Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aradasima i 20 almaya gittik tsi polo alip geldik

'Sohbet' forumunda hakan84 tarafından 5 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aslında @exuberant43 , Wv hyundai ile alt segment yallı polosunu i20 ile karşılaştırdığımız için şükretmeli, ve o konumda kalabildiği için sevinmeli... Polo ne la ? :D:D:D:D:D:p:p:p

2. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    polo konusunda haklısınız ama ben wv geneli için dedim elantra desem jetta ile kıyaslarız marka olarak dedim hyundainin bu konuda basarısını gösterir buda bence

Asel Kaan Efe ve Tilki bunu beğendi.
  3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hayırlı olsun.
    yeni nesil Turbo motor, ikinci el hızı ve insanlar üzerinde bıraktığı algı olarak Polo yani VW + puan alır.
    Donanım, servis hızı ve iç hacim olarak i20 + puan alır.
    kim ne derse desin, yoldan 10 tane adam çevirin 7si vw tercih eder. müşterileri galeride araba görmeden telefonla araba sipariş ediyorlar. VW kendi açısından süper bir algı oluşturmuş, bunu nasıl başardı bilmiyorum lakin pazarlama konusunda övgüyü hak ediyorlar.
    garanti konusunda vw'de 2 yıl uzatma var, tahminim 1500-2000tl istiyorlar ek olarak.
    bence en büyük dezavantajı servislerin yoğunluğu, satışlarıyla orantılı olarak servisleri çok yoğun akü değişimine 2gün, arıza tespitine 15gün süre verdiklerini biliyorum (aracın serviste kalma süresi, randevu değil) eğer hasar onarımınız varsa ikinci el doğan şahin bakmaya başlamak lazım :)
    fiyat olayına katılıyorum, artık insanlar araçların görünümüne ve fiyatına göre araba alıyor donanım ikinci planda.

tna07 bunu beğendi.
  4. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    hyundai vw den daha iyi bence. araç sınıflandırmasına bakarsak eğer.
    lüks sınıfta mercedes benz le yarışan bir marka hyundai.
    vw nin neyi seviliyor bilmiyorum bu ülkede. yakıt desen en iyi C sınıfı 7 litreden aşağı yakmıyor. alt sınıf neyse de sınıf yükseliyor ama motora bakıyorsun 1.4
    galiba bundan çok satıyor. passata 1.4 binilirmi ya ? adam 1.4 üne o kadar aşık ki 2.0 tdi ı geçerim ben diyor :D
    bu adama daha laf anlatmak isteği olmuyor içinde insanın.
    ha ticari neyse crafter a aşığım mesela...

tna07 ve emrex bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Sen hyundai den inip bir poloyu sür gel ondan sonra bir güzel tartışalım bakalım poloya artı verecek halin kalcakmı:) bir defa çevirmeli far açma düğmesine asla alışamam, sis farı çok komplike bir biçimde açılıyor onu da söyleyeyim debriyaj fren ve gaz pedalı arasında 1-2cm boşluk ya var ya yok:) ayrıca polonun pedalları sağa yaslı halde bizim hyundailerde bu boşluk en az 8-10cm kadar ve pedallar ortada konumlu tam direksiyon altında, fren yerine debriyaja bastım ben o arabada yinede arabaya çamur atmadım kendi hatamdır diye kabullendim, el frenini bir çek tuhaf yumuşak hissi izle el freni dediğin sert olmalı çekince şak diye kilitlemesi lazım gel gelelim poloda öyle değildi park ettikten sonra tuttumu diye üç kere çektim, virajlarda insanın poposunun koltuktan kayıp yanlara kaçması, dikiz aynalarının dar boyutu yan ön ve arka görüş açısının az olması ve birinci vites oranının uzun oranlı olup nerdeyse 1. vitesle 50-60km lere rahat çıkacakmış gibi olup bu yüzden kalkışlarda sıkıntı olması buna rağmen sonraki 2-3-4-5 viteslerin kısa oranlı olması sebebiyle hızlanınca düz hızda zorlanmadan gitmeyi seven yapısı gibi özellikleri güzel ve iyi olabilir ama bir hyundai den inip poloya binince çok yadırgatan ve alışması çok zor şeyler bunlar, fakat bunlara alışabilen insan herşeyi yapar onunla ama fazla öteye geçecek bir yolculuk zevki hissi alamaz gibime geliyor.

Milenyum kasa kullandım eski i30 kullandım getz kullandım yeni kasa i30 kullandım hepsi aynı hisleri veren hyundai işte, birebir hyundai özelliklerini taşıyordu hepsi geniş görüş açısı ve eski modellerdeki ergonomi hatta sürülebilirlik tarzı hep aynıydı, hatta bacanağın oğlunun 70s uno ya bindim epey keyifli biçimde sürdüm hatta nerdeyse 100-150km gittim sürüşü değişik ama kolay adapte olunuyor güzeldi, linea ile azıcık oynadım o bile çok güzel elime oturdu, ama bir 2012 polo ya bindim süremedim ya:) kullanamadım resmen o arabayı:) içimde hiçbir önyargı olmadan bindim ama peki sonra ne oldu; ufak pedallar ayağımın altından kaydı, vitesleri küçültürken gereksiz yere ara gazı verip hoplattım aragazını zaten hiç ayarlayamadım çok acayip bir gaz pedalı saturasyonu var çünki, fren yerine debriyaja bastım, iki saat bir yere park edemedim, rampa çıkarken bayıldı azıcık gaz verdim olmadı verdim olmadı en son kökledim çok kötü bir harıltı ile titremeye başlayınca ikinci viteste yığıldı kaldı, o araba dolu hasarı tamiri gören eski i30 varken yerine emanet verilmişti babam arabanın kıymetini bil bak ne arabalar var diye anahtarı bana vermesiyle başlamıştı ve o polo sıfırdı daha 1000km civarıydı, yine bile çamur atmak istemiyorum tamam kötü sürücüyüm o zaman:)

Direksiyonu konforu yol tutuşu epey iyi polo nun yolda şehir içi performansı olarak ise 30km ile giderken bile 1. vitese tık diye geçiyordu kasislerde bam diye vurmuyor zıp zıp geçiyor bu ufak motorlu olanı manuel in vitesleri falan güzel bir de az yakar o kadar anca.

Benim gibilere asla pazarlayamazlar onu:)

6. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    onun çözümü kolay abi :) otobüsçü stili önce ikiye atıyorsun sonra bire geçiyor :)

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    2. viteste yürümüyordu 1.2 polo ama polo 1. viteste giderken benim getz in hatta milenyum kasanın 2. vitesinden çok azcık yavaş ve yüksek devirli kalıyordu, yani bizim hyundailer ile 2. viteste gittiğin yerde onu 1. vitese alıp daha yavaş gitmek gerekiyor böyle olunca yakıt tasarrufunu falan geçtim geleneksel sürüş tarzımıza aykırı değilmi:) alışılır tabi buna aslında mesele değil çünki yolda ilerlerken benim kullandığım diğer otomobiller gibi 1.vitese geçerken zorlanmıyor şak diye geçiyor sanki özellikle böyle yapılmış polo 5 in 1.2 si kasınca 1 e taksınlar gibi:), 1. vitesi olmayan 6 vitesli araba gibi düşün, otobüsçü gibi değil yani otobüsün 1. vitesi çok kısa oranlıdır, 1.2 polo 5 in 1. vitesi uzun oranlı gelmişti bana ve bir üst vites bir alt vitesten daha kısa oranlı olamaz zaten bu durumda 2. vites diğer otomobillere göre daha kısa oranlı denilebilir, mesela getz 2. vitesle maksimum 80km yapabiliyorsa polo 65-70 yapar o kadar zorlamayacağız elbette teori bu, asıl demek istediğim alt devirlerde kasıyor işte hızını alınca iyi gidiyordu ama.

