Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç boş viteste az yakar mı?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda 35mustafa35 tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu

1. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    otomatik şanzuman üreticileri 25 saniyeyi geçmeyen kırmızı ışıklarda boşa almayın uyarısında bulunuyorlar.

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hızına Göre Öyle 60 La Gidip 5 E Atarsanız Kesme Yapmaz...
    Cut-Off Demek 0 Tüketimdir.... Benim Bildigim Yakıt Kesiliyor Tekerleklerin Dönmesi Motorun Stop Etmemesini Sağlıyor..

Ama Resmen Yakıtın Kesildigi Hissediliyor Gibi ; Haramidere Rampasından Bi Salıyorum Arabada İnene Kadar Gram Ses Çıkmıyor

3. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benim babamda derdi inanmazdım fakat o dediği için hiç boşa atmadım geçenlerde şarj dinamosu sorunu yaşadım araba giderken akü bitti ve araba istop etti. mazallah konya yolundna 80le giderken akü bitseydi ve istop etseydi kesin ben farketmezdim ve frene basdıgımda araba tepki vermezdi o telaşla nereye girerdim bilemiyorum. Allah korudu kesinlikle arabayı boşa atmayı tavsiye etmiyorum.

4. coban

coban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    peki usta"Hızına Göre Öyle 60 La Gidip 5 E Atarsanız Kesme Yapmaz" diyorsunuz yokuş aşağı inerken cut-off kaç km. hızda devreye girer... mesela 2000 devir üzeri her hızda girermi devreye. teşekkürlerhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,972
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. Erhan D.

Erhan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    243
    Ad Soyad:
    Erhan D.
    Yaşadığınız Şehir:
    46-KAHRAMANMARAŞ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Benim bildiğim enjeksiyonlu araçlarda aracı boşa atacağına yüksek vitese takmak araç açısından daha sağlıklı.Vitesi boşa atınca araç rölantide olduğu kadar benzin yakar ama vitese takıp ayağını gazdan çekince motor kompresyona geçer ve tekerleklerden gelen hareketle çalışmaya devam eder ve en az seviyede yakıt tüketir.Ama karbüratörlüde araç viteste olduğu zaman motor normal devrindeki kadar yakıt tüketir.

Ama her iki tür araçtada boşa alınca yağ pompası çalışmadığı için pistonlardan yağ çekilir ve motor yağlanmaz.Onun için aracı üzün süre rölantide çalıştırmak yad boşa atmak sağlılı değildir.Ayrıca motor kompresyonu devrede olmadığı içim fren mesafesi uzayacaktır.

7. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    yazdıklarınıza katılmakla birlikte sadece urbo beslemeli veya beslemesiz her motorun yağ pompası rölanti
    halinde bile tüm noktaları fazlası ile yağlar(yağlanmaz biraz şehir efsanesidir). Rölantide motor
    çalışmasının sakıncası yoktur ancak su devirdaim sistemi yavaşladığı ve
    dış hava akımı almadığı için motor hep 95-98 derecelerde kalır pek 85
    dereceleri göremez. Tabi ki bu boş da gidilmek için bir sebep değildir.

8. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">atlanan bisey war sanirim..ornegin izmirde otobanda cok tatli yokuslar war. ornegin bucadan bornovaya giderken 5 km ye yakin gidebiliyorsunuz boşta.ancak ayni 5 km de 5. vitese alirsaniz kompresyondan dolayi gaza basmadan 5 km gidemezsin.hafif hafif gaza dokunmaniz gerekir. he buca-balcova yolundaki gibi dik bir yokussa 4 km 5. viteste 120 km hizla gidebilirsiniz.gaza basmadan 3500 devir gitmek de, bosta gitmekten daha mi iyidir bilmiyorum??<div id="AFhss_dfs" ="afhss_dpnone"=""><div id="AFhss_adrp0" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp1" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp2" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp3" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp4" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp5" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp6" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp7" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp8" ="afhss_dpnone"=""> <div id="AFhss_adrp9" ="afhss_dpnone"=""> sehir icinde kirmiziyi 500 metre kala gorup bosa atiyorum.salina salina kirmiziya wardigim anda yesil yanmis oluyor bu arada 2ye atip hic durmadan devam ediyorum..cut off un altina inmemek icin hizin gerektirdigi (ornegin3-4.) vitese alirsam eger sifir yakmak icin, kirmizi isiga waramam cut off ta yine kompresyondan dolayi. yani boş daha iyi cogu zaman.yani cut off tan faydalanmak bence sadece dik yokuslar icin iyidir. ayrica sanilan kadar tehlikeli degildir bos vites.zira ani frenler zaten debriyaj+fren seklinde yapilmasi gerektigi icin ( ileri surus bilen arkadaslar beni destekleyecektir) ani durus zaten bos ta yapilmis olmaktadir.kompresyon normal bir durusta tabi ki durus mesafesini kisaltir. ama tehlike denildiginde ben "normal bir durus" anlamiyorum. bir de bostayaken fren sistemine yuklenirsiniz.hatta cok dikse balatalari yakabilirsiniz.o da ayri bi konu..tabi bikac konu daha war ama yeterli bukadar sanirim:)

