Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracın arkası yere çok yakın

'Süspansiyon & Direksiyon & Mekanik Sistemler Sorun' forumunda BEYZADE tarafından 18 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Haklısın Doğan ama sanırım aracın giderken sürtmesi daha büyük bir problem. Aslında birçok kişi aracı yere yaklaştırmak için uğraşıyor. :)

Coralla XEİ modelleri ise çok daha fazla yere yakın. Araba park halindeyken bile kediler altından geçemiyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

2. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam İstanbul gibi trafiği felc bir ilde ne kadar yaktığını hesaplamak zor. Geçenlerde köprüyü dur-kalk ile 1 saatten fazla sürede geçtim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Ama 40 kuruş yakması çok fazla felcli trafikte olduğunuzdan kaynaklanabilir. normalda 30 ila 35 kuruş yakıyor çünkü 1.6 Admire modelleri şehir içinde ( İstanbulda ).

3. gls16v

gls16v Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hiç sorma ya herkezde öyle yapıyor yere alçaltıyor arabayı.. bende vuracak diye yükseltecem yakında....

4. crac

crac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya ben sanırım hesaplamada yanlışlık yaptım.. galerici depoyu bitir öyle hesapla dedi. onun haricinde kime sorsam pompacı dahil fulle 100 km yap tekrar yakıt al ancak öyle anlarsın dedi. bunun üzerine tekrar fulledim bakalım inş 30 35 arası yaksa şehir içi razıyım. aracım 1.3... 

5. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşımda 1.3 2006 otomatik Admire var, şehir içinde 25 ile 27 kuruş arası yakıyor. Yazın yakıtı dahada düşüyor. Bakımlarıda yapılmışsa dediğiniz gibi yanlışlık olmuş olabilir. 1.4 Getz aracım trafiğin felc durumuna bağlı olarak 25 ila 30 kuruş arası yakıyor...

6. crac

crac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yakıt tüketimini etkileyebilecek tüm bakımlarını yaptırdım. şimdi lastik basınçlarını bile her gün kontrl ederek kullanıyorum. bu arada lastik basınçlarını kaç ayarlıyorsunuz.. önler 30 arkalar 32 yapıyorum ben 

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Her zaman söylediğim konudur.admire milenyum yumurta kasa bunlar yüke dayanıksız araçlardır ve era ile aralarında en güzel farklardan bir tanesidir.eranın çökme-tamponu vurma diye bişeyi yok,yükle yükleyebildiğin kadar buda en çok beni ve taksicileri memnun ediyor.

Sonuç olarak bende eskiden yumurta ve milenyum kasa kullandım(tamponu rutuşlamaktan,marşbiyelleri düzeltmekten bıkıyordum)idare edeceksin başka çaren yok.takoz falan koydurma sakın..

8. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kaç senedir aracın arkasına 3 kişi hiç binmemişti... e geçen hafta sonu binince dedim noluyor. normalde araca senelerdi 2 kişi biniyoruz malum düğün işi çıktı böyle birşey yaşayıncada sorun mu ? var demektende alamadım kendimi... düşünceler için tüm arkadaşlara teşekkürler artık bu şekilde devam edeceğim ilave birşeyler yaptırmak orjinalliği bozmak bana göre değil. kimbilir birdaha nezaman düğün bayram seyran olacak ta aracın arkasına 3 kişi binecak. tşkrler...

9. eranın yüksek olması gercektende güzela ama milenyumun yere alçak olması yüke gelmiyecerk araba demek değildir yükünü doldurursun yavaşca gidersin ama eraya göre altı çok çarpar bujna karsın aynı yükte olsun mielnyum ve admiranın yere oturup yola tutunması eradan çok daha iyi olduğundan emininm....

10. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    valla ben dediğim gibi eski accentlerdende kullandım yükü attığın zaman arkası yere yapışır önü havaya kalkardı,yokuşta veya ufak bir engebede patinaja başlardı,yani güzeldiler hoştular ama baya eziyet çektirdiler bana,yol tutuşu bakımındanda tahmini olarak konuşacak olursak öyle gibi gözüküyor ama gerçek olarak konuşursak eranın yol tutuşu yüklüde olsa yüksüzde olsa eski accentlerden daha iyi...