Çok ilginç araba bir yerlerden bulursan polo 5 in 1.2 kuru düz tsi sız fsi sız versiyonunu kullan gör. Severek kullananların hiçbir şikayeti olduğunu düşünmüyorum ya:) alışmışlardır bu değişik sürüş tarzına. Ben süremiyorum onu:)

8. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlı olsun güzel bir tercih size tavsiyem garantiyi uzattırmanız yönünde olur :)

9. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    1.6 fsi ı 1500 kg boş ağırlığı çekmeye zorlayan bir kombinasyonu nasıl kaldırır sanıyorsun abi aynı böyle işte :) vw nin genel vites tipi :) şöyle diyim evin orda bir sokak birleşim noktası var 4 yol birleşiyor çarşıdan falan gelirken ordan sola döneriz. o köşede 3 arabamızı da kullandım . milenyum hyundai klasik hyundai 2. viteste dönüyoruz. era yine öyle 2. viteste dönüyoruz. iş vw e geldi anaa 2 de çevirince titredi araba kaldırmadı mecburen 1. vites :) ve 1. vitesin oranı o kadar kısa ki araba bağırıyor ama bi yere gitmiyoruz. vw de sistem o şekilde esas gücü ve ekonomiyi 4. vitese gelmeden bulamıyor 4. vites sonrası normal.

10. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben 2009 1.6fsi a3 (3-5km) ve 2006 taureg haricinde vw grubu araba kullanmadım, ikiside otomatikti, ikisini de beğenmiştim konfor olarak.
    polo'ya sadece galeride bindim çok dar geldi o yüzden zaten kullanım tarzına ilişkin yorum yapmadım sadece"yeni nesil Turbo motor, ikinci el hızı ve insanlar üzerinde bıraktığı algı olarak Polo yani VW + puan alır." dedim, gerisini bilmem.
    her şeyiyle VW'ni kabullenmiş olsam da servisleri dolayısıyla alamam. ben yeri geliyor önünden geçerken servise uğruyorum şikayetimi söylüyorum, ilgileniyorlar, vw'de aynı hafta içine randevu alabilmek sıkıntı. gerçi Doğuş Gebze'de bir yer yapıyormuş kendine servis olarak Center'ın arka tarafı dediler ama tam yerini bilmiyorum, belki o zaman biraz daha rahatlar Doğuş oto Kartal.

11. funts_foney

funts_foney Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    30
    Ad Soyad:
    Hüseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracın farları düğme ile açılıyor, pedallar sağa yakın, Sis farı komplike açılıyo vs.. gibi bu örnekler çoğaltılabilir bir aracın iyi mi kötü mü olduğunu bence çok gösteren şeyler değil. Bu tamamen alışkanlık ile alakalı çok kısa süreli rahatsız edebilecek şeyler. Piyasada tek alınabilecek B segmenti araba şudur demekte bence cesaret isteyen bir durum. Bu tamamen beklentilerle alakalı bir durum. Kimi 2. elinin kuvvetli olmasına özen gösterir. Kimi güvenlik konusunda hassastır, Kimi yakıt konusunda hassas vs.. Her insanın beklentisi farklı ve bu beklentileri doğrultusunda birşeyler alıyor. Benim beklentilerim ve gerekli gördüğüm şeyler şuan için B segmenti araç için i20 ve Polo'da mevcut mesela. Diğer bütün markaları eleye eleye en son bu ikisinde karar kılmıştım. Hayatta kapıma koymam diyeceğim bir çok araçtan yollarda çok fazla görüyorum. Dediğim gibi her insanın beklentisi ve önem verdiği şeyler farklı. Sadece 7 hava yastığı olduğu için başka hiçbir özelliğini bilmesede Yaris alan kişi tanıyorum. (Önemlimi evet gerçekten çok önemli) Çok uzattım sonuç olarak Polo ve i20 şuan B segmentinde lider bence.

