Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Astra'dan sonra İ30 Almak !?

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda sercan.sari tarafından 18 Ağustos 2014 tarihinde açılan konu

1. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    i30 da wv ve bazı modellerdeki gibi aşırı korumacı bir sistem yok. daha dogrusu bilinçsiz insanları habire servise getirme derdi yok. ( ampul patlagına servise gidenler var )

elit modelde de baz model de de farlar tamamen gün ışıgı xenon değil bazı arkadaşlar osram night breaker ve benzeri ürünler kullandılar gerek i30 a gerek diger araçlara memnunlar. ama araç mercek farlı ilave olarak xenon takılabilir ama far yıkama olmadıgı için fenni muayene zamanı değişim gerekir onun dışında sorun olmaz.

servis yada dışarıdan navigasyonlu teyp aldıgınızda kamera görntüsünü rahatlıkla baglayabilirsiniz büyük ekrana . esp konusunda tam bilgim yok ama kapatılabilir diye tahmin ediyorum. fakat dizel motor ve agırlık önde ayrıca araç önceden çekişli o yüzden yanlama muhabbetine girmez araç :) esp OFF tat vermez diye tahmin ediyorum. ama denemedim onuda belirteim.

sercan.sari bunu beğendi.
  2. sercan.sari

sercan.sari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sercan Sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Öncelikle ilginizden dolayı çok teşekkür ederim :)

Esp olayına gelirsek tabiki amacımız yanlamak değil ufak tehlikesiz açılar vermek :D

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    ESP kapatilıyor , elektrik sisteminde artik bildiginiz gibi yeni ampuller cikti . Ariza isigi falan yaktirmiyor :) arac teknolojisi ne kadar gelissede oem urunlerde ondan daha hizli gelisiyor :D

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence test sürüşü yapın farkı kendiniz görün daha iyi olacaktır i30 kendini hissettirecektir... :) beyaz renk tercihiniz olsun.

5. sonay

sonay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ben bu dusundugunuzu yaptim arkadasim. 1.4 140 hp enjoyplus opel astra mi satip, 1.6 128hp dizel otomatik style aldim. 3 ay kadar oluyor.
    Sebebimde ayni. Astradan bir sikayetim yoktu. Esim icin Otomatik arac gerekliydi.Bir kiyas yapmak gerekirse, astra 9 yakarken, hyundai i30 7 lt yakiyor. Eger derdin yakit ise aradigini bulamazsin i30 da. Edc otomatik sanzuman yakit konusunda cok daha iyi. Ama ben daha sorunsuz oldugu icin i30 u sectim.Gercekten de vites gecisleri cok iyi , hissedilmiyor.
    Performans olarak astra yi hic aramazsiniz hatta yuksek tork dan dolayi daha cok hosunuza gidecektir.
    Konfor konusunda style i30 bile enjoy astra dan donanimli. Elite ise artik ne istersen var kivaminda.Ben bi tavam tikirtisi sikayetleri yuzunden ve ilave verecegim 6_7 bin tl yuzunden tercih etmedim acikcasi.
    Ic ve dis dizayn olarak ikisi de gayet konforlu ve guzel arabalar diye dusunuyorum.Muzik sistemi sanirim Astra da bir tik daha iyi, i30 unda klimasi Astra dan daha cok hosuma gitti.Bozuk yollarda Astra daha konforlu gibi , yoldaki sikintiyi i30 da daha fazla hissediyorsunuz.Ozellikle direksiyonu cok titriyor boyle yollarda.Bunun sebebini bilen varsa bana da soylesin lutfen.
    Sonuc olarak ben pisman olmadim.Ikiside guzel araclar ama otomatik vites super birsey.Dizel otomatik olarak da fazla bir secenek yok zaten.

6. sercan.sari

sercan.sari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sercan Sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bugün müşterimde İ30a bindim evet malzeme kalitesi olarak Astrayı aratmıyor sadece benim Astra Sport donanım olduğu için sanırım onu gibi bi direksyon bulamıcam başkada bi eksisini göremedim hatta genişlik olarak İ30 daha başarılı tavan mesafesi olarak. Aracı sürmedim kısmetse haftasonu gidip test edicem.

Yakıt olarak evet otomatik bi arabadan çok az yakması beklenemez hani 7.0 bana göre güzel bir değer, performans olarak ben genelde yazılım ile kullanırım araçlarımı bunuda öyle yapmayı düşünüyorum. İstediğim genel özellikler Elite pakette var elektronik park freni açılır tavan vb buyüzden Elite paket düşünüyorum.

7. sercan.sari

sercan.sari Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Sercan Sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar tekrardan merhaba sorumda sizlerin verdiği bilgilerden sonra gittim i30 ile test sürüşü yaptım araç çok hoşuma gitti özellikle vitesler arasında geçişleri hissettirmiyor yani arabada bir ivme kaybı olmuyor, malzeme kalitesi bi gömlek eksik geldi açıkcası ama genişlik ferahlık Astra'dan daha iyi konsol biraz uzak kalmış ama direksyonda gerekli tuşlar mevcut, koltuk ve kol dayama noktaları gerçekten tam yerlerinde konumlandırılmış. Mavi 1.6 Dizel Elite Otomatik 71.000 TL fiyat aldım navisgasyon için +1500 TL istediler önericeğiniz navigasyon çeşidi Orjinal Hyundai mi yoksa diğer piyasa ürünleri mi? Bady kit içinde 1500TL istediler ama onu dışarıda yaptırmayı planlıyorum.

Astra'ma iyi bir fiyat vermediler açıkcası ondan hemen satın alamadım aracımı sattıktan sonra gidip almayı planlıyorum. Aracı teslim almadan önce bir öneriniz var mı?

8. sonay

sonay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Benim 2011 astra ma 42000 verdiler, 59.5 a da hyundai mi aldim. Ama tabi kalan 2013 lerdendi benimki.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 31 Ağustos 2014

Bu Sayfayı Paylaş