Aracıma teyp taktıktan sonra klima ve arka sis far düğmeleri işlevini yerine getirmiyor. Arka sis far sigortasını kontrol ettim sigorta kutusunda sigortaya gelen bir elektrik yok sorun neyden kaynaklı olabilir ? Sanırım teyp orta konsolun arkasındaki kablolarda bir sıkıntı çıkmış olabilir ama emin değilim. Sizce neden yapar ?
Merhaba soketler takılı. Soketi kontrol ettiğimde parkları açınca sadece düğmenin aydınlatması yanıyor. Diğer pinlere multimetre ile ölçüm yaptığımda 0.04 gibi bir akım ile karşılaşıyorum sigorta kutusunu kontrol ettiğimde de sigortaları sağlam olarak gördüm. Anahtar aydınlatmasında 12 voltluk bir akım alıyorum. Ama sigortadan gelen bölümde dediğim gibi 0.04 lük bir akım mevcut
Dörtlü sistemi röle demektir. Röle tık tık sesini duymanız gerekir. Ana beslemeye 12 volt gelmesi ve bunun rölenin 1 yada 2 numaralı bacağına gelen uyarı sinyali ile dağıtılması lazım. Sigortayı yerinden söküp ışığa tutup bakınız . Kopma var mı ? Kopma yoksa bile değiştirin deneyin.
Sorunum arka sis ve klima düğmesinin çalışmaması ile alakalıydı. Sorunu çözdüm. Yolcu bölümü sigortalarında sıkıntı olmadığını biliyordum kaput altı sigortaları kontrol ederken 15 amperlik sigortanın attığını ve bunun diğer sigortalara giden elektriği kestiğini fark ettim. Yerine idareten 10 amperlik sigorta takıp sorunu çözdüm.. Görsel olarak ekledim değiştiğim sigortayı.
Bu arada ölçüm yaptığımda fark ettiğim şey şu olmuştu. Pinin 3 numaralı girişi parklardan gelen elektrik. 4 numaralı girişi ise röleyi aktif eden elektriğin gelişi. Forumda görmüştüm bir arkadaş sormuştu belki ona da yanıt olur. Sanırım sis düğmesi bağlayacaktı orijinal olarak. Ön sisler de aynı mantıkta olabilir ve işine yarar diye düşünüyorum. İyi forumlar.. ARKA SİS FAR DÜĞMESİ SOKET ELEKTRİĞİ HAKKINDA