erenuzel41 bunu beğendi.
  12. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    cağnım avm mizin arkasındaki lpg li araçların park ettiği açık otoparkı heba ettiler mahvettiler şu an inşaat var orada:) Gebze center ın içinde zaten doğuş un vw galerisi var avm ye gelenler vw lerin arasında sıklıkla geziyor ben hiç girmedim oraya hatta geçerken pis pis bakıyorum:) art niyeti değil tabi:) belki satış müdürlerinden biri görür gelir niye öyle bakıyorsun der satmaya kalkar muhabbete girer iddia yapar konuşur kaçarız bir çay içeriz bilgi ve tecrübe araklarız ön yargıyı satış temsilcisine aktarıp test sürüşüne ''ne olur gel'' bileti koparırız dedim ama hiç olmadı o olay:) amcamlar iki sene önce ssangyong ile fuarda epey dalga geçmişler satıcı da gelip amcamı gaza getirmiş ve sssangyong un jipini amcama bir şekilde satmış şehir içi 10 litre görürsen gel paranı geri al demiş bu araba jip olarak geçmez otomobil olarak vergi vereceksin demiş falan filan neyse:) boşverelim fuarı herkes gidemiyor süreli birşey, ama avm gibi hergün yüzlerce kişinin sıkça gelip geçtiği yerlere oto galeri açmak ana bayi açmak bir satıcının pazarlama olarak ne kadar çılgınca bir başarıya ulaşabileceğinin kanıtıdır aslında, herkesin gelip geçtiği avm gibi bir yere dört yanı açık kapısı olmayan otomobil satış bayisi açarak elbette çok fazla satış rakamına ulaşılabilir bu da müşteriye yakın olma potansiyel müşteri yakalama başarısı işte sattığı malın ne olduğunun bir önemi kalmıyor böyle hallerde:) sattığı mal kötü demiyorum:) araba satmayı biliyorlar yani, hyundai bayiside kaputu elle bastırınca enseye tokatı yapıştıracak ya nerdeyse:)

Gebze center içindeki vw lerin kaputundan tavanına kadar arabaların heryeri parmak izi el izi içinde:) ama adamlar hiçbirşey demiyor işte, insanlar oradaki vw lere biniyor selfie çekiyor neler neler yapıyorlar:) geçen new beetle bile vardı orada:) mevzu sadece jetta nın konforu polo nun fiyatı değilmiş yani, çok uyanık bu adamlar.

İşin güzel yanı madem bu kadar çok satıyor bu ülkede bu adamlar bize bana yakın yere servis açacaklar gider o yeni açılan servise bakarım nasıl işçilik yapılıyor neler var neler yok gibi eğer orası da içerideki bayi gibi olursa yapabilinebilir tabi.

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    abi bende bundan bahsediyorum işte. arabaları allayıp pullayıp satıyorlar, arabadan hiç anlamayan bir insanın kafasında da VW var, adamlar bu algıyı oluşturmuş, nasıl yapmışlar bilmiyorum ama başarmış adamlar.
    Doğuş'da çalışan arkadaş var, o söyledi Gebze'ye servis açılacak diye. DKY, Tuzla'daki yeri iki markayıda bırakıp komple VW açmak istemiş küçük diye kabul etmemişler.
    Kartal'da yeni yaptıkları yerlerine de Skoda'yı da dahil edeceklermiş.

