasın kısa far duvar resmi.Çizgi yok neredeyse tamamen uzun hüzme yapısında bir ışık demeti.

Merceklerin montajından sonra.

Uzun hüzme için yaptığım mercek şapkası.

Kısa hüzme mercek şapkası.

Şapka montajlarından sonra görünüm.

Çerçeveye Bmw halkaları takıldı.

Farlar ayarlanmadan duvar resmi.Bu farda uzun hüzme ayrı olarakta yükseklik ayarı yapılabiliyor ve aynı zamanda kısa far çerçevesinede paralel bağlı yapısı mevcut.

Montaj sonrası sadece bu resmi çekebildim.Arkadaşımız kendi çektiği resimleri yollayınca bilahire ekleyeceğim.

5. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    abi bi konuda özel mesaj attım sana bakarmısın.

6. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Merhabalar, Era farlari icin ne kadar istiyorsunuz acaba ?

Tapatalk Sagolsun :)

7. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
  8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Çalışmalar son derece güzel :RpS_thumbup: hepsine tek tek baktım.. elektrikçisiniz sanırsam ledlerle baya güzel işler çıkarmışsınız.. bir şey sorucaktım.. angel halkaları kendiniz mi yapıyorsunuz? Farın ısısı ile halkalarda erime yada düşme olmuyor mu?

9. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Abi bu astra nin videosu izledim hatta yorumda yapmistim sahane cok fena olmus :)

HTC One cihazımdan gönderildi

10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Hayranlıkla izlemekteyim :)

11. mustafaaa_orhan

mustafaaa_orhan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Mustafa Orhan İLHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Kesinlikle Murat abiye katılıyorum , mükemmel zevkli bir iş olduğu kanısındayım :) bende böyle uğraşları seviyorum bakalım benden de çıkacak mı böyle birşey :))

12. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zevk ile ve istekle yapılınca güzel olmaması mümkün değil.

İlk aşlarda Angel halkayı elimde yapıyordum sonra Bmw halkalarını tanıdım ve sadece bu halkalardan kullanıyorum.
    Elektronik teknisyeniyim.Rabbimin izni ile elektrik olarakta oldukça tecrübeye sahibim.

13. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Abi keske yakin cevrede olsaydinda mercek ve far ustune gunduz fari yapmak istiyordum yardimci olurdun bana fari acmayi beceremem hic tecrubem yok ve gormedim bile nasil aciliyor o yuzden hic denemek istemiyorum astranin videosunu izlemistim cok cok guzel olmus demek ki bi yurt disinda yok boyle isler :) eline saglik abi

14. aslan7333

aslan7333 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Talip Eren
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Oktay ustam bu işlerin piridir,üstüne tanımam.

15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    işte bir işi güzel yapmadaki en önemli unsur bu.. yanınızda elektrikle ilgili bu tarz şeyleri öğrenmek isterdim.. benim de angel eyesli mercekli uygulamalarım oldu fakat mantar leddi ,dirençti bunlarla hiç haşır neşir olamadığım için birisi göstermeden yapmaya cesaret edemiyorum..izlemedeyim :RpS_thumbup:

16. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Paylaşımlardaki farlar çogunlukla şehir dışından,yakınımda olmam şart değil.Kargolar bu yakınlığı fazlasıyla sağlayan firmalar.:)Mesaj yoluyla yada buradan ücret konusu hariç sorularınızı sorabilirsiniz.Ben yapmasam bile size tarif ederek yapmanıza ön ayak olabilirsem bu beni mutlu eder.

Tavsiyem sadece çin malı yada el tip olsun halka için farlarınızı açmayın.Açacaksanızda ciddi manada işlevi olabilecek çalışma için açın.Akşamları görünen bir yapı için boşuna mebla ve zaman harcamayın derim.Sonuçta bu farlar geceleri yada gündüz size yolda önemli bir hayati organ gibi yardımcı olan bir parça.Far ayarınızıda muhakkak iyi yapın yaptırın.

Talip ustam kolaylık diliyorum.

17. oisguzar

oisguzar Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    osman işgüzar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hocam sen ne yapmışsın yaa 120kg olan ben 100 kg oldum pc başında eridim bittim valla eline koluna emegine sağlık hepsi birbirinden güzel ve iyiler devamını temmenni etmekten başka bişi gelmiyor elimdem kolay gelsin.

18. DoganCanDemir

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Abi gercekten onun icin arabanin farina dokundurmak cok mantiksizlik askere gitcem geldikten sonra yaptiricam buyuk ihtimal haber veririm mumkun olursa sanada mercek ve far ustune adini tam bilmiyorum kusura bakma abi neon tipi audi seat gibi arabalarda olan gunduz farini istiyorum insallah Allah nasip ederse yapariz cok iyi olur :)

19. oktay toker

oktay toker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    oktay toker
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hayırlısı olsun.Sen Vatani görevini yap bu işler o vakte kadar dahada gelişecek.

