Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ata Plaza Nasıldır?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ihsan tarafından 5 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

1. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Yahu hocam afedersin benim arabamın içine ettiler hala bunlar en iyisi diyorsunuz ya anlamak zor! Umarım sizin aracınızın başına böyle birşey gelmez ve siz memnuniyetinize devam edersiniz ne diyim!...

Mobil cihazdan gönderilmiştir./Sent from a mobile device.

2. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Ata serviste aracıma yapılacak işlemleri 1-2 defa ben nasıl yapılacak ve kaç lt yağ eklenecek gibi söyleyince biraz soğudum açıkçası. Neziroğlunda kapıda bayanlar karşılamıyor olabilir ama ustalarından çok memnunum....

3. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar bu konunun başlığı ATA değilde X Hyundai olsaydı yine aynı muhabbetler dönecekti. Birinin memnun olduğu ya da beğendiği bir konuyu başka birinin de beğenmesini beklemek yanlış olur.
    Burada yetkili bir arkadaş çıkmış ve yardımcı olmaya çalışıyor. O arkadaşa güvenip gitmek insanların hür iradesindedir. Her bayinin ve servisin hataları olmaktadır önemli olan bu sorunlara çözüm bulunabiliniyor mu?

4. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    tabiki hatalar her serviste olur...fakat kaporta kesmek olma bence...bu arada yetkili arkadaş uzun zamandır nerede?

5. gokeri06

gokeri06 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    29
    Ad Soyad:
    Gökhan Güneri
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Kaporta kesme olayı ciddi anlamda sorun oluşturabilecek ve kabul edilemez bir olay o olayı bir şekilde telafi etmeleri gerekiyor bence...

İlgili kişi Dün 16:04 de sitede görünmüş...

6. oguzata

oguzata Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    oğuzhan oğuz
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşlar malum konu servis müdürümüz aracılığı ile görüşülüyor... Biz elimizden geleni yaptık kesilen bi parça söz konusu evet yapılmaması gerekirdi ama yapıldı bu olay yapılırkende araca zarar vermek adına değil ki zaten araca verilen bi zarar yok bu müdahale sonucunda... arandı görüşüldü özür dilendi ama bunun ötesinde yapılacak başka bi işlem yoktur... aracının zarar gördüğünü düşünen kişi tabiiki kendi hukuksal mücadelesini verecektir.. bu konuda özgürdür.. herkes savunmasını yapar şikayetini bildirir ve ne olması gerekiyorsa da olur... Bu kadar abartmaya olayı büyütmeye gerek yok biz ilk defa bayilik yapmıyoruz bu veya buna benzer birçok olayla karşılaştık ve çözüldü bi şekilde... konu artık hukuk alanı içerisindedir... burdan konuşmanın bu iyidir bu kötüdür demenin bi anlamı yok... çözülecek bi sorun varsa ben her zaman buradayım ulaşabilirsiniz... ama gerçekten sorunu çözmek istiyorsanız ulaşın lütfen... İyi niyet çerçevesinde çözülemeyecek hiçbirşey yok çok şükür...

7. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Sen diğerlerine gitmemişsin belli oluyor....

Ben hata yapmazlar falan demiyorum olabilir yapabilirler ama en azından neziroğlu gibi vida sıktık diye fatura çıkarmıyorlar,ben neziroğlunda 1 haftalık aracın arıza yapan bir parçasını garantiden değişiremedim....Neziroğlundan çıkıp ata plazaya gittim sorgusuz sualsiz değiştirdiler.

Neziroğlu ve akbak servislerine 100 lerce kere gitmişimdir ve bu iki serviste araçtaki sıkıntıya bakmak yerine işin kolayını bulmuşlar "bu arabalar böyle" diyerek geçiştirmeye çalışırlar.Ama ata plazada aracı inceleyip yapılması gerekeni yapıyorlar.Garanti prosedürleri ata plazada daha iyi işliyor.

Ben şu an itibari ile ata plazadan memnuniyetimi dile getiriyorum...İnşallah diğerleri gibi bozulmadan bu şekilde devam ederler temennisinde bulunuyorum...

