Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracın sağa çekmesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ykement79 tarafından 6 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

eski aracımda( opel astra) orjinal olmayan alt tabladan dolayı böyle olmuştu. ne şekilde ayar yapılırsa yapılsın sağa çekiyordu. usta "ya lastiklerin açı ayarını orjinale göre değiştireceğiz ya da bu şekilde kullanmalısın" demişti.

sonra soldakini de orjinal olmayan tablayla değiştirince düzelmişti.

sizin sorununuz da bundan kaynaklanabilir.

erenuzel41 bunu beğendi.
  2. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam benim aracım 2013 i20 , ilk 15000 bakımında yetkili servise gittiğimde , aracınız sağa çekiyor dediler ve ön düzenlerinin olmadığını ve dışarıdaki x ön düzenciye gidip geri gelmemi söylediler , dışarıya gittim adam baktı etti sonra dedi , sizin sağ lastiklerin ikiside ters takılmış out side yazan yüzey içeride , değiştirelim dediler değişti ve artık lastiğin yeni aşınmasına göre düzelir sorun yok git dediler , ama yolda otobanda denedim araç sağa 100 ü geçtikten sonra gitmeye devam ediyordu , bu kez başka bir şehirde bir ön düzene girdim makina Hunter idi , dediler bu araç muhtemelen çukura girmiş ve sağ ön teker 1 cm geride duruyor bu da sağa sağa doğru çekme yapıyor , şasede çektirme yapılabilir ama bunun için değmez siz direksiyonu bırakmayın ikincisi zamanla aşınmasına göre lastiklerin durum düzelir dediler ve 2 yıldır böyle kullanıyorum büyük bir rahatsız edecek durum yok ayrıca memleketin her yeri çukur belkide ilk aylarda Mersinde bir doğalgaz çukuruna girmiştim belkide ondan olmuştur , şindi bırakıyorum düz yolda çok hafif meyilli sağa o kadar.

3. tolgacolak

tolgacolak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Tolga Çolak
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    rot işlemi yaptırdım bende ama 2 hafta sonra teneke jantları söküp aynı ebatta çelik jant taktırdım şimdi sağa çekiyor biraz sizce jantları değiştiriğim için olabilirmi yoksa rot yapan yerde mi sorun var?

4. Rasim operator

Rasim operator Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Rasim colak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Merhabalar arkadaşlar bende de hundai getz start var araç 2 aydır sağa çekiyor yaklaşık 3 defa rot balansciya götürdüm ve her defasında 40 Tl mi aldılar ve bir türlü ayar tutmadı ve en son gittiğim rotcu lastikleri yerlerini değişti akrallar one önler arkaya ama değişen birsey olmadı ve rot larda 4 aylik daha yeni yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Sol aks kafas değişiminden sonra sağa çekmeye başladıysa birde sağ tarafın aks kafasınıda değişip sonucu değerlendirin biri yeni biri eski parça mantığı geliyor aklıma

6. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Motor ve şanzıman takozlarını kontrol ettirdiniz mi

7. Ali Gök 89

Ali Gök 89 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    841
    Ad Soyad:
    Ali Gök
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    konuyu geç gördüm arkadaşlar vermişlerdir cevaı mutlaka ki.

bende aracımı ilk aldığımda direksiyon hafif solda idi güzel bir rot ayarı yaptırdım sorun bitti.

geçtiğimiz ay lastikleri ve z rot kollarını yeniledikten sonra tekrar girdim rota ince bir ayarla yeniden silah gibi oldu.

Rotcuya gideceksin 40-50-60 tl aralığında fiyatı vardır değişir yerden yere göre orda bakacaklar ön düzen alt takım vs sorunlu bişey varsa söylerler gider değişirsin önce sonra ayar yaparlar ok gibi olur. parçalarda sorun yoksa direk ayar yaparlar sıkıntı biter

Bu Sayfayı Paylaş