Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç içi kamera tavsiyesi

'Görüntü & Multimedia Sistemleri' forumunda Rockco tarafından 12 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Sizin aracın camında siyah noktalı kıısmlar yok veya çok küçük bir alanı kaplıyor sanırım.

2. ahmetkurmus01

ahmetkurmus01 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    ahmet kurmu?
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    siyah noktalı alan var, vantuz kısmını siyah noktalı alana yerleştirdim, kamera kısmınıda aynaya çok yakın ayarladım, görüş açısından hiçbir sıkıntı yok

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakan07 bunu beğendi.
  3. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Fırat abinin foruma koyduğu video sayesinde ilk yurtdışı alışverişimi bu kamerayı alarak yaptım.Full HD kayıt yapan bu kalitede bir kamerayı TR de bu fiyata bulman zor. 119 ekran Smart TV de kameramla çektiğim vieoları izlediğimde kaliteyi çok güzel görüyorum.

Demişsiniz ya kullanmadığım için yorum yapamam.Devamında görüş alanımda duracağı için tavsiye etmem demişsiniz. Kullanmadığınız için yorum yapmayın bence çünkü ben kullanan olarak söylüyorum GÖRÜŞ ALANIMDA değil.

4. cenker_baba

cenker_baba Guest

o video linkini bulamadım sanırım yanlış kelime arattım buraya ekleyebilir misiniz.

5. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Kullanmadığım için yorum yapamam dediğim, cihazın kalitesidir ve yapmadım da zaten. Yoksa kameranın şekli, vantuzu, ayağı da belli, arabamın aynası, siyah noktalı alan da belli. Bu nedenle kendim tercih etmem. Tekrar yazıyorum, (küçük harflerle) Başkaları edebilir, sıkıntı yok. Sinirlenmenize gerek yok. Dikkat ettiyseniz siyah noktalı kısım konusunu Ahmet Bey'le de konuştuk. Kendi aracında durum farklıymış görüşünü kapatmıyormuş ben de yorumunu beğendim. "Bu kameraları almayın görüşü engeller" diye bir şey yazmadım. Ucuz da olsa en azından görüşünüzü engellemeyecek bir model alın diye fikrimi belirttim. Sıcak hava-pil ilişkisi nedeniyle pilli yerine kapasitörlü alınması konusunda da fikrimi belirttim. İlla ki elinizdeki paraya pilli denk geliyorsa kolay sökülüp takılan bir cihaz alınması konusunda da fikir verdim. Problem nedir anlamadım.

6. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Öncelikle sinirlilik veya problem yok. Yalnız kullanmadığınız bir şeyin görüş alanınızı kısıtlayacağını söylemeniz mantıklı değil. Bende bunu kastettim. Saygılar.

7. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Pardon kardeşim. Büyük harfle yazınca "ne oluyor?" dedim kendi kendime. Sinir kızgınlık yoksa problem yok. Her aracın camında atermik olmayan kısımları işaret eden siyah noktalı alanlar farklıdır. Ben kendi aracımı gözönüne aldığımda kamera aynanın altından saracağı için, o tip uzun tutacaklı bir kamera tercih etmem. G1W-C için zaten tavsiye etmem demedim, tercih etmem dedim kendi aracımı bildiğim için. Tercih eden olabilir, problem yok. Şeklini ve camdaki duruşunu biliyor musunuz bilmiyorum ama A118C kameram bile o kadar küçük olmasına rağmen aynanın altından 1 cm kadar görünüyor. Aracıma bir de askı kolu olan bir kamera alsam iyice sinir eder beni.

8. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Abi benim Era da o baglantı vantuz yerini aynanın arkasına denk getirdik. Bağlantıyıda camın bittiği yerden kapı çıtasına oradan da teyp içine kontak açılınca kayıt başlıyor , kapatınca kapanıyor. Sana da tavsiye ederim bu arada :) .

9. Hakan07

Hakan07 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    660
    Ad Soyad:
    Hakan ÜN
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler. Kameramdan memnunum. Bozulana kadar devam :)

10. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    tamam g1wc veya a118c alacağım ama bunu koskoca türkiyede satan bir yer yokmu arkadaşlar illa yurt dışındanmı getircez

11. MSI

MSI Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,898
    Ad Soyad:
    Mahmut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Var bu marka olmasada full hd kayıt yapan bir sürü güzel cihaz var ama fiyatlar aşırı yüksek !

12. ahmetkurmus01

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    ahmet kurmu?
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim araçta kameranın görüntüsü bu şekilde, biraz daha yukarı sabitlenebilir istenirse.

ekleyemedim sürüm güncellemesi gelmiş.

tamam şimdi oldu.

13. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Markası ne

14. ahmetkurmus01

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    ahmet kurmu?
    Yaşadığınız Şehir:
    65-VAN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    G1w-c kamera

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

15. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  16. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Paranıza yazık olur. Bu tip hayati ürünler sadece 1 kere lazım olur, ve o zaman da işinize yaramazsa atın çöpe gitsin.

İnsanlar kaza yapmak için değil yaparsam sağ çıkayım diye sağlam araba alır. Tıpkı kamerada kaza anında işimizi görsün diye iyisini almalıyız

Sent from my iPhone using Tapatalk

17. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    @Murat mağazalarda hiç bulamıyorum,iyi ürünleri... ben bakıp görüp almak isteyenlerdenim.yani sipariş işini sevmiyorum

18. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    G1W-C, A118C gibi kameraları Türkiye'de satan bir yer maalesef yok. Ama aynı modelde piyasada satılan birçok kamera var. Almanızı tavsiye etmem. Çünkü hepsinin içinde batarya var ve yaz sıcağında araç içinde patlayabiliyor. Seyir halinde patladığını düşünürseniz ne kadar tehlikeli olduğunu anlayabilirsiniz.

Türkiye'de araç kamerasını belki ilk kullanan kişi olan bir arkadaşımız var İzmir'de. İsmi Olgu Erhan. Donanımhaber sitesinde sadece kamera tavsiyesi ile ilgili konu açmış ve yıllardır bıkmadan, usanmadan her soru sorana cevap veriyor. Bende araç kamerası almaya karar verdiğimde birçok arkadaş gibi Bim, A101, Şok gibi piyasada 30 TL ile başlayan fiyatlarla satılan kameralardan birini neredeyse alıyordum. Sonra forumda Kamera tavsiyesi ile ilgili konuyu görüp Olgu Erhan'ın da tavsiyeleri ve önerileri ile ilk defa yurtdışından alışveriş yaparak G1W-C aldım. Yaklaşık 1,5 yıldır kullanıyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aynanın arkasında durduğundan araç içinden pek görünmüyor. Bu süre zarfında çok şükür hiç ihtiyaç duymadım. Ama bir kaza anında suçsuz bile olsam suçlu duruma düşeceğim kazalarda ( mesela öndeki araca arkadan çarpmak gibi ) beni kurtaracağını düşünüyorum. Sadece 1-2 defa kameranın görüş alanında kazaya şahit olduğumda hafıza kartını bilgisayara takıp izledim. Onun haricinde varlığı belli olmasın ama olumsuz bir durumda da elimde kayıt olsun mantığı ile kullanıyorum.

Türkiye piyasasında satılan fiyatı 200-250 TL den aşağı olan hiçbir kamerayı tavsiye etmem. Üzeri fiyatlarda marka, chipset gibi durumlarda tavsiye değişir. Ben G1W-C aldıktan 1-2 ay sonra apartman yönetimiz benim kamerayı piyasada satılan kameralardan zannedip üstte bir arkadaşın fotoğrafını paylaştığı kameradan almış. Gördüğümde o kamerayı kullanma diye uyardım, bişey olmaz dedi. Sonra yeniden bari gündüzleri camda durmasın patlayabilir dedim. Yine aldırış etmedi. Aradan 1 hafta geçmeden köye giderken kamera patlamış, o korkuyla arabayı yoldan çıkarmış, ufak tefek hasarlarla atlattı. Piyasada satılan bütün kameraların böyle patlama ihtimali %99 dur bence. G1W-C ile A118C de batarya yoktur. Capasitör diye bir şey vardır. Çakmaklığa veya kontak sigortasına bağlarsanız araç çalıştığında kayda başlar, stop ettiğinizde 10 saniye içinde kapanır. Capasitör bu 10 saniye için cihazın sağlıklı kapanması ve kayıt yapması için gereklidir. Onun haricinde daha uzun bir süreye gerek yoktur bence.

Şimdi G1W-C yi kayınpederin Ford Transit'e takıp kendime gearbest sitesinden A118C aldım. 25 Nisan da sipariş vermiştim 1-2 saate elimde olacak inşallah.

Yurtdışından güvenip alışveriş yapmak istemeyenlere gearbest sitesini önerebilirim. Siparişi verdikten 1-2 saat sonra ürünün paket halinde fotoğrafını, kargo takip numaralarını, bütün gerekli bilgilerini mail olarak gönderiyorlar. Diyelim ki aldığınız ürün 75$ üzerinde. Fiyatı ne olursa olsun kargo paketinin üzerine fiyat olarak 20$ yazıyorlar. Ki gümrükte takılmasın diye. Bu kadar ayrıntıya önem veren başka bir site görmedim. Konu ile ilgili sorularınız olursa zaman buldukça cevaplamaya çalışırım.

mektuplar, MSI ve Hakan07 bunu beğendi.
  19. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Motosiklet kullandığım zamanlarda kask kameraları kullanırdık bir yerde ölürsek niye öldüğümüz aşikar olsun diye. Görüntü kaliteleri falanda iyiydi. Action camlar kullanılabilir.

20. ilkerdiyebiri

ilkerdiyebiri Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    İLKER S.
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Bu Sayfayı Paylaş