Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Aracım Fazla Yakmaya Başladı

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda accentblue31 tarafından 29 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. accentblue31

accentblue31 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    bülent koç
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    tüm bakımları yetkili serviste yaptırıyorum buna rağmen araçta ciddi anlamda fazla yakma sorunu başladı şöyleki; ben depoyu mümkün mertebe boş bırakmam sürekli doludur ve hep aynı istasyon BP den alıyorum. Şimdiye kadar doldurduğumda km ye bakardım full çizgide iken 80-85 km arası yol yaptığımda (şehir içi ve dışı karışık) yakıt göstergesi 1 çizgi düşerdi ama 2 gündür anormal olan durum var. Sürekli aldığım istasyondan doldurdum 45 km de ibre düştü acaba dedim orada sorunmu başladı diye düşünerek bastım 10 km ilerdeki BP istasyonundan doldurdum bu kez de 55 km de 1 çizgi oynadı. Yeri geliyor 90 km de oynamıyordu şimdi neden bukadar fazla yakmaya başladı? bu arada araç 1.6 DİZEL

2. emirhancakir

emirhancakir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    463
    Ad Soyad:
    Emirhan ÇAKIR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Hesabınızı o çizgilere göre yapmayınız bence. En doğru hesap yöntemi depoyu kapağa kadar fulleyin ve yol yapın 100km kadar ya da 50. Sonrasında tekrar aynı şekilde rastgele bir km yapınız ve depoyu fulleyiniz. Fullediğiniz de kaç para aldı ise deponuz yaptığınız km ye bölerek ne kadar yaktığını o şekilde ölçün. En doğru yöntem budur.

3. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    Durum çok ciddi :) , depo şamandırası, yakıt göstergesi yada yakıt dolum ağzı ile ilgili bir problem olabilir, Aracın bir suçu yok gibi, Siz yine de çizginin ne zaman azaldığına değilde, 100 km de ne kadar yakıt harcadığına bir bakın

Tapatalk for windows phone

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

Ben bir depo ile yapılan km ye bakıyorum

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Çizgi hesabı vs. bilmem... Ama size şunu söyleyim...

Bir gün depoyu fulledim BP den alırım her zaman yakıtı... araç 2012 i20 Troy 1.4 CVVT yaklaşık olarak 130 km lik bir şehir dışı yolculuğum olmuştu...
    Alla alla dedim her zamankinden çok yakıt tüketti araç... Fullediğimden çok hızlı bir şekilde ibre aşağıya indi... Dedim heralde bir problem var...
    Neyse kışlık lastikleri taktırmak için lastikçiye gittim arka lastikler söküldü ve aman Allahım ne göreyim... Sol dingil üzerine birşeyler damlamış... Meğer depo ile yedek depo arasında bulunan yerde 15-20 cm uzunluğunda hafif S şeklinde bir hortum var... gevremiş ve çatlaklar oluşmuş... Garanti kapsamında 2 kez bu hortum değişti... Sebebi buymuş...

Belkide sizin sorununuz da buna benzer birşeydir...

Değeri 13 TL idi...

6. Samuera

Samuera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,284
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bizim erada değerleri sallayacağım fullden 1 çizgi aşağıya 10 km de iniyorsa sondaki 2 çizgi arasını 20 kilometrede iniyor bence hesabınızı çizgiye göre yapmayın.Depoyu fulleyin kilometre sayacını sıfırlayın sonra belli bir kilometre gidin isterseniz 1 çizgi düşene kadar gidin sonra depoyu tekrar doldurun ve gidilen yolda harcanan yakıtı pompadan çıkan değere hesaplayıp karar verin

7. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Benim araç 126 liraya 670 km yaptı

8. ercoom

ercoom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Ercüment Kocaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar selam benmkide cok yakıyor, birde birşey sormak istiyorum blue dizel aracınız çalışırken fakat arac dururken anlık yakıt göstergeniz hangi konumda oluyor, yani göstergede 0 15 30 yazan gösterge, benimki aracı calıştırdığımda veya trafikte durduğumda hep 30 a geliyor,sizlerinde öylemi?? Ayrıca şehir içi 1 depo ile İstanbul da kaç km yapıyorsunuz veya ortalama kaç lt yakıyorsunuz

Son düzenleme: 30 Ağustos 2016
  9. ercoom

ercoom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Ercüment Kocaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    yok mu arkadaslar prime olan bilgi verebilecek aracında aynı ekran olan ? (benmki 2012)

10. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Çok yakıyor dememiz için depoyu fulleyin 100km yapın sonra yeniden fulleyin sonucu yazın buradan yorum yapalım. Dolum işlemini yaparken depoyu birinci kademede doldurun ve her seferinde tabanca atınca bırakın.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

LU950 bunu beğendi.
  11. ercoom

ercoom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Ercüment Kocaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    aracınız çalışırken ama durur vaziyette anlık yakıt göstergeniz hangi konumda oluyor, kırmızı ışıkta felan beklerken mesela, gösterge panelinde 0(sıfır) 15 30 yazan gösterge, benimki aracı ilk calıştırdığımda veya trafikte durduğumda hep 30 a geliyor,sizlerinde öylemi?? benim sorun araç dururken yakıt full harcanıyor görünüyor yani acaba bütün araçlarda mı böyle onu öğrenmek istyorum?? (2012 dizel prime araç)

12. alper4159

alper4159 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    111
    Ad Soyad:
    Alper Fidan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bende elantra var benimkinde de 30 a geliyor hyundailerde böyle bu durum

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

adnankaya bunu beğendi.
  13. i20_Troy

i20_Troy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    842
    Ad Soyad:
    Selim ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    68-AKSARAY
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    merak etme bende de 0-15-30 çubuğu 30 gösteriyor...

14. accentblue31

accentblue31 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    bülent koç
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    birkaçgün giremedim yorumları okudum ancak 3 yıldır bu şekilde tespit ediyordum full depo 80-90 km ye kadar oynamıyordu. Neyse geçen gün 515 km uzun yol yaptım toplamda 97 TL de pompa attı 100 e tamamlattım. buda gösteriyorki uzun yolda ortalama km 195kr yakıyor. yakıtta değişme yok ama ibre 40 km de oynamaya başlaması şaşaırttı beni

15. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    mantıklı açıdan düşününce doğrusu o şekilde olmalı zaten araba durduğu yerde rölantide çalışırken hep rölantide çalışarak duracağı ve bekleyeceği hesabı ile anlık göstergenin maksimum seviyede göstermesi gerekir, rölantide uzun süre beklerken sıfır gösteren anlık göstergeler aslında yanlıştır çünki o esnada motor durduğu yerde yakıt harcar, o zaman anlık yakıt göstergesi belli yerlerde belli zamanlarda yokuş aşağı viteste inmek hariç olmak üzere sıfır gösteren anlık gösterge pek realistik değildir yanlış mıyım? o zaman bir tuhaflık yok araç ilerlediğinde birim yolda harcanan birim yakıta göre anlık tüketim değeri 30 litre yerine 5-6 yada 7-8 litre olacaktır ki durduğunda da maksimum değere çıkması yada durduğunuzda yavaş yavaş çoğalması daha realistik bir bilgi verir.

16. ercoom

ercoom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Ercüment Kocaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar bilgilendirme için teşekkürler, o halde anlık yakıt göstergesinin dururken 30'a gelmesi normal.
    Fakat şöyle bir sorun daha var ortalama yakıtı gösteren gösterge ile kalan yakıtı gösteren gösterge uyumsuz gidiyor. Örneğin 12 km yol gidiyorum , araç ortalama 5,5 litre yaktı görünüyor fakat kalan yakıt göstergesi 330’ken 310’a iniyor, yani 12 km gidiyorum fakat 20 km düşüyor. (klimasız) araç az yaktığı halde kalan yakıt göstergesi çok fazla ve hızlı iniyor. Buna bağlı olarak depoda kalan yakıtta azalıyor.
    Ayrıca aynı yolu aynı trafikte aynı şekilde geldim, aynı şartlarda birinde 5,5 litre, öbüründe 9,5 litre yaktı, anormal değilmi ?

Bu Sayfayı Paylaş