Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arkadaşlar yumurta kasaya spor helezon yayı almak istiyorum

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda bewolt tarafından 22 Mart 2014 tarihinde açılan konu

1. akıncıatıcı

akıncıatıcı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Her zaman pahalı olan daha iyi olmayabiliyor,ucuz olan daha iyi işler çıkarabiliyor.. demişsiniz buna bende katılıyorum.
    fakat aldığınız yaylar eibach ve vogtland yaylarla kıyaslanamaz, mesala aracın yere yaklaşmasıyla ağırlık merkezinin yere yakınlaşmasıyla bitmiyor. madem yakınlaşmayla olasydı herkez orjınal yayını bir veya iki hatta 3 bakla keserdi ozaman yumuşaklık kaybolmaz konfor aynı kalır araç yere yakın olurdu risk en aza inerdi. orjinal yaylar en uygun aerodinamik şartlar ve aracın durumu hesaplanarak standart kullanım için üretiliyor 30km hızla girilecek viraja 45km hızla girebilirsiniz ama risk doğar , ama viraj alınır diyelim, ama bir gün yolda kayganlık bozuk zemin yada tehlikeli bir durum olduğunda , o zaman risk gerçekleşir kaza meydana gelir. orjınale göre kullanımda kaza olmaz. ama en iyi parçalar ile değişim yapıp kullandığımızda belki olası bir anada kaza riskinide atlatmış oluruz. şayet değişim o viraja 90 km hızla girmek için yapmışsak ozaman durum farklı çünkü değişim bununn için dir. aracım alçak olsun konforlu olsun diyorsanız ozaman yumuşak yaylara göre kullanacaksınız ve risk almayacaksınız akabinde alçaklığın verdiği katkılar olacaktır fiziksel olarak ama buna güvenipte tehlikeli duruma düşmemek lazım zamanla tecrübe sağkanır ona göre kullanırsınız fakat her zaman risk vardir. en iyi yayda olsa risk her zaman vardır.
    ama şayet gerçek anlamda yol tutuş etkili frenlerme virajlarda en iyi tutunma ve özelliklede slalom ( ani manevra , şerit değiştirme, panik anı, yada makas atma bunu örenek diye söyledim) gibi durumlarda bu dedğim yayalar ve bunun gibi bu konuda uzman yaylar bu işin hakkını veriyor. yaylarınızı kötülemiyorum fakat konfor değişmemdi diyorsunuzya bundan anladığım yaylarınız kısa fakat yumuşak yay demek istediğim bu. ucuz olabilir eibach vs gibi markalarında yumuşak ama pahalı yayları var. pahalı yaylar ama üretim şekilleri ve kullanılan malzemeler çok farklı yıllarca özelliğini kaybetmeden en üst seviye iş çıkarıyorlar.
    araçını sakin kullananlar için zaten spor yaylara gerek yok. en iyiside sakin kullanmak ve olası kaza riskini en aza düşürmek en mantıklısı. sonuçta kendi canımızı ve başkalarının hayatını tehlikeye atmaya hakkımız yok.
    değişiklik kişinin arz ve talebine göredir. siz alçak ve yumuşak seversiniz , ben alçak ve sert, bir başkası yüksek ve yumuşak vs vs..
    yayları karşılastırma yaparken kullanım amaçına göre kıyaslama yapmak gerekir. araç alçaltılmasının asıl sebebi eni güvenli sürüş içindir bu da kısa ve sert özel hesaplamalar yapılarak üretilen yaylardan geçer, sizin 5cm yaylarınızla eibach in veya benim kullandığım vogtlant 5 cm yaylar kıyaslanamaz. sizin hoşunuza gitmiş olması güzel bir olaz sizin adınıza sevindim , bir an sizi zor duruma düşürmelerinden endişe ettim, çünkü hileli ve kalitesiz alakasız ürün satan , çok art niyetli insanlar var mağdur olmadığınız için sevindim.
    hayırlı olsun güle güle kullanın...

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Bu konuyu nasıl da görmemişim, nasıl da atlamışım :( Araca çok güzel yakışmış.. Tüm yorumları okudum.. 300 lira + 100 lira taktırmasıyla 400 liraya mal oluyor sanırsam.. 185/60/14 lastikleri kaça aldınız? güzel yakışmış

3. musay45

musay45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa ilter
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba bende 98 1.5 GLS var yeni yay aldım fakat tamircim bu çanaklara olmaz diyor ne yapmam lazim

4. musay45

musay45 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa ilter
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    öncelikle hayirlisi olsun bende sizin yaylarin aynisindan aldim ama tamircim olmaz diyor sizin nasil oldu.

Bu Sayfayı Paylaş