11. sizin kullandığınız accent yumurta kasamı milenyum kasamı? hangisinde önü havaya kalkıp patinaja düşüyor arac? erayada aynı yükü yükleyin oda patinaja düşer yol tutusuna gelince sizin dediğiniz gibi olsun ama 1 era ile 200 km ile giderken yol tutusunu izleyin bakın birde accent admira veya mielnyumunkini izleyin ozaman kararınız değişecektir.eranın yüksek ve eğimli olması aracın yol tutusunu bozuyor bunu ben sadece ben değil bu sitedeki bir çok milenyumdan eraya gecenlerde diyor.....

12. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracım allegro .şirket aracım era .kesinlikle ve içtenlikle söyleyebilirimki eradan daha iyi bir yol tutuşuna ve viraj kabiliyetine sahiptir.Aksini iddaa edende kendisi bilir ....

13. bende diyorum bu siteden birinin erayı kullandım viraja temkinli giriceksin aksi takdirde kötü sonuclar olabilir ama milenyumla çok hızlı viraja girdim bir seyde olmadı seni yala stabil tutuyor eraya göre....
    (alegro kasada milenyum kasa demektir avrupadaki adı milenyum kasa accentlerin alegro vernadırhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif)
    Düzenleyen : accent1,5gls

14. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    363
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    aracım admire 1.3 ve araç boşken yandan bakınca arka tarafın ön taraftan biraz daha yere yakın olduğu farkedilebiliyor.. araç normalde yere yakın onu zaten biliyoruz ama yüksüz durumda ön taraftan daha alçak duruşunun sebebi yaylarla ya da amortisörlerle mi ilgili? nasıl düzeltilebilir acaba?

15. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arka helezonlar küçülmüştür, helezonlar zamanla yük altında kalmaktan boyları kısalabiliyor, yenisini takmak çözüm oluyor. zaten çok para değil. ama başka bir sıkıntı yaratmıyorsa gerek de yok.

ekremce bunu beğendi.
  16. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    363
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    süspansiyon sistemlerinden hiç anlamam ama öneriniz mantıklı geliyor.. teşekkür ederim, cevap için..

17. elazig23

elazig23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    onur ozçelik
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Merhaba arkadaşlar 2 yıldır Hyundai Accent kullanıyorum hemde ticari olarak 2003 Accent milenyum 1,5 GL var bende arkadaşların dediği gibi arka kısıma üç kişi oturunca araba çöküyor ama ben arka amortisörleri değişiken ustaya yükseltme teklifinde bulundum bu araçlarda yükseltme imkansız dedi helezonlar ile bağlantı yerleri arasında parça atılacak bir yer bulunmadığından olmayacağını belirtti busefer farklı bir yöntem denedik eskiden reno araçlara atılan takozlar vardı bunların iki büyüklüğü var ben küçüğünü kullandım mevcut takozu alıp bıçak yardımıyla bir kenarın kesiyoruz ve aracı lastik değişir gibi kaldırıp helezon yaylarının arasına takıyoruz böylece arkaya 3 kişi değil 4 kişide sıkıştırsak belli bir seviyeden aşağı çökmüyor.. Çokta kullanışlı aynı zamanda ucuz malzeme ve kendin bile takabiliyorsun

takoz atmadan önce arkada üç kişi oturunca virajlarda lastiklerim çamurluğa sürterken şimdi 4 kişi bile arkaya otursa lastiklere sürtmüyor

ekremce bunu beğendi.
  18. i_ipek

i_ipek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,207
    Ad Soyad:
    Ibrahim Ipek
    Yaşadığınız Şehir:
    -Türkiyede Yaşamıyorum
    Araç Modeli:
    Getz 1.6 (2003-2011)
    Bende benim getz yukarda diye sikayetciyim. 40mm/40mm spor yay taktim, serefsiz arac hala bana inekligine kendini yukarda tutuyor. Uygun fiyata 60mmlik yay bulsam süründürecam namussuzu :D

19. ekremce

ekremce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    363
    Ad Soyad:
    Ekrem
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    değişelim yayları :D benim derdim çok yükselsin değil, sadece ön tarafla eşit ya da biraz yüksek dursun yeter.. boş araba ama gören bagajda iki torba çimento var zanneder..

20. elazig23

elazig23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    onur ozçelik
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Helezon yayalarının değişmesi ile alakalı değil durum sadece takoz atarak arabanın fazladan çökmesini engelliyoruz

Bu Sayfayı Paylaş