14. crrash

crrash Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    38
    Ad Soyad:
    İnanç AKTI
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Allah kaza bela vermesin. Güzel seçim, fakat;

IF Design Yılın En İyi Tasarımı
    Red Dot Yılın En İyi Tasarımı
    AutoShow Dergisi Yılın B Segmenti En İyi Aracı
    Auto Motor Sport Yılın B Segmenti En İyi Aracı
    Top Gear Yılın B Segmenti En İyi Aracı
    Otohaber Türkiye' nin En Beğenilen B Segmenti Aracı

Polo' nun motoru dışında İ20' ye üstün geldiği bir tarafı yok. İ20' nin pahalı olması gayet normal. Fiyat farkı 1.0 T-GDI gelince daha da açılacak zaten. O zaman Polo' nun üstün olduğu tek kriterde ortadan kalkmış olacak.

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    geçen gün Nail abinin görtan dan akü aldım değiştirirken orada konuştuk, DKY kapanıyormuş dedim anlaşamamış diyorlar dedim, bana dedi ki adam hyundai yi istemiyor nissan ı istiyormuş dedi:) tuhaf bir gülümseme oldu bende, yauw görtan dedik tatil trafiği dedik e-5 e girmeyelim dedik oraya gittik yedek parçacı mısın nesin yeme beni dedim kendi kendime ama nissan ı duyunca başka birşey söylemedim orada:)

bu arada benim getz i geçenlerde görtan ın servis içine kadar yine bodoslama soktum yedek parça camının önüne getirdim el frenini çektim arabadan indim servise yeni işe başlamış bir tane küçümen geldi ona göstermek için kaputu açtım bak dedim aha akü burada, lpg sordu bak dedim LPG YOH BUNDA YOH.... sonra Yiğit geldi dedim aküleri görecem önce dedi neyi görecen abi akü işte taze mi dedim taze dedi iyi yinede görecem gitti depoya girdim daldım oraya aküler rafta bir güzel neyse Yiğit aküyü aldı geldi illa eski aküyü ver dedi olmaz etmez hadi değiştirelim burada off Yiğit of, orada bir tane gri accent era vardı getirmiş aküyü eranın önüne yere koydu abi kaputu aç diyor:) dedim ona takmayacaz aküyü bak benim araba burada benim araba accent era değil gri hiç değil kırmızı:) dedim burada olmasam takacan aküyü başka arabaya:) lakin servisin kötüsü olabilir eğer arabanın başında durursan kötü servis yok:) hepsi idare eder servis oluveriyormuş :) neyse bunu Nail abiye anlatsam güler geçer sallamaz gidipte birşey söylemez servisteki adamına ben biliyorum. İki dakika ödeme yapmaya diye arabamın başından ayrıldım iki yıl gibi geldi oradaki ablanın yanına girip girip çıktım ne yapıyorlar diye arabaya baktım, en son faturayı aldım serviste adamlara sesleniyorum ''sakın ben gelmeden arabamın sağını solunu dağıtmayın loooo'' diye yok abi burada araban diyorlar ya:) aküyü sök dedim acele etme 5 dakika bekleyelim dedim ustaya hata kodu varsa silsin benim ecu dedim tabi dedi silsin hata kodunu bekledik.

16. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    polo iyidir güzeldirde yanlış anlamayın biraz suslenmiş bomboş araba :)

dolu duzgun bi polo 65bin tl civarına anca alınır , 1 haftadır kardeşime bluegt almaya çalışıyorum dolu paket 75bin e geliyor

17. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Valla ben polo'yu da i20'de kullandım kesinlikle i20 derim. Motor, şanzıman, donanımlar v.s. her şeyi geçiyorum iç feraflık ve görsellik polo'da yok.

18. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İki araç arasında kalmak zor bir ikilem olurdu bence , arkadaşımda 2007 polo vardı otm. 1.4 tü era varken bana ş.içinde yetişemiyordu, ama eraya göre çok daha konforlu ve daha iyi bir yol tutuşuna sahipti

iPhone 5S Cihazımdan Tapatalk Aracılığıyla Gönderildi

19. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Çok fena rekabet var yalnız.. İ20 cidden aklı çelme konusunda başarılı :) hem donanım hem görünüş

Bu Sayfayı Paylaş