Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aşırı kararsızım ? Dizel era

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Brujeria tarafından 18 Mayıs 2014 tarihinde açılan konu

1. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bence sormanizda fayda var cunku ona gorede 2 3 bin tl oynuyor.

Tapatalk Sagolsun :)

2. ararat04

ararat04 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    barış çiftçi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  3. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
  4. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Konuya şöyle göz attım anladıgım kadarıyla dizel ile benzinli era arasında kaldınız ben 2010 model team Çhy kullanıyorum lpg li cokkk memnunum :) tavsiye ederim

5. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Dizelden başka düşünmüyoruz hoş 4 sene kullandığımız diğer araçta 20bin km yaptık lpg'li daha mantıklı aslında ama evdekilere anlatamıyorum

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.5 Vgt motor ilk 100 bin km'de triger seti, alternator seti, turbo, debriyaj ve sanziman kulağı başta olmak üzere ariza genelinde çıkarıyor istisna nadiren olabiliyor, bilginize.

7. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Aracı 27bine anlaşmıştı babam ile fakat az önce araca bakmaya gittiğimde araçta abs yokmuş 27bine km'sine eyv. dedim ama abs olmayınca vazgeçtim araçtan Araba aramaya devam yarında bu galeriyi arayacam bu araç nasıldır sizce ?

Hyundai Accent Era 1.5 CRDi Team 2011 Model 28.750 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 164866572

110luk değil herhalde araç dikkat etmemiştim

Naziliiye gitmişken bu aracada bakacam.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ent-1.5-crdi-2-airbag-abs-li-159473150/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...ensiz-kazasiz-abs-li-era-team-163836008/detay bu arabada sanki sağ ön kapıda renk tonu var gibi yoksa banamı öyle geliyor ?

Abs var olduğunu söyleyip sallıyorlar Araç göstergesinde ve Motor bölümünde abs nerde oluyor acaba birde bu araçlarda varmıdır ?

8. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    4 sene dizel era (team abs) kullanmış biri olarak yazıyorum.Era alınacaksa performans için kesinlikle dizeli alınmalı ve abs mutlaka olmalı hatta 2 hava yastığı ve yol bilgisayarıda olmalı diğerleri artı donanım tercih meselesi.Konuyu okudum ve sorularınıza bende cevap yazmak istedim. Era dizellerin hepsinin motoru 110 beygir 235 nm torktur fakat bildiğim kadarıyla 2006-2008 arasında üretilenler euro4 sonra üretilenler euro 5 motor diye biliyorum euro5 motorlarda turbo basınç ayarları faklı yani yazılım farklı diye biliyorum hatta en son servise gittiğimde yazılım güncelleme yapacaklardı performansı düştüğü için yaptırmamıştım.Bende 2007 vardı performansından çok memnundum birçok araca kafa tutmuşumdur.Uzun yolda 5.vitesten aşağı düşmezdim rampalarda bile bastınmı gidiyordu nazlanmadan zorlanmadan yokuşta araç yüklüde olsa 160-170 basardım bastıkça hızlanırdı tabi bunları hız güzel birşeymiş gibi yazmıyorum saptırmayın.Süspansiyonu ve direksiyondan gelen tıkırtılar dışında beni hiç üzmedi yolda bırakmadı.
    Yanılmıyorsam 2009'a kadar olanlar eps elektirikli direksiyon benimki de eps li idi 1 defa değişti 30000 km sonra yine ses yapmaya başladı sattım.Eps hidrolik direksiyona göre çok yumuşak ama bozuk yollarda tıkırtılar eksik olmuyordu kutunun tamir takımını değişti sesler yine geliyordu.hidrolik direksiyon sert olmasına rağmen daha sorunsuz diyebiliriz herhalde.Eski eramı 80000 de alıp 130000 km sattım motor saat gibi çalışıyordu turboda hafif ses vardı ama sorun yoktu.Soğuk motorda ve stop etmeden önce beklerdim boşa almazdım 120000 de debriyaj pedalım sert diye balatayı değiştirmiştim.Rutin bakımlarını yaptırdım far ayar motoru ve patlayan birkaç ampülü dışında hiç arıza çıkarmadı.
    Sonuca gelecek olursak performansı ve bu performansa rağmen gayet düşük yakıt tüketimiyle (şehir dışı 4.5-5 şehir içi 6-7 litre ) birçok araca değişemeyeceniz sorunsuz motoruyla, 1200 kg ağırlığıyla (hafif bir araç değil),4 kişilik bir aileye yetecek kadar bagajı ve iç hacmiyle,bakım maliyetleriyle ,iç dış tasarımıyla göze hitap eden 20-30000 arasında alınabilecek en iyi araçtır diyebilirim.Ha olumsuz yanları yok mu var tabiki ama artıları daha fazla .Alacağınız aracı eş-dostta olsa boya -değişen -motor -süspansiyon testine sokmadan ve aracı kullanmadan içinize sinmeden almayın herşeyi güzel boya var diyelim çizikten filan boyandıysa sorun değil hiç önemli değil.Alacağınız araçta bunlara dikkat edin şimdiden hayırlı olsun diyelim

9. ressamyuva

ressamyuva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ayrıca araçta abs varsa uyarı ışığı yanar sarı renkliydi sanırım ,motor bölümündede sol arkada olması lazım alacağınız araçta test edin mutlaka

10. ayarlipense

ayarlipense Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bülent h.kerim
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    dostum, bu konu ile alakalı değil ama ilk kez duyduğum birşey söylediniz o konuda bilginize başvurmak isterim. benim arabadaki eps bozuk yolda ses yapıyor boşluk varmış gibi fakat ışığı yanmıyor. servis eps değişecek dedi ve maalesef ücretsiz yapmıyorlar. eps nin tamir takımından bahsettiniz ilk kez duydum. nerde kaça yaptırdınız? teşekkürler

11. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
  12. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Gece gece yatamadım şöyle ilanlara bakayım dedim yine kendimi bakmaktan alı koyamadım : )

Hyundai Accent Era 1.5 CRDi Start 2011 Model 28.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 165165881

Böyle bir aracı farkettim kafamı kurcalayan bu direksiyondaki herhalde radyo düğmeleri oluyor direksiyondaki bu düğmeler önemlimidir radyo'da ses açma kısma dışında ? Birde Ruhsat tarihi daha yeni aracın 7-5-2014...

Araçta sis farı bulunmuyor sonradanda taktırabilir önemli değil araçta Esp'de var güzel özellik siz tecrübeli arkadaşlarım bu araç hakkında nasıl yorum yaparsınız ? Acil yorumlarınızı bekliyorum Bugün araca bakmaya gidecem :)

13. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Dostum start boş paket demişsin ama baktığım araçta 4 cam otomatik esp cd çalar gibi özellikler var ya sen yanlış yazdın yada adam yanlış donanımda ilan açmış.

14. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben bir yıl önce 2010 era dizel otomatik select model 54000 km de lokal boya dahi yok servis garantisi devam eden aracımı 28500 tl ye almıştım Ankara piyasasındada 30 000-32000 tl den aşağı bulamamıştım trabzondan almıştım.

15. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Arkadaşın dediği doğru ilan yanlıştır. Team modeli bizde vardı. Abs ve ikinci airbag opsiyonel. Yani hepsinde yok. Olanini bulmak mesele.

Galaxy ace den gönderildi

16. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    2011 euro5 motorlu startlarda esp abs standart olarak var. Ancak sis farı vs yok, 4 cam otomatik hepsinde standart.

17. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Sahibinden deki ilanlara ben canım sıkılınca gülmek için bile açıp bakarım :D 2011 model aracı Start donanım olarak ilan koyan var...

2010'dan sonra Accent Era'larda Start-Team-Select-Style kalktı. Mode-Prime olarak değişti. Önal abinin dediği gibi abs esp standart. Sis farı vs opsiyoneldi.

18. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Benimbildiğim start mode prime diye gidiyor yeni euro5 morlular ama tam emin değilim start konusunda.

19. Brujeria

Brujeria Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Mehmet ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Arabaya start değil diyecem ama bir çok 2011 ilanı var ve hepsinde direksiyondaki tuşlar yok kafam karıştı : )

Nazillideki ilan'da esp varmıdır ?

Bu 2 araç arasında karşıyadaki araç daha mantıklı geldi bana esp abs çift hava yastığı var km'side düşük bu araç daha yatkın geldi bana tek soru işareti kafamda ruhsat tarihinin yeni olması araçta acaba diyorum katakulle varmı :)

20. Torkır17

Torkır17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    257
    Ad Soyad:
    Ömer TÜRKER
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:

Bu Sayfayı Paylaş