Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arka fren kampana problemi

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda ibrahimulgur tarafından 29 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bugün acayip birşey oldu. dün arabayı ellerimle temizledim. Park ettim. Görünen bir problem yoktu. Bugün bindim. El frenini indirdim. Ama arka kampanaların biri veya ikisi bilemiyorum bırakmadığını hissettim. Kalkış yapayım dedim burnunu kaldırdı. Fazla zorlamadım ama kampana(lar) bıraktı araç hareket etti. Servisin birinin önüne geldim. kontrol ettim hafif yokuşta ilerliyordu bende heralde sorun geçti soğuktan nemden vb. yapıştı galiba diyerek servisi pas geçip ilerledim.

Arada hafif yokuş aşağı hafif frenleme yapacağım zaman el frenini çekerek frenledim. sağ arka kilitleniyor şöför tarafı ise yanıt vermiyordu. İlerledim durdumkilitlenmeyen yanıt vermeyen ısınıyor.Ama ses yapmıyor. Eşim koku yapıyor dedi. Diğeri ısımıyor bile. Buz gibi.En nihayetinde eve geri döndüm el freni 5 dişte tutarken en üst düzeye çıktı. Bir de sanki sadece ön frenler tutuyor gibi. Psikolojik mi bilmiyorum ama fren pedalı biraz dibe indi ve sanki sadece ön ile duruyorum.

Ben birşey anlamadım. Bisikletlerde teli tutan bir vida vardır sanki o vidadan kurtuldu gevşedi gibi. Ama enteresan olanı neden biri boşa çıkarken diğeri de frenler duruma geldi ? Ne olmuş olabilir ? Cumartesi gösteceğim ama önceden bir fikrim olsun istiyorum. son gittiğimde sadece malzemeden 100 kaat vurdu Pendikteki Öz Birlik denen yer. Bu nedenle bu sefer size danışayım

2. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde başıma geldi aynı sorun dediğin gibi ufak telleryani pimlertutuyo kampanaları biri düşmüş yada kırılmıştır onun için tek taraf kilitli kalıyor biran önce bi frenciye git tek bir parça için takım alma sakın bana öyle dedi takımı varmış onun takım alcakmışım küçücük pim için iyiki tanıdık vardı olm herkese yapda bize yapma dedi bak sende vardır hakketten varmış

3. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dedim ya servisin birinin önünde durdum diye adamın zaten ilk dediği onun tamamı değişiyor idi. Ama geç saat olduğundan parça bulamayız dedi.

internetten baktım tüm tel 22.50. sanayide 20 YTL dir diye tahmin ediyorum. O parçayı tak desem gene aynı parayı ister heralde. Tanıdık da yok ki...

4. HaRbi_GeNc41

HaRbi_GeNc41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Frencilerin elinde olan bir parça aslında işlerine gelse yaparlar

5. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olacak gibi değildi arka şöför sürtüyordu çok ısınıyordu. Ben de bugün bostancı sanayiye gittim. Frencinin birine çektim. Hatta giderken arabanın güçten düştüğünü fark ettim. Hem yangın tehlikesi hem fazla benzin hem sürüş keyifsizliği derken rahatsız oldum.

Eleman açınca kampanayı gördük ki balatanın biri yerinden çıkmış contayı da bozarak yerini değiştirmiş. Pim falan olmadığından birşey de diyemedim. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gifEleman 110 kağıda yaptı. 55 dedi arka balatalar için. 4 ü birden değişti tabi. Conta da değişti. Böylece bir badireyi daha atlatmış olduk.

Bu arada eskisinden iyi tutuyor tabi. Bir ara 6 YTL ye aldığım balata temizleyici spreyi de kullanma imkanım oldu. İşe yarıyor gibi geldi bana. Bir sonraki problemde görüşmek üzere :)

6. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İnternette araştırdım.
    http://www.otoyedekci.net/hyundai-accent-2000-2002-arka-fren-pabucu-mylenyum-kasa-90x35-daiwa-.html

Görünüşe göre 55 YTL dedikleri pabuçlar 35 YTL imiş. Aşağıdaki servisi de KAYNARCA ÖZ BİRLİK OTO NUN YANINA KARA LİSTEYE EKLİYORUM
    CONSAN FREN SERVİSİ
    DİSK TAŞLAMA KAMPANA TORNA
    BİLİMUM FREN AKSAMI, DERBİYAJ BALATASI BULUNUR

Adres : Kadıköy Oto Sanayi Sitesi F Blok No.4 İçerenköy-İSTANBUL
    Tel : 0.216. 575 27 68 - 575 95 08

Düzenleyen : ibrahimulgur

Bu Sayfayı Paylaş