Kasım 28 inde aracımı muayeneye götürdüm. 3 Adet hafif kusur yazdılar. 1. uzun huzmeli far yönü hatalı 2. kısa huzmeli far ayarı düşük 3. Araçta sonradan takılma CAM FİLMİ vardır. Burada dikkatimi çeken 3. madde. Aracımda orjinal fabrika çıkışlı renkli cam var. Bu TÜVTÜRK elamanlar tam sopalık...
Peki orjinal renkli cam olduğuna emin misiniz? Örneğin cam üzerinde r43 simgesi var mı? On camlarda renkli mi?
On yan camlar renkli olmamali ama, arka yan ve en arka cam renkli olur. Hiç renkli camlı blue görmemiştim.
Ön ve yan camlarda aşırı renkli değilki. Arkalara nazaran daha açık renkte Hayır dikkatimi çeken nokta, Araçta sonradan takılma CAM FİLMİ vardır. ibaresi. Araçta cam filmi yokki. Geçen sene servide gittiğimde servis danışmanına sormuştum bu camlar neden renkli diye. Bazı paketlerde camlar koyu olabiliyor demişti.
zaten boşvere boşvere bu hale geldik ne demek geçmiş boşverin?? o muayeneyi yapan teknisyen parçasını çağıracaksın ne o zoruna mı gitti renkli cam görünce diyeceksin düzelt bunu diyeceksin.
Diğer eleman hayırlı olsun deyince muayene kağıdına bakmadım. Eve gelince fark ettim. Yoksa iyi bi çekişirdim o dingille...
Benim aracın muayene çıkışı rapora baktım lastiklere 175-85-17 gibi alakasız bir şey yazmışlar. Dedim bir sonraki muayenede başımı belaya sokarsınız. Hemen raporu duzeltip yeni rapor vermişlerdi.
Bana kalırsa muayene raporu yazılırken , hazır kalıp üzerine yazıyorlar ,bazı maddeler bir önceki araçtan kalma olabiliyor , ex aracım Astra için , camlar filmli , motor no okunamıyor , sis farları yönü hatalı , renkli ampül takılmış manasına gelen şeyler yazıyordu. Dedim benim aracımın hiç bir camında film yok , ikincisi motor noyu nasıl göremezsiniz işte burada , yok eğer zahmet oluyorsa bir etiket yaptırım motor bloku üzerine takayım dedim , üçüncüsü sis farları gördüğünüz beyaz ; dedi '' hayırlı olsun geçtiniz , motor noyu o şekilde yazdırırsanız geçersiz ve araç üzerinde uygunsuz tadilata girer geçemezsiniz , diğer film konusu da kalıp olmuş ,tamam aracında film yok '', değiştirelim dedim , işimiz çok devam dedi.
O bısey mı Benım arac 5400cc Ruhsatta 2980cc yazıyor Aracta susturucu yok 2 tane flowmaster 44 var Aracımda 7 koltuk var ruhsatta 7 kusılık yazıyor buna ragmen arka koltudu sokup gıttım yanı arac 4 kısılıktı Farlar sonradan led zenon Bunlara ragmen muayeneden kusursuz gectı Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sadece tup tankının numarası farklı cıktı Ondan agır kusur yazdılar Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
3 hafif kusurla geçtim çok şükür . Son defamda motor blok üzerindeki plastik muhafazasını sökmuştum bu sefer sokmedim ve motor no okunmuyor dendi, ikinci kusur far yönü, 3. su silecek aşınmış. Valla cam muhabbeti aklıma gelmedi maalesef arkadaşlar. Km 58 970. Bir de adres bilgim güncel değil ama ruhsata da duzelttirmem gerekir. Bu konudaki bilginiz nedir?