Ankara'dan bir arkadaşımızın sanırım 2011 model Picasso aracının farlarına yeni tip Valeo bi-xenon mercek,Gen5 balast 4300k xenon ampul ve mercedes mercek şapkası kullanarak Rabbimin izni ile iyi bir sonuç alarak bitirebildiğim bu far çok iyi bir gündüz farı power led sinyal modifiyesine uygun yapıda.Arkadaşımız bu tarz işlemleri istemediği için sadece mercek montajı ile araca monte edildi.

Farlar kesilerek açıldı.

Tasa merceğin monteli hali ve mercek kapagının denemelik hali.Mercedes mercek kapagı 2 parçadan oluşuyor.düzgün bir şekilde birleşim yapıldıktan sonra krom tonunda boyandı.

Montajlı halleri.

Akşam saatlerinde montaj olduğu için duvar resmimizde bu şekilde.Bi-xenon uzun ile Halojen uzunların etkisi bu resimde daha net ortaya çıkıyor diye düşünüyorum.Halojen ampul beyaz olsa idi bu netice kesinlikle alınamazdı diye düşünüyorum.

Araç üzerinden görüntüler.

Elazığ ilimizden bir arkadaşımızın 2004 kasa fiesta aracına makyajlı kasa farları yan sanayi sıfır olarak alındı.Bosch bi-xenon mercek,Gen4 balast 4300k xenon ampul,mercedes mercek kapakları birleştirilerek yapılan kapak,orjinal Bmw eski tip angel halka takıldı.sinyal bölümüne 1 watt sarı power ledler monte edildi ve sinyal camı sökülerek junyan mercek camı yerleştirildi.Bu kısımada yine orjinal eski tip ince olan Bmw angel halka monte edildi,Park bölümünede 30mm lens kullanılarak sişnyale dahil edildi.Çerçeveler aracın orjinal renk kodunda boya bastırılarak boyandı ve far içide siyah zemin yapıldı ve Rabbimin izni ile güzel sonuç alarak işlem bitirlidi.

Farın dağılmış hali.

Çerçevelerin zımparalı ve boyanmış hali.

Mercek şapkası.

Power led sinyalimiz.Mercek içinden araç rengi tonunda yansıma olsun diye boyadım.

Junyan merceğin camının yerleşmiş hali.

Halkalar ile tasların birleşmiş hali.

Toplanmış halleri.

Angelların ve sinyal kısmının yanarken görünümü.

Ankara'dan arkadaşımızın 2012 Mazda 3 aracının oldukça kirlenmiş merceklerini eski tip D2s Hella bi-xenon modifiyesini yaptık.Boşa çıkan orjinal H7 merceğide uzunlara monte edildi.Bmw angel halkalar takıldı.Sinyal bölümü power led yapıldı turuncu camın altına amber power ledler yerleştirip etkili bir sinyal elde edildi.Çok ricacı bir şekilde yapmamı istedi fakat ben sadece aldığı rgb şerit ledi her 2 merceğin etrafına yapıştırıp kablosunu çıkartırım gerisini kendin yaparsın diyerek Rabbimin izni ile güzel bir sonuç ile işlem bitirildi.

Far tasının sökülmüş hali.

Mercekler o kadar kirlenmişki camı defaatle temizlemem ragmen yapışan tozları temizlemesi çok zor oldu.Merceğinde siper kenarına yapışmış misafiri vardı.

Merceklerin montajlı hali.

Uzunlara takılan mercek için şapka tasarımı beni çok fena ugraştırdı.Mercek çapı küçük olduğu için uyan parça sadece Afl bosch bi-xenon merceğin orjinal şapkası ve 2010 mercedes mercek şapkası parçasını birleştirerek tabi buda epey uğraştırdı kes biç yapıya uydur 2 gün uğraştım dersem yalan olmaz.Fakat güzel olduğunu düşünüyorum.Orjinal mercek şapkası Hella merceğin uzun olması nedeniyle ki yeni tip Hella merceğide uzun geldi.Mercek camının şapkadan çıkan kısmı içe dogru basık olduğu için mercek çapına göre genişletildi zımparalandı ve meşhur aliminyum parçayıda ekleyince görünümü güzelleştirebildim.Uzun merceğin orjinal siyah bölümüne uysun diyerek bu parçayıda siyah yaptım.

Orjinal bmw tam yuvarlak fakat ince tip halkayı mecburen silikon ile tutturdum.Uzun hüzme kısmıda kalın küçük yuvarlak halkkayı keserek ve yapıştırarak yerleştirdim.

Resimlerde sinyal kısmındaki power ledler görünüyor.

Farın kapalı hali.

Halkaların ve sinyal kısmının yanan hali.

Araç üzerindeki görünüm.

20. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    bu bmw halkaları nerden ve kaça temin ediyorsun abi? özelden de yazabilirsin

Bu Sayfayı Paylaş