Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabayı aldığınız ilk günü anlatın :D

'Sohbet' forumunda koray2907 tarafından 26 Eylül 2010 tarihinde açılan konu

1. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    2-3 Ay araba arayışına girmiştik Albea,Palio,Admirelere baktık Babamın çevresi biraz geniş Skoda , Fiat ,Reanult vsvs . gibi markaların Ustalarıyla konuştu Fiata gittik adam Accent önerdi , Neziroğluna gittik Accent önerdiler sonra accent arayışına girdik annem admire leri beğendim dedi :) ben yumurta kasa alalım yeterki admire almayalım dedim :) sonradan Eraları beğendik ben her gün netten bakıyordum 2-3 kez gittik arabalra baktık değişeni yok diyen adamın arabasında 2-3 parça değişen boya çıktı en sonunda bakmaktan bıkmaya başlarken gece siyah bir accent era konulldu fiyatıda iyiydi , hemen aradık adamı abi bugün birisi geldi dedi 100 tl yüzünden almadı dedi arabayı babam dedi yarın expertize sokana kadar birine verme dedi arabayı gittik gösterdik expertize soktuk arabayı değişeni yok boyası yok ezik büzük yok 16.700 TL ye Benzinli Erayı aldık :) Çarşamba 23.30 da gördük arabayı sabah 11 de aldık ..

2. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    saati bile aklında kalmış heehttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

3. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    çok maceralar var ama en sonuncusu 7 gün önce kavga ede ede teslim aldığım aracım olan era....Araç olduğu halde 9 günde teslim edilebildi.Ve dahada uzun sürecekti aslında teslim alacağım gün kendim bizzat emniyete giderek plakaya baktım bulamadım ordan haber aldım aracılık yapan bürodaymış plaka taksiyle gittim aldım ordanda taksiyle bayiye kendi elimle plakayı götürdüğüm halde yinede yıkanması temizlenmesi teslim edilesi tam 3,5 saat sürdü....Yani pişman oldum sorumsuz bir bayiden aldığıma ama artık olan oldu...

4. İbrahimTR

İbrahimTR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    malesef bu ilgisizlik adamı katil eder

5. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim ilk arabamı 1 ay önce aldım.2003 milenyum kasa.internette görmüş sabahına dayım inceleyip sorup soruşturup almıştı.arabaya bindiğim gün hemen yola çıkıpsaatlerce dolaştığımı hatırlıyorum.sanırım insanın ilk arabasının yeri başka oluyor....

6. ozanylmz15

ozanylmz15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    yıl 2010 9 ocak :) abimin doğum günüydü ayrıca.annem üsteliyor,ben üsteliyorum araba için.babam dedi gidelim o zaman.bizim akrabayı aradı babam geldi babamla beni aldı kartal yanılmıyorsam araba pazarına gittik.bayağı dolaştık 1-2 saat.en son bi yere geldik.galeri 2 araba koymus.biri getz,biri lancer.neyse dedik bi daha dolaştık gene aynı yere geldik.babam clio,ben getz,abim lancer'i beğendi.clio'nun satıcısı bilgi verdi camlar otomatik değildi,abs yoktu,şu yok bu yok 2005 model clio'dan babam vazgeçti.ordan getz'in yanına gittik.adam dedi full.2007 model fln anlattı bayağı.ordan lancer'e geçtik.ama lancer'de gözüm kaldı sonradan :D kırmızıydı süperdi ama getz daha iyi seçim oldu.lancerda camlar otomatikti,şuydu buydu.adam bana dedi bi bin bakalım getz'e.içine oturdum.şöyle bi baktım araba süper.lancer'e bindim içi biraz döküntü gibi geldi çünkü normal lancer'lar çok güzel oluyor ama sahibi iyi bakmamıs demekki.getz'in garantisi,full olması,şehir arabası olması babamı cezbetti.adama kapora verdik.3 gün sonra parayla gittik.adam dedi 1 saat önce biri geldi elinde parayla getz'i istedi ama vermedim.kısmet bizeymis.adamla notere gittik.ordan beşiktaş'a emniyete ruhsat için.ordanda eve...simdi 100.000'de emektar getz.koçum benim hastalanmadı daha...

7. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    benım ıcın 2 aracın anısı var 1. cısı hayatımda ılk defa tamamen bana aıt olan 95 accent gls em. abımın eskı arabasıydı kendısı leon alınca bana verdı ızmıtten gece gebzeye getırdım o otoban yolculugu cok zevklıydı.
    ve asıl unutulmayan aracımız ıse 74 ford mustang kıng cobra ıdı
    2001 yılında abım gormus bunu bana da gosterdı bunu alıcam dıye neyse bıkac ay gectıkten sonra gun verdı ogun alıcam dedı ogun geldı cattı ne gelen var ne gıden bende sabırsızlıkla beklıyorum ama kımse gelmedı gece 00.30 gıbı yattım sonrasında bı gurultu alarmlar falan otuyor dedım bu ne gece gece kapı caldı abım geldı ben tabı pas vermıyorum baktım elınde anahtar sallıyor allah dedım aldınmı evt dedı hemen ındık asagıya meger alarları otturen bızım canavarmıs ıcıne bındım dedım budur calıstır dedım abıme calısmaz bas bas yok otomatık oldugu ıcınde vurduramıyoz neyse zar zor calıstırdık bıraz o bızı gezdırdı bıraz bız onu ıttık ama baya zevklıydı:) o zamanlar dıgıtal fotograf makınası yaygın olmadıgı ıcın resmı yoktu aracın ama ınternetten buldugum bu resımdekı aractantı aynı renk [​IMG]

Düzenleyen : onur-d

8. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    2000 yılında yeni evlenmiştim henüz 3 günlük . ilk aracımı takılar ile denkleştirerek aldık. 89 model yeni kasa 4 vites şahin. çok güzel hatıralarımız oldu. geceyarısı çıkıp balkondan kontrol ederdim. daha sonra bir galeride 95 eorapa ya niyetlendim 2002 yılında. bende 4500 tl çıkışıyor adam 5000 den aşağı olmaz diyor . sonra bana başka teklif yaptı. abi sana bu 97 accentti vereyim dedi.. o zaman bu araçlar pek tutulmuyor. çekik farlar hoşuma gitti ama bana pek minyon geldi.neyse daha sonra aklıma yattı. aynı araçtan başka yerden aldım. sonra 2000 milenyum daha sonra 2004 admira derken şimdi 2010 cerato .ama şunu anladım ki. ilk aracın hazzını vermiyor. belki sahip olma doygunluğuna ulaştık. belki de araç almak artık sıradan bir durum oldu.

9. demir_bey

demir_bey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Beş yıllık memuriyet,birazda düğünümde takılan altınlar ile birlikte 2009 aralık ayında Kemalpaşa oto pazarından aldım.Tabi daha öncesinde internetten ve çevreden kapsamlı bir araştırma yaptım,ancak hyundai aklımın ucundan bile geçmiyordu.Arabalaradan hiç anlamıyordum.Limit 9.000 TL kadar.Eş,dost tavsiyesi genelde 92-93 toyota,renault europa.Neyse, uykusuz bir gecenin ardından sabah erkenden kayınpederimle Kemalpaşa otopazarına gitik.Beyaz bir europa gördüm,8,500 TL.Fiyat uygun geldi.Hadi dedik şöyle bir tur daha atalım.Döndüğümüzde kaporası veriliyordu.Nasip değilmiş.Yumurta kasamı tam pazarden çıkarken gördüm,adam cilalmış,parlatmış.İlk görüşte aşk dedikleri bu olsa gerek,Araba çok hoşuma gitti.Kayınpederimin tanıdığı bir ustada pazardaydı.Çağırdık,arabaya baktı.Tamam dedi.8.000 TL ye aldık.100,000 km.Öğretmene ait.Aldığımda göğüsteki çatlak 0,5 cm bile değildi.Bulunduğum ilçe yolları çok kötü olduğu için çatlak ilerledi,hatta yanrına yeni arkadaşlar eklendi.
    Düzenleyen : ikm_81

10. scuderia

scuderia Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    ehliyetimi aldıktan 6 ay sonra araba almayı kafaya koymuş bir biçimde bankaya gittim 2500 tl kredi çektim vosvos alacaktım eski annemde ilk araban o olsun diye teşfik etmişti uğur getirir misali bende arayışlara başladım hemen 2 tane buldum 2side çürük çıktı sonunda babam ben sana bulurum dedi ii dedim bende bi sabah kalktım baktım babam gitmiş dedim nereye gitti anne dedim izmir cevabını alınca anladım tospam geliyo akşamına bir geldiki ne tospası 78 model peco 504 :D hayatımda sürdüğüm en sağlam yola onun kadar yapışan bir araba hatırlamıyorum yaklaşık 1,5sene bindikten sonra sattık ondan sonra 91 model seat malaga aldık 2 senede ona bindim şimdi 91 model mazda 323üm var...

11. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle merhaba,

Ailede babamın ilk arabası benden 20 yaş büyük bir opeldi :)
    Tabiki onu göremedim. Ondan sonra anadol almış bi tane, sonrasında yuvarlak farlı alman ford minibüs.