Düzenleyen : taylansancak

9. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tavsiyeler uzerine bugun 5 km lik buca-balcova arasindaki uzun yokusu 5le gecmeye calistim.sonuc: mumkun deil.kompresyon cok.o yokusta bile arabayi cok yavaslatiyor.yani tek yol boş vites arkadaslar ;)

10. onurbbb

onurbbb Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende tek nokta enjeksiyon lpg var 95 model gls. aynısı benim araç içinde geçerlimi acaba. 1900 den sonra az yaktığı yani

11. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    forumda bilgileri okurken bu dikkatimi çekti boşa atmanın iyi olmadığını bi usta demişti motora zarar verir hem stop ederse sıkıntı çıkar diye. ancak cutof benim 2008 eramdada var mı ve kaç bin devire kadar işlem görüyor?

12. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    abi bildiğim kadarıyla her arabada vardı :) detaylı araştırayım şimdi :)

13. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    93 model lada da bile varsa seninkinde de vardır bence abi lpg varsa o daha farklı bir durummuş ama enjeksiyonlu olduğu için cut off yaparken motora gaz yerine hava veriyormuş

14. AdemOcakli

AdemOcakli Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.0 CRDİ (2006-2010) NF
    Eralarda catoff vsr ve devir aralığı olmaksızın gaz pedalını bıraktığın anda gazı tamamen keser.

15. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Eski karbüratörlü araçlarda yok rolanti deki kadar gaz verir

16. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    ben cut off olayını şöle denedim lpg yi iyice bitip uyarı sesi verdiğinde rampa asagı inerken benzinde hızlandırdım 3000 devirlere cıkardım tekrar gaza gecip ayagımı gazdan cektim motor 1900 devire gelene kadar gaz bitmedi uyarı sesi vermedi 1900ün altına inince direk gaz bitmiş uyarı sesi verdi cünkü yakıt kullanmaya basladı serdar abinin dediği gibi 1900 devir üstünde ayagınızı gazdan cekince arac yakıt tüketmio

17. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    peki o zaman ben de bir soru sorayım bu büyük araçları kullananlar neden ha bire boşa atıyorlar otobüsçüler,kamyoncular ,minibüsçüler vs. bilmiyorlarmı cut off u yoksa araçlarında yokmu öyle bir sistem???:confused::confused::RpS_mellow:

18. AdemOcakli

Alınan Beğeniler:
    1,466
    Ad Soyad:
    Adem Ocaklı
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Onlar düz mantık araç kullanan otomobil teknolojisini takip etmeyen insanlar ve genelde muavinlikten yani çekirdekten söför olmuş insanlar coğunun bu teknolojiden haberi olduğunu sanmam çünkü eski kamyonlarda ve otobüslerde yoktu eskiden.

19. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    eyvallah kardeşim teşekkkür ederim... :)

20. faruk55

faruk55 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    295
    Ad Soyad:
    Faruk Karaman
    benim aracımda brc lpg var taktırdığımdan bu zamana kadar tık tık tık subap vurma sesi gibi ses geliyordu sordum lpgnin enjöktörlerindenmiş neyse rampadan viteste inerken dikkat ettim ses kesiliyor boşa attığımda ve viteste 2000 devirin altına düştüğünde ses başlıyordu.demekki enjektör çalışmazsa yakıtta tüketmiyor.aynı düzergahlarda aynı km yaptım hem boşta hem viteste denedim boşa aldığımda 8 krş daha az yakmıştı:)nasıl oldu anlamadım ya ben yanlış hesapladım yada aracımda sorun var

Bu Sayfayı Paylaş