Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aşırı kararsızım ? Dizel era

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Brujeria tarafından 18 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    140 binde bir araba yeni yeni sorunların başladığını ve devam edeceğini söylüyor , 85 binde Astra F ye yaklaşmakta sıkıntı çekmiştim o zaman opel servis motor 300 binde rektefiye ister al demiştide öyle almıştım , kabul etmek gerekir ki Opelin motoruda Hyundaiden bir gömlek üstündür.

Apple iPhone 5C 16 Gb. dan Tapatalk aracılığıyla gönderildi.

2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Opelin motoru hyundai den iyi midir bilmem ama 600-700 bin km kullanılan hyundai motorları var bizim ticaride eramız var 7/24 çalışıyor şuanda 180.000 km ye geldi bakımlar dışında sadece porya bilyasınız değiştirdik. 350.000 km kadar da admire kullanmıştık. Forumlarda da okuduğum kadarıyla opel belli bir yaşa geldikten sonra km. ne olursa olsun sorunlar çıkarıyormuş forumumuzda da birkaç kere yazılmıştı.

3. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bence tam tersi hyundaı motorları daha iyi,bizim eniştenin 2006 era ticarisi lpgli 770,000 km de motor indirdi,tabi çok titizdir...yine ankarada bir arkadaşın era dizel ticarisi var 650,000 km de motoru indirmişler...tabi babası ve kendi dışında kimseye vermezler aracı...

dizelde iyi mazot ve iyi kullanım bakımları aksatmamak motor ömrünü etkiliyor,hava filtresinin sık değiştirilmeside turboyu koruyor...

ama ne kadarda iyi mazot alıyorum desek sonuçta mazotun tam olarak nasıl olduğunu bilemiyoruz,bu sebeple aracın yakıt sistemi yani enjektörü pompası daha çabuk aşınabiliyor,heleki sulu mazotlara denkgelirsen enjektörlerin düşmanı...

kısacası ben hyundaı dizel motorunun üstüne sağlam ve dayanıklı motor tanımıyorum..multıjetler çok zayıf zaten opelde multıjet kullanıyor....tdi'ler ise çok narin motorlar ne zaman ne sorun çıkarcağı belli olmuyor..Ford tdci'lerde güç yok ses traktör gibi hoşuma gitmiyıor...

4. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Otomativ bölümünü bitirdiğim için az çok araç motorlarından anlarım özellikle reno servisinde çalıştım. Aslında dizel bir araç için 100bin 150bin birşey değildir tek sıkıntı pisikolojik sınır olan 100bin barajı :) araç tam anlamıyla hoşuma gitti seri ve atik gaz tepkisi güzel. Aslında bu zamana kadar 110bg'lik bir aracım olmadığı içinmidir atik geldi araç bana : )

5. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

Bu Sayfayı Paylaş