Benim hatırladığım ilk arabası 225 tl öğretmen maaşı alırken 300 tl borca girerek aldığı sıfır ford minibüs 34 AJA 47 :) Tabi bu araca ben sadece binebildim direksiyonuna geçmeyi bırak ön koltuğuna bile oturamadım. Babam servis işini bıraktığında fordu da sattı. sonra 88 model bir kartal aldık. çift yuvarkal farlı lacivert bir kartaldı. Hatta bu kartal en küçük amcama gelin arabası olmuştu :) sonrasında 90 model bir kartalla yola devam ettik. Koyu lacivertti. Çok sorun çıkarmıştı bize ve fazlada durmadı zaten. O ara abim askere gitti ve abimin 89 Ford taunus u bize kaldı (Hakkaten güzel arabaydı) onu satınca 91 model renault broadway (34 KYC 59) sonrasında da 96 model bir renault 19 europa (34GBM 54) sahibi olmuştu babam.

İşte bende tam olarak burada işin içine girdim. Üniversitem bitmiş ve işe girmiştim. Arabaları çok sevdiğimden araba almayı kafama koymuş fakat sigortasız çalıştığımdan kredi alamıyor ve araba alıcak parayı bulamıyordum. Babam yetişti imdadıma ve mavi reno 19 umuza ortak oldum. İlk arabam da o oldu. sonrasında babam arabayı değiştirelim dedi. İlla clio symbol alalım diyordu. Bense ya Toyota corolla ya da opel astra alalım diyodum ki ben kazandım ve 2001 moden bir opel astramız oldu.

Sonrasında şanssız bir şekilde ortak bir işe girdim battım ve arabayı babama devretmem gerekti ve bu şekilde arabamı kaybetmiş oldum.

Sonrasında askerlik v.s

Askerden geldikten sonra evlilik hazırlıklarına başladım. evi hazırlamam için baya bir sıkışık zamandan geçip araba düşünecek hiç vaktim olmadı.

Evlendim 2. ayımda araba bakmaya başladım. Toyota corolla, Opel astra, Ford Focus, Honda Civic, Chevrolet Lacetti, Hyundai accent era baktığım arabalar arasında idi.

Bir ctesi günü eşimle çıkıp maslakta bulunan otomobil bayilerine gittik. Hyundai, opel, chevrolet, honda, nissan gibi bir çok bayi dolaştım. Ana HYUNDAİ MASLAK taki Harun bey aklımızı en başta çelmeyi başarmıştı. uygun fiyatı, düşük yakıt tüketimi, düşük bakım masrafları ile zaten benim ve eşiminde beyendiği Accent Era yı almayı kafaya koymuştuk ve aralığın 26 sında işlemleri halledip Hyundai accent eramızı aldık.

Ocak ayının 10 unda da teslim aldık ve şöyle söyliyim gayet memnunuz.
    Herkese de tavsiye :)

12. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Kaldığımız yerden devam arkadaşlarhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifkonuyu hortlatıyım dedimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifbaşka yazmak isteyen

13. samet78

samet78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    babamin ilk aldigi arabayi gormedim daha sonrakilerde ford minibus vardi sonra kartal aldilar daha sonra h100 aldilar panelvandi en cok hatirladigim arabalardan biriydi.ilk alip getirdiklerinde aksamdi fazla anlamadim ama sabah panelvan halini gorunce buna kadar araba bulamadiniz mi cenaze arabasi gibi demistim.daha yasim 6-7 ama sonradan camlarini actirdik koltuk falan koydurduk ilk de onda ogrenmistim araba kullanmayi.daha sonra mitsubishi l300 aldik o da minibustu daha sonra da clio aldik hic begenmemistim.ama simdi de era miz var cok memnunuz ama ben hala hyundai h100 ve mitsubishi l300 de aldigim zevki alamiyorum.nedenini bilmiyorum ama ilk onlarda bide ehliyetsiz oldugu icin sanirrim

14. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    2000 model accent LX ay griyi sattıktan sonra 7-8 ay kadar lada samaraya bindik... O aralr yazlık almaya çalışıyorduk araba parasıyla... Satıcı şuydu buydu diye vazgeçince bizimde canımıza tak etti... Vazgeçtik gittik pazara... Babamın hayali ford focus... Bundan 2 kasa öncesi... Bi adamda bulduk 160.000 km de 16 bin lira para istedi... Sırf KM si yüksek diye vazgeçtik o arabadan... Geziniyoruz tası tarağı toplayan bi Hyundai sahibi gördük... Fiyata baktık 15,500... Babamla arabanın içini inceliyoruz(motora hiç bakmadık zaten bi halt anlamayız) adam dışarıda bir başkasıyla konuşuyor... O arada biz babamla konuşuyoruz 2004 yılı araç daha 3 yaşında... 21.000 km de... Babam "versekmi acaba bu arabaya 15.500 dedi... Baba valla araba çok güzel alalım ya -o zaman bile varmış içimde hyundai aşkıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif-dedim... Biz bu kelimeleri bitirdikten sonra adam arabanın yanına doğru geldi... Size 15.100... Ama ben bu arabayı arkadaşıma alıcam dersen 15.500 gene dedi... El sıkıştık kaporayı verdik... Ertesi gün sabah babam arabanın devrini almaya gitti... Ben okula gideceğim öğlenciyim kuduruyorum ben gitmeden gelsin araba diye... Gelmedi babam bir türlü... İndim aşağı servis bekliyorum tam servise binicem arkadan korna çaldı babam kafayı bir çevirdim sellektör yaparak geliyor... O an içimdeki heyecan anlatılamaz... Çocuk aklı işte ne varsa bu kadar heyecan yapacak... Belkide bu yüzden şuanda aracımıza bu kadar bağlıyım...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

