Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Astra CDTI 1.3 deneyimi olanlar bakabilir mi,

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda zeybek_efee tarafından 7 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. kagankeskin

kagankeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kagan keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Araç Modeli:
    Opel
    Astra 1.3 Cosmo Easytronic 2007 model araç sahibiyim. Aracı 60,000 km de aldım ve kullanıyorum. Aracım şu anda 200,000 km oldu. 185,000 km de baskı+balata+bilya değiştirdim. yaklaşık 1350 tl harcadım. Birde 150,000 km de radyatör değiştirdim . O da yaklaşık 250 TL tutmuştu. Onun haricinde rutin yağ filtre değişimlerini her 15,000 km de yaptırdım yağ olarak Castrol edge veya Mobil 1 kullandım. Mazotumu iyi bilinen bir firmadan alıyorum. Çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım. Enjektörlerimi 150,000 de ücretsiz bir kampanyadan yararlanarak kontrol ettirdim. Sadece birine ayar yapıldı. O şekilde kullanıyorum.

Bu araca en çok yapılan eleştiriler şu şekilde " hantal, kasa ağır, motor zayıf vs. vs." ben bunlara katılmıyorum. Neden?
    1-Bu araçla otoyolda 210 km/h hızı gördüm.
    2- Kasa oldukça stabil ve aracın yol tutuşunu sağlamlaştırıyor, mükemmel bir yol tutuşuna sahip.
    3-205/55/16 lastik 2004 yılında bu araçlar üzerinde kullanıldı ve o zaman sınıfında bu kadar büyük lastik kullanan araç yoktu (Golf bile 195 lastiğe sahipti.) (2004 yılı için)
    4- Herkes motorun küçüklüğünde şikayet eder ama esasında ekonomiye dikkat eder. Bu araç 100 km de 4,4 litre mazot yakıyor. Ama nedense motor küçük diye şikayet edenler daha fazla ödeyip 1,6 dizel motor almazlar :) Yani bizim insanımız "Ekonomiyi performansa tercih eder." Gerçekçi olmak lazım. Siz bakmayın motor küçük diyenlere:) "istisnalar hariç"
    5- Yıllık vergisi şu anda 115 tl. Bu kadar sağlam ve ekonomik bir araç için oldukça düşük bir vergi.
    6- Konfor gayet iyi Niğde-Düzce arası yorulmadan sadece 1 mola ile kullandım ve çok memnunum.
    7- Sağlamlık ve dayanıklılık kesinlikle beklentileri karşılıyor. Örnek: Arka fren balatalarını 180,000 de ön fren balatalarını ise 120,000 km de değiştirdim. Daha diskler kullanılabilir durumda.
    8- Aracı 2009 da almıştım. Daha ön takımda bir parça bile değiştirmedim. (rot, rotil, kasnak vs.)
    9- Egzos botusu ve manifold da en ufak bir deforme yok :)
    10- Bu araçta benim beğenmediğim tek unsur, balans ve rot ayarlarında çok hassas. Hatalı lastikleri ve "acemi usta"yı hemen ayırt ediyor.
    11- Fren sistemi mükemmel. Kar moduna aldığınızda gaz ve fren hassasiyeti otomatik olarak değişiyor. Harika bir özellik.
    12- Sürüş esnasında sessizlik yeterli düzeyde. Jetta ile karşılaştırdığımda çok bir fark göremedim. Hatta kapıları kapattığınızda çıkan ses daha "tok". Jetta da sanki metal çarpma sesi var.

Sonuçta spor kullanıcı değilim. uzun yolda 100-120 arası hızımı sabitlerim. (bir kaç otoyol hız denemem hariç :) Kırmızı ışığı uzaktan görürsem ayağımı gazdan çekerim. gaza birden yüklenmem. uzun yoldan geldikten sonra aracı rölantide en az 2dk çalıştırırım. kışın ısıtmadan yola çıkmam. katkı maddesi vs kullanmam. İç temizliğini sadece ıslak bez ile yaparım. lastikerine bile parlatıcı gibi kimyasalları sürdürmem.

Yazdıkları kendi deneyimlerim. İnşallah size biraz ışık tuta bilmişimdir.

Önal bunu beğendi.
  2. Cpt.Price

Cpt.Price Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    121
    Ad Soyad:
    Enes Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    1,3 dizel otomatik kullandım bi akrabamın aracıydı.
    Konforu ve malzeme kalitesi çok iyidir.
    Ancak vites geçişleri ve performansı pekte iyi değil.

K00U cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş