Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

atiker hakkında

'LPG Sistemleri' forumunda Emin UZUN tarafından 7 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,111
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Dip gaz durumunda benzin enjeksiyon süreleri uçar, bu uçuşa lpg enjeksiyon süreleri'de ayak uydurmaya çalışır, valtek gibi enjektörler uzun sürelerde tamamen açık kalır ve yanma odasını gaza boğar, bu boğmanın neticesinde ilgili kesiklik yaşanır. Keihin gibi hızlı enjektörlerde busorun yaşanmaz. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

2. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    yani benim tahminim yanlış mı hocam...senin dediklerin de doğru olabilir ama yazın bu durumdan eser yok...sadece kışın motor sıcakken bile bu olayı yaşıyorum...fakat sollamalarda zaten dipgaz ihtiyacı hissetmiyorum yarım gazın biraz altında ani ayak hareketi yeterli oluyor...bana cevap verirsen sevinirim...eğer yapabileceğim herhangi bir şey varsa bilgimiz olsun...

3. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,111
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yaz kış farketmezgi, tam ısınmış motorun sıcaklığı zaten lpg'yi buharlaştırmaya fazlasıyla yetiyor. Aynı şeyi benzinde denedini mi? Eğer benzinde de aynı sıkıntı varsa iat yanlış bilgi okuyor olabilir.

4. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    hayır benzinde olmuyor...benzinde dipgaz yaptığın zaman bırak kesilmeyi daha varsa ver diyor araç...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    yaz kış farketmez diyorsun ama şimdi şöyle düşünelim yazın depodaki lpg nin sıcaklığı 30 c olsun...sisteme girdiği zaman regulator dipgaz yapılsa bile motora istenilen sıcaklıkta lpg yi yetiştirebilyor....ama şuanda dışarısı -5 c sıcaklıkta...bu sıcaklıktaki lpg 90 c lere kadar çıkması için regulatör ün içinde biraz durması veya dolaşması gerekiyor...ama dipgaz yapıldığında yeterli süre regülatörde dolaşamıyor diyelim...bu tahmin doğru olabilir mi?

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    17,111
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    o zaman regülatörünüzde bir problem olabilir, vakum bağlantısı doğru yapılmış mı kontrol etmek lazım, normalde gaza yüklendiğinizde vakum artar ve regülatör diyaframını çeker, gaz akışı hızlanır.

7. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    anladım tamam teşekkür ederim...benim için fazla problem olmuyor zaten...hiç kurcaltmaya gerek yok diye düşünüyorum...aracı ne kadar kurcalatırsan o kadar problem çıkıyor....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. SERCAN KAHYA

SERCAN KAHYA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhabalar 2005 model accent admire aracım var araçda atiker sıralı sistem lpg takılı benim sorunum şu lpg doluykende azkende araba yokuş yukarı veya rampalarda durduğumda kalkış yapmak istedğimde araç stop edecek gibi oluyor ve o kısa sürede benzine geçiyor toparladığı zamanda tekrar lpg ye geçiyo kaç kere ayar yaptırdım sorunumu ustalara anlattım bana buji bobin ve buji kabloları değiştir dediler yaptım fakat sorun hala devam ediyor sizden ricam beni konuda aydınlatırsanız çok sevinirim şimdiden verceğiniz cevap için çok teşekkürler iyi çalışmalar sercan kahya

9. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    problem sadece rampa veya yokuşlarda ise lpg tankının içindeki gaz eğimle birlikte bir yere toplanıyor. O esnada tank içerisindeki basınçla ilgili bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Şamandırayla alakalı bir sıkıntı da olabilir. Bence sorunlpg tankının içinde...

10. KAPLAN55

KAPLAN55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Habib kaplan
    son kararım : atıker :)
    evet arkadaşlar benzinlide kullanamayacağım artık.bütce meselesi.garanti mecburen iptal olcak.atıker taktırmayı düşünüyorum.eraya uyumlumudur.kullananlar tavsiye edermi.kmde ne yakıyor.litre kuruş vs...şimdiden teşekkür ederim.

11. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Öncelikle hayırlı olur inşallah seçiminiz.Lpg kitinde uyumsuzluk olmaz.Montajı yapan usta düzgün yaparsa hiç bir sıkıntı olmaz.Forumda biraz araştırma yapın herkes aynı şeyi söyler.Takılan lpg kitinden ziyade takan ustanın mahareti önemlidir.
    Benim 1.4 dohc getzime 1 yıl önce atiker fast sistem lpg kiti taktırdım.Gayet memnunum.En son depoyu doldurdum 2.12 den 90 tl gaz aldı.435 km oldu daha gidiyor.Ortalama 9 lt/100 km gibi yakıyor.

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    ben de aracımda atiker kullanıyorum gayet memnunum, kitten ziyade takan firma çok daha önemli.

13. KAPLAN55

KAPLAN55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Habib kaplan
    evt iyi bir usta bulmaak gerekiyor anlaşılan..sağolun arkdşlar

Bu Sayfayı Paylaş