Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracın sağa çekmesi

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ykement79 tarafından 6 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    peki rot balansçı rot ayarı yapmadan önce yürüyen aksamı kontrol etti mi?
    eğer kontrol etmeden yaptıysa o rot ayarından randıman alamazsın. yürüyen aksamda bazı aksamların kontrol edilmesi gerekiyor.

2. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    kontrol etti de ne kadar dikkatli baktı bilemiyorum artık

3. sametk

sametk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    belki detaylı kontrol etmedi ve gözünden kaçan bazı sorunlar vardı. benim rot balansçım işi bittikten sonra çıkıp turlayıp kontrol ediyordu. rot ayarı yapmadan önce de tüm yürüyen aksamı detaylı bir şekilde inceliyordu. ve bazı rot balansçıların böyle detaylı incelemeden rot ayarı yaptığından yakınıyordu. bence bilindik ün salmış bir rot balans ustasına aracını göster. sadece yürüyen aksamı kontrolünden hiçbir rot balansçı para almaz. eğer sorun tespit ederse listeye yazar ve git bunları yaptır öyle gel der. tabi iş günü kurtarmak olunca çoğu rot balansçı derhal ayar yapıp 40-50 lira almak varken neden daha sonra gelsin diye arıza tespitinden kaçınıyor. hal böyle olunca da kötü işçilik bir yana cebimizden çıkan paralara oluyor olan.

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Rot ayarı : Aracın sağa sola doğru akmasını önler.Aynı çizgi üzerinde hareketi sağlar.

Rot ayarı Accentlerde bildiğim kadarı ile Önlerin yanında Arkalarada yapılıyor.Bunu işini bilen Rotçular yapar.

Balans ise lastiğin dairesel dönüşünü kırılma yapmadan tamamlaması için ağırlıkla tamamlanan işlemdir.

Bu sayede araç ve direksiyon orta ve yüksek hızlarda titreme yapmaz.

5. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    michelin servisinde yaptırdık güvendik ne diyelim artıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

6. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    disklerde eğrilik olabileceği söylenir ona da baktırcam da vakit bulursam tabi

7. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    rot ayarı yapılmasına rağmen çekme devam ederse lastikten kanaklanıyordur ön lastiklerin yerlerini değiştirince düzelir.

8. wepi

wepi Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastiklerinizde tel kırılması olaiblir eski lastiklerimde bu sorunu aşırı derece yaşıyordum lastiklerde eğrilikyoksa jantlarını kontrol ettirin göbeklerinde oluşan en ufak bi yamukluk aşırı derece çekmeye sebep olabiliyor rot balansa gittiğinizde ki ustanız iyiyse önce rotları kontrol edip balansını yapar ve aracınızı tezgahtan çektikten sonra finish balanslarını yapar hava ayarlarınızı yapar ve gönderir yinede bozukluk varsa size zaten bildirir jant yamuk porya bilyası vesaire gibi çevrenizde biraz sorgulama yaparak sanayideki iyi bi rot balans ustası bulabilirsiniz :)

9. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sizlerinde dediği gibi lastiklerde sorun var sanırım zaten değiştireceğim bu ay inşallah daha sağa çekme filan olmaz

10. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benimde aracımda sağa çekme vardı lastikleri değişince tamamen düzeldi.

11. terzakli56

terzakli56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam bendede vardı sağa çekme direksiyonu bırakınca sağa gidiyordu direksiyon öyle yuksek hızla hiç gidilmezdi yani 1. 2. vitesde bile oluyordu 4 5 gün önce 4 tane michelin energy saver lastik taktım fıstık gibi oldu sorun lastıklerden olabilir değiştirmede fayda var ...

12. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet lastiğin çok etkisi var. Bu arada aldığınız lastik nasıl ? Bende değiştircem de araştırıyorum

13. mstyuksel

mstyuksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu sorularınızın hepsine rot balanscı cevp verebilir.
    alt takım kontrolu ardından lastik balans ve lastik kontrolunu yaptırın
    liste cıkaracktır gereken parcaları degiştirin rot ve balans ayarı yaptırın bişi kalmaz.
    lastikte sorun varsa zaten test edip anlarlar

14. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tşk

15. terzakli56

terzakli56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi vallah şuana kadar birçok lastik kullandım ford connecte good year vardı onu kullanmıştık michelin kullandım hyundai accent vardı onda pirelli vardı yani hemen hemen her lastik kullanmışımdır ama bu yeni taktığım michelin energy saver lastikler gerçekten çok kaliteli hem tümseklerde daha konforlu hemde 100km de 0.5 1 litre arası bir tasarruf sağladı yakıttan ayrıca virajlarda kaplan gibi yapışıyor yere eğer değiştirecekseniz kesinlikle bunu öneririm ben orjinal ebattan almadım 185x60x14 aldım biraz daha geniş ama çok guzel oldu diğer lastiklerle arasında dağlar kadar fark var almanızı öneririm fiyatını ise bi arkadasım lastikçi burda ondan aldım takım 450 den fazlaydı 400 e bıraktı bana iyi gunler....

16. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende michelin ya da bridgestone düşünüyordum anlattığınıza göre michelin almayı düşünüyorum artıkhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

17. terzakli56

terzakli56 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

vallahi artık sizin düşüncenize bırakıyorum ama izlenimlerim bunlar daha michelin energy den guzel lastik üstüne çıkmadım :)taktır onlar sonra gel tekrar bana :)

18. Tolga58

Tolga58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tamam :)

19. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    benim arabada da hafif sağa çekme vardı. arka lastikleri öne aldım. şimdilik düzeldi.

20. canca

canca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Sa. sol aks kafası değişiminden sonra aracımda gaza basınca sağa çekme sorunu baş gösterdi.3 kez rot ayarına girdim. Tüm kontroller yapıldı .Çok bir arızası olmamasına rağmen sol tabla ve rot başı değişti.ön düzen veya şasi de bir sorun yok hepsi ölçüldü.zaten araba boşta veya gaza basmadan ok gibi düz gidiyor.Ancak gaza basınca sağa çekiyor.Hafif sert kalkışlarda direksiyon kendisi direk sağa dönüyor.yokuş çıkarken daha belirgin hale geliyor.sorun ne olabilir.Çıldırmak üzereyim .Cevap verirseniz memnun olurum .teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş