Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

aracım yağ eksiltiyor

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda yavuz60 tarafından 24 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu

1. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yorumunuz için teşekkürler bide bilginize dayanarak birşey sormak istiyorum geçenlerde aracımın motor aksamlarına genel bi temizlik yaptım ve birşey dikkatimi çekti aracım üst silindir kapağının conta kısmından yağ sızdırmış neden olabilir? Bir kaç kişiye sordum fazla zorladıysan yapmıştır yada haralet yaptırdıysan olmuştur bunun bi zararı varmıdır acaba?

2. Misafir

Misafir Guest

Aşağıda'ki resim gibi olan kapak'mı...

3. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    evet ama etrafından çok değil az vida bağlantılarından doğru sızmış ilk dafa gözüme çarptı neden acaba

4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    üst kapak contasını değiştirin sorun hallolur.benim başıma peugeotta gelmiş.2001yılından beri hiç değişmemiş zamanla işlevselliğini kaybetmiş.ustanın bana sölediği buydu.

Diğer bi sebebi aracınıza belirtilen litreden fazla yağ koyduysanız fazlalığı atmıştır.eğer gereken miktarda yağ koymuşsanız üst kapak contasını değiştirin sorununuz çözülür

Düzenleyen : hundahaiyi

5. miroğlu

miroğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    sağolun yorumlar için

6. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    2002 accent 1,3 lx 68,000 de alsım 10,000 km yol yaptım.aldğımda çakırlar serviste yağı filtresi yeni değişmişti.
    10,000 km sonra yağ eksiltmeye ve beyaz duman atmaya başladı .çekiş iyi.yalnız beyaz duman atıyor ve 1500 km de 1 lt yağ eksiltiyor.
    yağı değiştirdim 10-40 cadtrol koydum problem devam ediyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

7. msarp

msarp Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    muzaffersarp
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    çakırlar servis motoru açmaktan ve 1.000 ytl gibi rakamlardan bahsediyor.
    izmirde özel bir tamirci tavdiye edermisiniz arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

8. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    beyaz duman atıyo diye motorun açıldığını ilk defa duyuyorum.siyah ve mavi duman atınca motor açılır.beyaz dumanda motor neden açılsın anlıyamadım doğrusu.ayrıca aracınız yağ yakıyorsa bu iyiye işaret değil ama duman beyaz değil mavi olması lazım.

9. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    eğer böyleyse contayla alakası yok,ama kenarlardan terleme yapıyorsa contayı değiştireceksin.

10. Misafir

Misafir Guest

Siyah duman hariç katılıyorum, siyah duman yakıtla ilgilidir, yani araç iyi yakmazsa siyah duman atar...Bu arada beyaz duman olmaz, o su buharıdır ve soğuk havalarda yapması normaldir...

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    [

Siyah duman hariç katılıyorum, siyah duman yakıtla ilgilidir, yani araç iyi yakmazsa siyah duman atar...Bu arada beyaz duman olmaz, o su buharıdır ve soğuk havalarda yapması normaldir... [/QUOTE]

Aynen abi katılıyorum.

12. archers

archers Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın yavuz60 oncelıkle ne tur yag kullanıyorsunuz benım basımada aynı olay geldı sanayıdekı usta acık yag kullanıyordu ustam neden kapalı yag kullamıyorsun dedım fark yok dedı baktım olacak gıbı degıl burdakı arkadasların yorumlarını dınledım ve aracıma 10/40 castrol magnetec koydum sımdı bı problem yok AÇIK YAĞLARA HAYIR

13. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Yağ ile bir alakası olmaz. Çünkü aşırı bir yağ tüketimi var. Mavi duman atmadığına yani yağ yakmadığına göre Ya aşağıda karterdenya da filtreden yağ sızdırıyor olabilir.

14. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    2008 bmw 5.20d her 1.000km de yaklasık 1lt yag yakıyor..serviste normal diyor..tucson 1.000km de 100ml yak yakıyor..

15. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    daha yeni değiştirdim bende üst kapak contası eskimiş değişecek böyle kullanmanında bir zararı yok sadece vidaların orda nemlenme yapıoyor...
    Düzenleyen : karaefe

16. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla dokümanına baktım bu gün 1000 km de 1 lt normal diyor. 3.3 lt toplam kapasite var. Yani 3000 km gidersen bir damla yağ kalmıyor. Saçma geldi bana. Yağı da bugün değiştirdim 2.5 lt yağ aldı.

Benim araba da 10.000 km de 0.5 - 1lt falan eksiltiyor.

17. gökhann

gökhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm ben yeni katıldım aranıza.Önceden lada kullanıyordum.Yeni üye oldum ve olur olmaz sorunla karşılaştım.Bende 98 accent 1.5 var.45 gün önce yağ filtresini ve yağı değiştirdim.3 lt PO 15/40 yağı doldurduk.Ancak dün uyarı ışığı yanınca baktım hiç yağ yoktu.1 lt civarında kalmış olduğunu söyledi arkadaşlar.Kısacası 2000 km'de 2 Lt Yağ yok olmuştu.Mavi dumanıda hiç görmedim alttada damlama yoktu.Sİzce neden olabilir.Km de 1 lt uçuk bir rakam değilmi.Hyundai sahibi arkadaşım motor yağ yaksa bu kadar eksilmez dedi.
    Sizden yardım bekliyorum.şimdi PO 10/40 aldim.Bu arada aracım 100 km de 7,5-8 lt civarı lpg yakıyor.Yakıtı çok az.Yağ koyduktan sonra motor sesi azaldı ve 2 gündür yokuşta devir de düşüyordu.Şİmdi düzeldi heralde sorunyağ olmamasıymış.Zor kurtardım motoru heralde....

18. SinnerWithGod

SinnerWithGod Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    hocam aracınızda siyah veya mavi duman yoksa...hiç elletmeyin çünkü toyota ların çoğu yağ eksiltiyor ama motorlarda gram hata yok.....kedi göz toyotaların yağ eksiltiğini bile bile deli gibi paralara alan çok.....
    servislere güvenmeyin para almak iş yapmak için motor pert olmuş bile derler size..dünyanın çivisi çıkmış kimsede Allah korkusu kalmamış...dert etme bence sür gitsin.....

illa yaptıracağım içime sinmiyor diyorsanız acelesi yok adam gibi bir özel servis bulun ona gidin bence.....

19. gökhann

gökhann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla hocam ben zaten servise değil kendi ustama götürüyorum.Haftasonunu bekliyorum.Sabırsızlıkla bekliyorum bakalım ne diyecek...

20. sedenik

sedenik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam arkadaslar aracımdan devamlı beyaz duman gelıyor ne yapmam gerekıyor ?

Bu Sayfayı Paylaş