Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

araç alımı ve sonrasında akıl almaz şeyle

'Sohbet' forumunda cellini tarafından 30 Kasım 2011 tarihinde açılan konu

1. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    perte çıkan aracı ekspertizde anlamamışlarmı hadi trameri geçdim.. servisde nasıl anlamazlar.. şaşırdım allah bizi böyle servislerden korusun.

araç almadan önce plakadan değil şase no dan sorgulatın arkadaşlar plaka değişmişse önceki plaka üstündeki hiç bir kazası görülmez ancak şaseden sorgulatırsan gözükür..

bizde yeni sorento aldık akrabaya kia servisleri zaten ekspertiz yapmıyor artık ama arabayı götürürseniz bakıyorlar eskisi gibi.. zaten öyle yaptırdıkdan sonra onlara 150 tl vericeğime kendi ustama gösteririm para falanda vermem..

2. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

kırmızı ile belirttiğim yerde bence hatalısınız. Ben bu yaz rapor aldım ve 2 saat kadar incelediler aracı. Kayıtlara en son benim isteğimle baktılar. Direklerine kadar baktılar. Hatta ve hatta olmadık sorunları bile yazdılar rapora başlarına bela almamak için. Direklere hatta eleman 2 usta daha çağırarak baktı. Ben bi hata yapabilirim diyerek.

nasıl servis kayıtlarını içerecek onu anlamadım. ben kaza yapıp servis dısındada yaptırabilirim. Servis kayıtları az da olsa etkileyicidir ama kesin olarak bağlayıcı değildir. Ama servisten aldığınız rapor bence kesin kes bağlayıcıdır. Eğer verilen bilgiler dışında bir sorun çıkarsa veren servisi Allah kurtarsın. Ama tam net olarak kanunlardan haberim yok. Belkide hergün değişen yasalardan onlarda yararlanmışlardır.

3. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    pert olup olmadığını bir kasko şirketinden öğrenebilirsiniz bence kesin olarak. tramerde 10 yıl üstü araclar için kesin bir sonuç vermiyor. Arkadaşın mercedes 97 model. tramer sorgulamasında 2003 tarihinden itibaren bir kazası yoktur cevabı geldi. ya 6 yıllık süreçte kaza yaptıysa? En sağlamı 3 farklı ustaya götürmek. Eğer onlar o perti anlayamıyorlarsa ben o araca binerim arkadaş.

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    pertli araçda iyi yapılmışsa binilir sorun bence o değil sorun söylenmemesi saklanması o ayıp.. 3 kuruş kar edicez diye sahtekarlık yapılması..

piyasada öyle araçlar varki saçma sapan nedenlerden perte çıkıyor aracın şaseleri kasası sapa sağlam ama airbag patlatmış 2 tane zaten 2 tane airbagi toplamak 10-15 bin tl..

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konu gerekli yere tasindi.

Aracin marka ve modelini uretim tarini belirtmemissiniz yada gozumden kacti.

Eger arac yeni ise plaka bir onceki arac tan geldiginden kayit karısikligi atlanmasin.

benim aracimda da tramer sorgusunda 1700 bedel gorunuyor .

Ama araci disaridan 4 usta kaportaci inceledi.

Ya biz isten anlamiyoruz yada bu aracta oynama olmamis ama boya var dendi.

Buda tramer kasko sorgusu !

En makul cozum isinin ehli birilerine capraz kontrol yaptırin sonra uzulecekseniz uzulun.

Düzenleyen : Ogun

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...pg-66bin-km-de-servis-bakimli-65271119/detay/

mesela bu araç. Aracın sahibi polis. elazığda. aracı üst komsuma alacaktık. haftasonu ustaya götürdü. 2 kapısı değişmiş. kaputu değişmiş. birkac küçük parçada değişmişti. ama hiçbiri orjinal değildi.telefonda ama bunların hiçbirisi anlatılmadı. Adam tam dayaklık. Dayakla hallolmaz bazı şeyler diceksiniz ama bu araba için uzak şehirlerden gelende olabilirdi.araç alırken çok iyi araştırmamız lazım.

7. avantis

avantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Bazı insanlar kazalı arabalar konusunda bayağı takıntılı.Aracımı aldığımda bana da kaza yaptığını söylemediler.Arabayıda servisten ikinci el olarak aldım.servis kayıtlarında sadece ön kaput değişmiş görünüyor.aracı aldıktan sonra tramer kayıtlarına baktığımda aracın kaza yaptığını ve 4300 tl masraf çıkardığını gördüm.bana bunu yapanda üsküdardaki hyundai uçar servisi.arabayı geri vermek istedik ama nafile.arabanın ilk sahibini aradım ve bana 4300 tl lik masraf çıkaracak kaza yapmadıklarını ve aracı keyifle sürebilirsiniz dedi.16500 km yaptım ve aracımda hiçbir problem yok.servis bakımlarınada yapıyorum.aracın kazalı olması kötü olduğu anlamına gelmez ama işte satış aşamasında alıcı sorun çıkartabilir.

8. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    evet özellikle arkadaşım istemediği için yazmadım.kendisi foruma üye olacak.kendisi bir açıklama yapacaktır,yada neden marka veya yetkili servisin ismini şimdilik söylemediğini burada yazacaktır.

9. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    aracın bakımı , park sensörüyle kapanmaz bu yapılan,resmen sahtekarlık.ayıplı bir mala temiz raporu vermek hemde yazılı bir evrakla işlem yapacaksın,sonrada arkasında durmayacaksın.kanunları bilmiyorum ama araştırıyoruz.avukatlarda konuyu inceliyorlar,biraz sakin ve temkinli olmaya çalışıyoruz.

10. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    zaten bu işte bir gariplik var.çözemedik.kaskoda mı?,servistemi?yoksa bu aracı satan şahıştamı üçkağıtçılık var onu araştırıyoruz.şahısa yaptırım yapabileceğimizi sanmıyorum.çünkü raporu servis verdi bu durumu ben bilmiyorum diyebilir.zaten bu aracı satanı aramadık özellikle.aracın marka modelini şimdilik yazmamamız da bu nedenden.sadece araç istanbuldan alındı.

11. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    düşüncemiz de ilk önce airbag ler yerindemi bunu öğreneceğiz.

12. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    aynen satış zamanı sorun olur.yani aracınızı satamazsınız.daha ne olsun. kim satın almak ister 35500tl kaza masrafı gösterilmiş bir aracı ? ben almak istemem .merak ediyorum kaç kişi bu durumu duyunca o arabanın yanından arkasına bakmadan kaçmaz?görüşünüze saygı duyuyorum ama sizin aracın masrafının kaç katı olduğuna dikkatinizi çekerim.başka bir değişle bu araç pert,sizinki değil.

13. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    araç gerek serviste gerekse dışardaki bu işin ehli ustalar tarafından kontrol edilipte sorun görünmezse ve sorguda pert çıkıyorsa o araç mutlaka darbeyi alttan almıştır ya da suya girmiş ve çok iyi toplanmıştır.allah kimseyi bu karmaşık konularda bırakmasın arkadaşlar..

14. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    çarpışma ve devrilme görünüyor.alttan yada üstten ne farkeder?benim duyduğum da bursa da araçlar çok iyi toplanıyormuş.artık ustasından mıdır,titizliklerinden midir bilmiyorum.

15. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    ne farkettiğini anlatmaya çalışıyorum arkadaşım.kaporta da en ufakbir oynanma olduğu zaman ustası baktığı zaman anlaşılabiliyo.ama alt darbelerde anlaşılmayabilir.pertin sebebi de bu olabilir..

16. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    evet bir üst mesajda yazmıştım,tramerde çarpışma ve devrilme görünüyor.kesin darbeyi alttan almıştır yazınıza anlam veremedim.

17. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    pertin o kadar çok nedeni olabilirki ..

bir araç vardı sele kapıldı oda bele kadar
    araç direk perde çıkdı ve aracı 3 ay sonra sahibinde satılırken gördüm.. bu aracın hasarı kazası yokdu sel hasarlı idi yani darbı falan yokdu..

bir araç biliyorum marka vermiyorum araç sıfır galeriye geliyor tırın arkadan inerken kızaklardan kayıyoraltı sertçene yere vuruyor arabadaki 4 airbag patlıyor direk pert araçda gram hasar yok en ufak bir kaporta yürüyen falan en ufak bir kasar yok o vurmanın şiddetiyle airbagler patlıyor o kadar motoru şase kaporta çizik dahi yok..

yani ne pertler var illa her pertin ağır şaseden kaportadan hasarı olucak diye bir kaidesi olmuyor.

18. cellini

cellini Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    hakan küçükyörük
    Araç Modeli:
    çok doğru bizimde aklımıza gelmedi değil.tırdan indirilirken düşürülüp sonradan çarpışma ve devrilme raporu düzenlenemez mi? aynı anda iki aracı kafa kafaya getirip kaza süsü verilen çok araç gördüm.bakalım kimde patlayacak bu olay...

19. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    iki yıl önce bir ay kullanılmış s350bir era ya orta direkten girdi benim işyerimin önünde.ikisi de kaldırıma çıktı.mercedes in sadece tampon boyası çatladı.ve s350 perte çıktı.sebep alttan darbe alması...

20. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tüm darbeler işinin ehli usta tarafında anlaşılır.

Adamlar havada uçan sineğin dişi mi erkek mi olduğunu görüyorlar.
    şasedeki, kapılardaki, d,rekelrdeki boyadaki ,tabandaki enayiliği mi anlamaz.

Motor ustası motora bakar değişen olup olmadığı anlaşılır.

@cellini
    Konuyu uzatmadan ilk önce işinin ehli bir ustaya bu aracı gösterin ve serecesini çıkartın.

Şu an afaki konuşuyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş