Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Araç - 15 Ltft De Çakılı Kaldı

'Elantra Forum - Club' forumunda isakaraca tarafından 1 Mart 2026 13:09 tarihinde açılan konu

1. isakaraca

isakaraca Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    İsa KARACA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Herkese selam, bir süre önce forumda başka bir başlık altında derdimi anlatmıştım. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/2012-elantra-lpgde-rolanti-dalgalanmasi.55023/#post-937056
    Bu sorun sadece lpgde kalmadı, benzinde de nispeten 1 dalga olacak şekilde yapıyordu ve artık kriz geçirecek duruma geldim. Araç - 15 ltft de çakıldı kaldı ne yaptıysam düzeltemedim. 4 aydır benzinde biniyorum ve değişen parça kalmadı desem yeridir. İşin garibi benzinde ltft - 15 verirken lpgye aldığımda trimler + verip düzelmeye başlıyor ama bu sefer rolanti sallanıyor. Birkaç gündür lpgnin sigortasını çektim acaba oradan mı yapıyor diye değişen birşey yok. Geçenlerde akü kutup başını söküp yaklaşık 1 saat bekledim ve aracı yarım kontak çevirip değerlere baktım, araç daha marş almadan -6.5 ltft ile başladı. Aracın gidişinde problem yok, yüksek hızlarda çekişi de güzel, gazı verdiğim zaman devirlenmesi de güzel ama düşük hızlarda şehir içinde 30 kmh ile giderken 3. viteste gidiyor 40-50 kmh geldiğinde 4. Vitese alıyor 50-60 kmh arası 5. Viteste gidiyor sürekli bir düşük vites olayı var. Bir kez P2096 arızası aldım, silip devam ettim ve o zamandan beridir bir daha gelmedi arıza. Egzozcuya gittim katalizöre baktık problem yok.
    Map değişti
    O2s1, o2s2 değişti
    Kanister değişti
    Pcv değişti
    Benzin depo şamandıra, filtre, regülatör, pompa değişti
    Bujiler değişti, 0.86 mm sentil ayarı yapıldı
    Bobinler kontrol edildi
    Kelebek temizlendi, adaptasyonu yapıldı
    Enjektörler temizlendi
    LPG enjektörleri yeni takıldı
    Vvt solenoidi temizlenip kontrol edildi
    Aracın vakumla alakalı bütün hortumları kontrol edildi, vakum kaçak testi yapıldı sorun yok
    Hava filtresi değişti

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,541
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, 1.1mm olmalı. kit montajınızda pipo uygulaması yapıldıysa benzinde de randıman yakalayamazsınız.

3. isakaraca

isakaraca Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    İsa KARACA
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Serdar hocam - 14 ltftyi açıklar mı bu durum? Bujileri yeniden değiştiririz problem olmaz. Pipo tip değil hocam manifoldda delikler mevcut ve 10 cm enjektör hortumu var ama sorunum lpgde değil, lpgde trimler + benzinde - 14 - 15 sürekli.

Bu Sayfayı Paylaş