Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Astra'mı Jetta'mı?

'Diğer Modeller' forumunda zinarturgut tarafından 19 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kıskançlık işte:)
    sadece forumlarda değil gerçektede oluyo.hyundai mı?arabamı o diye sataşanlar falan.

2. ben birkere skodaya girdim admlar milenyumu kötületip duruyorlar bende onlara laf kaydım hep k....çığın teki çıktı siz WRC İLE KONUSUN DEDİ NE O HALİNİZ GİRMESEYDİNİZ DAHA İYİOLUR BİRDE MARKA YAPIYORSUNUZ diyince bende onla konustum kütük bigi octavia ile katılmıyoruz ya diyince atıldım siteden.........

3. ama şuda bir gercek sebastian leab (CITROEN) O ADAM VİRAJLARDA BİLE ZOR TAKLA ATIYORDU bizim hyundainin sürücüsü de düz yolda nasıl beceriyorsa takla atıyordu araba ile 2 tane sürücü koymuşar sürücü diye sonra hyundai yi kötülüyorlar ama allah gene onları korumuş okadar kazadan.

4. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    komsumuzun passatı var arac 250.000 ni devirdi..dogus otoya gtti A4 ile takas yapıcaktı adamlar passatı çok km yapmış diye almadılar..komsuda sinirlenmiş kendi arabanız nasıl almazsınız diye gitti BMW aldı..daha ne denirki..

5. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

beceri işi:)

6. aynen hyundai ye özel:D

7. Misafir

Misafir Guest

Konu'nunkapandığını ve dışına çıkıldığını düşündüğüm için kilitliyorum...

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    açık duruyor hocamhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

9. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Son noktayı ben koyayım sonra bi dahja konu kapansın arkadaşlar. Yine servistn geldim tam havamdayım...,

Ya arkadaşlar olayların saygı çerçevesinde abartmadan tartışalım. Başlığım altında tartışmanıza elbette alınmam fakat VW ile Hyundai tartışmasına gerek yok. Evet Golf'te cam mekanizması problemi var, TSI motorlarda gördüğüm kadarı ile arada sıkıntı yaşanıyor ama kronik değil, DSG şanzımanda bazen arıza yapabilir. Hyundai'de ise kronik amortisör, her araçta donanım farklılığı görülebilmesi gibi sıkıntılar var. Sonuçta hiçbir marka problemsiz değildir. Bunun altını dolduran veya amaaaan diyen firmalar var. Ben Hyundai'de servislerin ve satış sonrası bütün hizmetlerin yalan olduğunu gördüm. VW de okuyorum. Adamın garantisi bitmiş fakat 2 ay sonra bile iyiniyet garantisi(!) karşılığında motorunu garantiye sokup değiştiriyorlar. Ben garanti kapsamında işimi yaptırmak için kırk takla atıyorum. Aradaki fark satış sonrası hizmetlerde. Hyundai'de 10 servisten 5'inden fazlasından kullanıcılar memnun değil (Mehmet abi bendeki balans sorununu sana Akid altına yazarım. Onlarda beter etmişler). Ankette bunu gösteriyor. Ailemde şu an aktif olarak kullanılan 3 VW var. Caddy DSG, Golf FSI Triptronik ve EOS FSI. Bunların hiçbirinde bakım dışında sorun yaşanmadı. Golf'teki şanzıman sorununuda (ki sorunu biz yarattık aracın altını yere vurarak) adamlar garanti bittikten 1-2 ay sonra iyiniyet çerçevesinde şanzımanı sıfırlayarak giderdiler. VW diye tutturmamın sebebi o.

Bazen acaba ben mi gerçekten titizim diyorum. Servise gösteriyorum aracı. Biri derki balans oturmamış, biri der rot ayarı yapılmamış, biri der lastikler bozuk, biri der rot başları ayrı, biri der... uzayıp gidiyor. Bana arabanı bırak bakalım diyen tek iyi niyetli servis yok. Haaa arabam çok mu kötü. Hız yapamıyorum sadece. Ama güvende vermiyor artık bana. Ben her an sanki lastik top atacakmış gibi bekliyorum. Çünkü arabamı 35.000 de değil 350.000 kmdeymiş gibi görüyorum. Çünkü öyle hissetiriyor. Bıktım artık servise gitmekten. Birine şu amortisöre bak diyemiyorum. Çünkü takan yok sizi. İş emrine yazılmış ama sonuç YOK!!!