Tamam senin bir mahrumiyetin olmuş inşallah çözülür bu konu ama senin bir kere mahrumiyetin oldu diye genelleme yapmakta yanlış olur

8. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    doğru söylüyorsun

Genel olarak her servis için söylüyorum.

bir hata veya yanlış yaptılar ve bununla ilgilenip müşterinin mağduriyetini gidermeye çalışırlarsa, bu hareket o firmanın müşteriye verdiği önemi gösterir...

Ama hiç umurlarına takmayıp ilgilenmezlerse birde bunun üstüne müşteriyi haksız çıkarırlarsa (tıpkı vw doğuş otoda yaşadığım sorun gibi ) buda işlerini sadece para uğruna yaptıklarını gösterir.

9. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arka tavan plastikleri erimiş, aracın parçası kesilmiş, punto kaynak yapılacak denilip arka taraf neredeyse yakılmış ve siz hala zarar yok diyorsunuz öylemi?

Velevki araç yolda çukura düştü ve amortisör patladı. Size gelip "istemeden çukura girdik hadi şu amortisörü garantiden değiştirin" denildiğinde kullanıcı hatası der değiştirmezsiniz. Bu konuda servisinizin yaptığıda büyük bir hatadır ancak aracın bütünlüğü bozulduğu için tamiri ve geri dönüşü imkansızdır. Sizin tavrınız belli iyi niyetin esamase yok! Bu ülkede hak var hukuk var, kolay değil öyle araca zarar verip ne halin varsa gör demek. Bu tavırlarınızı olası adli süreçte de tekrarlarsınız umarım.

Bu olayı olabildiğince heryerde anlatmak ve olabildiğince büyütmek boynumun borcudur! Aracın sac aksamını kesip geri döndürülemeyecek bir işlem yapıp sonrada abartılacak birşey yok demek tek kelimeyle ayıptır.

Sorunu gerçekten çözmek isterseniz burdan ulaşın demişsiniz. İnsaf! Bu araç bu sorun için kaç kere geldi servisinize, söküldü takıldı söküldü takıldı tek kelime etmedik, ses devam etti servisinize geldik ses yok deyip başınızdan savdınız sonra gördük içeride neler yapıldığını araca. O yüzden bana hiçbir Allahın kulu iyi niyetli olmadığımı söyleyemez. Biz bu arabayı gazeteden kestiğimiz parayla almadık.

Burası muz cumhuriyeti değil. Çok eski bayi olmanız yapılan hatayı düzeltmez. Ankara tüketici mahkemeleri kim haklı kim haksız yargılayıp bulacaktır.

10. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaşım ben Arapça mı yazıyorum? Benim aracıma geri döndürülemez şekilde yanlış müdahalede bulunuldu ve hasar verildi. Bunu yazdım. Ata Hyundaide diğer servislerde babamın malı değil. Ben ücretini öder yada garantiden aracımın servis hizmetini almak isterim her tüketici gibi. Ama burada alamadığım gibi üstüne aracım zarar gördü ve hala burada sonu "ama" ile devam eden cümleler kuruyorsunuz. Yapılan işlemde değiştiripte unutacağınız bir durum yok. O yüzden ana distributörle iletişime geçildi. Söz verdim pazartesine kadar soruşturmayı sonlandırmaya çalışacakmış assan. duruma göre ya bir çözüm önerecekler yada tüketici mahkemesi son sözü söyleyecektir.

11. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Grattis e tamamen katılıyorum umarım bu sorunu diğer internet platformlarında da dile getirirsiniz.

12. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bizde fransızca yazmıyoruz heralde bi okuyun anlayın...Burası bilgi paylaşımı formudur,burdaşikayetinizi duyurun tabiki ama daha fazla bişey beklemeyin.Burası sonuçta Tüketici mahkemesi değil!...Celallenmenizin anlamı yok.

Yaptıkları hatayı burda veya başka bir yerde duyurabilirsiniz.Diğer insanları uyarabilirsiniz.Ama burda bu kadar haykırmanız bu işi çözmeyecektir.Burda yazacağınıza mahkemeye gitmeniz daha mantıklı olacaktır.Assandan bir cevap beklemeyin olumlu cevap geleceğini sanmam.

bizde burda bir tüketici olarak tüketicinin arkasındayız.

Ayrıca "ama" kelimesine niye takılıyorsun?Size yanlış yaptılar ama ben memnunum....Diğer servislerle ilgilide şikayetler oluyor ama memnun olan yine gidiyor sonuçta.

13. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Burakarda, başka forumlarda anlatmanın çoook faydası var. En basitinden insanların bilgisi oluyor, böyle bir konuda en azından bu işlemi değerlendirip arabasının tavanından ses gelenler ona göre servis seçiyorlar. Sadece burada değil başka forumlarda ve internet platformlarınada bu konuları açtım. Bu servisin kaporta bölümünün benim aracıma yaptığı kötü müdaheleyi yazdım. Bu servisin elektrik bölümü nasıldır bilmem, motor mekanik nasıldır bilmem, o yüzden bu kısımlarını karıştırmadım hiç. Objektiflikse objektiflik. Tüm yolları denemeden mahkemeye gidersen süreç uzar ve niye buralarla irtibata geçmedin diye mahkemede haksız duruma düşersin, o yüzden pazartesiye kadar süresi var assanın. İsterlerse çözüm önerisinde bulunurlar, isterlerse yukardaki beyefendi gibi özür diledik başkada birşey yok derler ve bizde assanla mahkemede helalleşiriz.

14. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Getiriyorum hocam birkaç sitede daha var aynı konu. Sağolun desteğiniz için.

15. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Assanı Beklerseniz Çok Beklersiniz. . Resmi Yoldanda Hiç Bişey Elde Edemezsiniz. Belki Assana Bişeyler Olur Bişeylerin Farkına Varır Müşteriyi Memnun Etmek İçin Bişeyler Yapar Başka Türlü Hiç Mi Hiç Bişey Elde Edemezsiniz Resmi Yoldan.

16. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    gazeteyede ver sosyal paylaşım sitelerindede paylaş.bunları yapmana bişey diyen yok.

faydası var derken diğer insanlara faydası olduğu doğru ama sana bir fayda sağlamaz.Biz sadece "geçmiş olsun" "inşallah konu çözülür" demekten başka bişey yapamayız,o yüzden bizlere sert dille konuşmanın yararı yok.

benim "genelleme yapmak yanlış olur" demekteki amacımda buydu kaporta bölümündeki bir ustanın hatasını komple bütün servise maletmek yanlış olmazmı?

tabiki sırasıyla gideceksin ama ben assanın arayıp konu hakkında bilgi vereceğinden bile şüpheliyim.Assan distiribütör olarak sorumsuz bir firmadır.

Kuru bir özür konuyu kapatmaz...maddi tazminat alınabilir belki...ama mahkeme yoluna gidersen ilk isteğin aracın değiştirilmesi olsun ikinci istekte maddi tazminat olur zaten...

17. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bu arada bir arkadaşım kıa marka aracında sadece 2 parçada hasar için yetkili servise bırakmıştı aracı,servis aracı vurmuş galiba 2 parça yerine 6 parçasını boyamış.hem renk tonu her açıdan belliydi.Sonradan farkettik,servis bunun karşılığında kıytırık bir park sensörü teklif etti.Ve arkadaş tüketici mahkemesine verdi.aşağı yukarı 2 yıl dava sürdü ve hakim sonunda firmadan hem masrafları almayı hemde 4.000 tl tazminat ödenmesini uygun gördü.

18. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hocam Celik motor musteri memnuniyetinde assana 1000 basar . Karsilastirilmasi bile hata. Celik motor her zaman musterisinin yaninda mali sattim bitti yok.

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

19. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çelik motorla haftalarca bu mesele için konuşuldu çelik motor hiç bir çözüm sunmadı.Kıa yetkili bayisine ceza v.s vermedi.

assandan iyi olabilir ama çok iyide diyemem

20. grattis

grattis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    19
    Ad Soyad:
    Göksel Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Burada muhatap ilgili kurumdur, tüzel bir kişiliktir ve yapılan yanlış birşeyse bu tüm kurumu bağlar.
    Mahkeme süresince avukatıma gerekli vekaleti vereceğim zaten en akılcı ve mantıklı düzeyde hak talep edicez. İsterse dava 10 yıl sürsün önemli değil, bizler tüketici olarak hakkımızı arayalımda gerisi zaten bir süreç.

Bu Sayfayı Paylaş