Hyundai kona 2018 1.6 tgdi aracımda avans zamanlamam eksi değerlerde dolanıyor 4 enjektör 1 bobin 4 buji değişti düzelmedi map sensörü temizlendi manifold contası değişti düzelmedi çözüm nedir obd2 cihazım var ektra veri isteyen bilirkişi olur ise okutup söylerim
merhaba cold startta devir dalgalanması ve rölantide titreşim şikayetlerim hızlanırken araba ısınana kadar tekleme yapıyor ısınınca tekleme arada yapıyor
merhaba, aşırı beslemeli ve direkt enjeksiyonlu ünitelerde ölü noktaya 2 derece +/-10 derece rölanti için normaldir. yani -8 ve +12 arasında rölanti avansı gözlemlemenizde bir sakınca yok. hava sıcaklığı arttıkça ve yakıt oktanı düştükçe avans süresi negatife geçer. akışmetre ve map verinizin rölanti dalgalandığındaki dalga boyu ve uyumu burada önemli, eğer bu iki sensörde sorun yoksa rölanti dalgalanması ve avans gezinmesi vuruntu sensörü kaynaklı olabilir. deneme için map ve maf fişlerini çekerek deneme yapabilirsiniz. bunların haricinde mekanik kusurda olabilir, boğaz temizliği yapılmalı, v kayışını söküp denemelisiniz vs.
merhaba hocam iş yoğunluğundan cevap yazamadım kusura bakmayın , boğaz kelebeğini temizletmiştim zaten temizdi, map sensörünü de temizletmiştim , map sensörünü çekince çalışması değişiyor aracın sağlam sanırım , araç tam ısınmadan gaz açtığımda sıkıp birden bırakıyor sıkarken de tekleme yapıyor sürekli , iyice ısınınca epey azalıyor bu durum ancak sollamaya çıktığımda gaz açtığımda arada yine tekleme yapıyor , bobinleri sıfırlamalımıyım ? çünkü ateşleme sisteminde değişmediğim tek parça kalan 3 bobin kaldı , 30 dakkalık kayıt aldım yine bilmem kaç bin tane veri oldu gözlerim kanayacak artık yoruldum vallahi arıza kaydı da atmıyor , sıcak soğuk fark etmeden araba sarsıntılı çalışıyor arka kapıyı açınca kapılardan net anlaşılıyor , subap iticileri bu tür problem yapar mı yadaa obd üzerinde ne gibi değişiklikler bekleriz itici arızasında , veya yağ değişimlerinde 1 alt veya 1 üst viskosite yağ koyulduğunda iticileri bozar mı
merhaba, bobinden olsa eksik ateşleme nedeniyle egzozda oksijen bulur ve kod üretir. iticiler ses yapar, devir dalgalanması yapmaz. aldığınız yakıtı değiştirmeyi denediniz mi?
Arabada sarsıntılı çalışma da mevcut hocam arka kapılar açıkken epey titriyo sürücü koltuğundan da hissediyorum ama daha az , subaplarda sorun olabilir mi veya volan da , yakıtı hep shelden alıyorum bi iki kez opetten aldım ama peşpeşe değil