Bunu aynı zamanda patron olan abime söyleyemiyorum. Çünkü bu aracı ben aldırdım. Ve o kadar pişmanımki anlatamam size. Yemin ederim üstüne bir bidon benzin döküp yakasım geldiği anlar oluyor. Ankara ekibi... Ben şu an Ankara'dayım. Merak edip aracı kullanmak isteyen varsa bana ulaşabilir 0533 280 27 92. Sonrasında beraber değerlendirelim. titizmiyim, yoksa araç harbiden sorunlu mu? Servis kontrol ediyor aracı sorunlu diyor. İş emr ver deyince iş emri yok. Başlarına gelecekleri bildikleri için olmasın sakın.

Ben Hyundai'nin aracına laf etmem. Çünkü sorunsuzunuda kullandım ve bu aracı aldırdım. Ama Hyundai markasına aynen şunu söyleyebilirim. TEK KELİME İLE HAYSİYETSİZ BİR MARKA.

Yusuf senin tatil çeki ve kayak taşıyıcının üstüne yatmadılar mı? Veya diğer kullanıcılar; aynı model aracınızın birinin frenleri kampana, birinin disk; birinin USB'li teybi var, birinin yok, birinin bagaj kaplaması var, birinin yok, birinin dış ısı göstergesi var, birinin yok... Uzayıp gider bu liste. Yakında marketlerde Hyundai satılırsa şaşmam. parça parça alıp kendimiz monte ederiz. Kimse ucuz araba aldık diye kendini avutmasın. Ucuz etin yahnisi yavan, ucuz arabanın sorunu çok olur...

10. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    usb teyp mi önemli yoksa motor arızası mı?:)
    donanım farkı olabilir.özellikle 2006 admirelerin bi kısmı daha üstün donanımlarda satıldı.bi nevi geçiş döneminde aracı elden çıkarmak için.
    açıkçası sizin gittiğiniz yetkili servislerde iş yok,ben izmire gidiyorum,istediğim iş beni yormadan oluyor:)

11. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhabalar.

Forumda pek adı şanı duyulmasada bugün EKOL plazaya gittim. Servis Danışmanı/kabul bölümünde Recep KARAÇAM meyle görüştüm. Getz marka aracımın arkasından tümsek, çukur, v.s gibi yerlerden geçtiğimde çok kötü sesler geldiğini ve bakılmasını rica ettim. Sağolsun ilgilendi ve aracımı Sabah 10:30 da bıraktım, akşam 17:20 de aldım. Yapılan işlemleri tek tek söyledi. Birkaç gün sonra kendilerini arayıp durumu belirtmemi rica ettiler, eğer aynı problem olursa hemen gelmemi ve gerekenin yapılacağını dile getirdiler.

Müşteri bekleme salonunda 3 adet int. bağlı pc mevcuttu. Biraz nette vakit geçirmedim değil hani :)

Benimle birlikte arkadaşımda 1.3 otomatrik Admire aracını 60 bin km bakımına soktu, şikayetlerini belirtti, fiyat konusundada ellerinden geleni yaptılar.

Şunu belirtmek istiyorum, 8 senedir Opel Odak yetkili servisine giderim, Opel servisinde müşteriye sunulan hoşgörü, anlayış, ilgilenme, v.s davranışlardan farklı yada eksik bir şey görmedim.
    Dorumda Hyundai servislerinden o kadar çok ön yargı ve asabiyetle gittimki, eğer kullanıcısı hatası v.s denilirse ağzımı açıp gözümü kapayıp, ortalığı vesveseye verecektim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

Yazılarımdan farklı anlamlar çıkarmanızı istemem, sadece düşüncelerimi ve bana yapılan güzel içerikli davranışları paylaştım. Elbetteki her servis aynı kavram yada tutum içeresinde değildir. Eğer araçtaki kusur kullanıcıdan ötürü yada garantiye girmiyorsa bunu bana resmi bültenle göstermelerini rica eder ve üzerindede sıkı biçimde dururum..

Teşekkürler.

12. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Şu ana kadar(15 senedir herşehirde)(akbak hariç) gittiğim her servisten memnun kaldım.birazda dediğiniz gibi ön yargı işi bozuyor..ben garantisi dolmuş aracımı bile yetkili servise götürürüm.işinin erbabı 30 yıllık ustalarım olduğu halde orjinal parça ve yetkili servis taraftarıyım..

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    erkan abi bende bugun UÇAR a gttim gayet memnun kaldım..çoşkun abi nin arkadası olan usta bası bizzat ilgilendi.teste cıktı teslim etti..40km yol gittim ama değdi diyebilirim..Coşkun abi ye ve hakkı ustaya tekrar tesekkur ederim..

14. Misafir

Misafir Guest

Kısa zaman içinde 3 arkadaşın arabasını Uçar'a gönderdim, şikayeti olan var'sa söylesin......https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif, Zınar sana elli kere söyledim gidelim diye ama kısmet olmadı....

15. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    şikayetim yok abi saolasın..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında Uçardan randevu almıştı arkadaşım bende onunla gidecektim, mesafe bir yana köprü trafiğinden ötürü Ekol plazaya gitmeye karar verince bende onunla gidip baktırayım, sonuçta garantiden değişiyor diye gittim. Şuanda ses v.s yok. 60 bin km bakımını ise Maslak plazaya gideceğim. Atakan beyde forumumuzda sağolsun yardımlarını esirgemiyor. Eğer arka kısımdan tekrar ses gelirse direk Maslak plazaya gidicem. Araç onarımda belli bir noktadan sonra iş tamamiyle onarımı yapan kişide bitiyor kanaatimce.

Benim anlamadığım husus ise Getz 1.3 cc Admire v.s 10 bin km de bir servise giriyor. Era, 1.4 Getz 15 bin km de bir.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW

<DIV =3 style="FONT-WEIGHT: bold">Aracımı Hangi Aralıklarla Servise Götürmeliyim?
    01 Aralık 2005 tarihinden sonra satılan Hyundai marka binek araçların bakım periyodu 15bin km dir.
    01 Aralık 2005 tarihinden sonra satılan Hyundai marka CrDi Motorlu ticari araçların bakım periyodu 15bin km dir.
    Ayrıca TCI Motorlu tüm ticari araçların bakım periyodu 10bin km dir.
    Daha ayrıntılı bilgi için lütfen aracınızla birlikte verilen kullanma kılavuzunu inceleyiniz.

...alıntıdır....

18. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    graft arkadaşımızın gördü ilgiyi bende yükselişte görmüştüm.bakalım arabamın 30000 bakımı geldi.yine yükseliş yada çakırlar.yaptırdğım zaman yorumlarımı yazacağım:)

19. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Coskun abi ne farkedecek. Aracta sikinti oldugu her servis tarafindan onaylaniyor ama sonrasi yok. Bugun Akid plazadaydim yine. Sagolsunlar cok ilgilendiler. Tam 4 saat boyunca o lastigi sok sunu tak, bunu al digerine tak nafile... 3 kere teste ciktik. Titremeler hep var. Is emrinde aynwn yazdilar lastikler balans tutmuyor diye. Antalyaya gittigimde unutmazsam size is emirlerini scan eder gosteririm. 37000 km olmama az kaldi. Lastikler duzensiz asinmis. 4 lastik alsam sorun gecer mi diyorum insallah diyorlar. Yani pessss ettim artik. Abime soyleyecek yuzum yok. Sen aldirdin, bide arabadan anliyordun sozde diyecek. Yalniz Akid'e bir noktada kizdim. Is emrini bana vermemekte biraz direttiler. Fakat sonuc olarak ancak fotokopisini aldim. Mehmet abi gidince 07 BLH 11 de onlar bilir. Anlatsinlar bakalim. Titremeler yuzunden kolumda ses yapan saatimi bile firlatip attim. Daha ne diyim ki. Hyundai adam olsa bu forumu takip ederdi. Yada servisler adam olsa takip eder buyrun gelin derlerdi. Neyse bu hirsimla agzimdan kotu bir laf cikmadan yazimi bitireyim. Iyi sabahlar.

20. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    zinar eğer iki serviste lastikler balans tutmuyor diyorsa demekki gerçekten lastiklerde bi sorun var.eğer aracın rot ayarı iyiyse,4 lastik alıp bu sorunu giderirsin.4 lastik 250-300 liraya malolur...

Bu Sayfayı Paylaş