15. muratela

muratela Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Murat Ela
    Yaşadığınız Şehir:
    70-KARAMAN
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    babam ben askerdeyken almış 2009 getzimi, ben polo olsun istemiştim fakat o biraz pahalı gelmiş haliyle biraz da mecbur kaldık ama seviyorum getzimi de :)

16. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ben i20 almak için bayiye gittiğimde bayide gördüğüm i20 yi gözüme kestirmiştim,satıcı kız arkadaşa benim için bu aracı plazadan kaldırıp yukarı kata çıkarmasını rica ettim,sağolsun beni kırmadı..üç gün içinde gelmezsem tekrar plazaya koyabilirsin dedi..bir hafta sonra gittim hala yukarı katta tutuyor arabayı..dedim tamam geldim,hemen işlemlere başlayalım.2011 1.2 mode,işlemler tamamlandı.iki gün sonra aracı teslim ettiler..O sıfır araba kokusu yokmu arkadaş beni deli ediyor :) Sırf o kokuyu duymak için plazalara gidip araba inceleyesim geliyor..

İlk gün yaklaşık 50 km yaptım..ilk gün olduğu için arabaya kıyamıyorsun,60 km hız dan yukarı çıkmadım,yolda sürekli selektör yapanlar,korna çalanlar ama tabi benim hiç umurumda değil :) Yaz günü arabayı inceliyorum,,silecekleri açıyorum e-5 te,farları,camları indirip kaldırıyorum millet te beni izliyor ne yapıyor bu deli diye.bi ara bi baktım e-5 yolunda arkamda uzun bir kuyruk oluşmuş,dedim ayıp olmasın bari 60 km hıza çıkayım :) ne gündü valla.Allah herkese nasip etsin.

En kötüsü de ilk hafta arabanın her girdiği çukurda sanki beni o çukura sokuyorlarmış gibi oluyordu,nerdeyse sırtıma alıp geçirecektim arabayı :)

Düzenleyen : cemceylani

17. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Ailemizin ilk aracını 1989 senesinde babam almıştı. 1979 model Rennolt 12 TS idi. Demir tamponlu ve portakal rengiydi :) İlk kendi arabam 97 model Şahin-S oldu... Sonra 98 model Toyota Corolla 1,6 GLi Special aldım. Corolla'm hakkındaki düşüncelerimi yazsam çoook uzun olur, bu yüzden " o arabaya resmen aşık oldum" desem özetlemiş olurum heralde :) Şimdiki kullandığım Accent Era yı alalı 3 ay oldu. Yüksek model aracım olsun diye düşünüp aldım. Ama arabayı sürerken corolla'm dan aldığım o şürüş keyfini bir türlü alamadım desem yeridir :) **Markayı bilerek öyle yazdım, çünkü fransız boykotuna giriyor**
    Düzenleyen : attkenan33

18. cemceylani

cemceylani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    eski Corolla lar da çok sağlam arabaydı gerçekten..dayımda vardı corolla,direk orjinal japonya fabrikasından çıkma,on yıl kullandı hemen hemen,hiç sorun çıkarmadı..iç kabin sessizliğine de hayrandım açıkçası..benim i20 den sessiz di içihttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Japonlara büyük saygım vardır

Düzenleyen : cemceylani

19. Rand

Rand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    iyi fikir ilgi büyük oldu :D

20. ugrkan811

ugrkan811 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2009 Nisan ayında ilk arabamı almak için Yenibosna oto pazarına gittim. 2005 model mavi dizelgetz vardı. Maslak otoya götürdüm yakıt pompasında ve turbosunda sorun olduğunu söylediler. Orada 2006 gri getzimi gördüm. 4 silindir olması ve hatasız olmasına kapıldım. Maslak opetten yakıt alırken depo kapağını nasıl açacağımı bulamadım görevli arkadaş yardım ederken arabayı yeni aldığımı anladı ve bahşişi kaptı :)Arabamı hala kullanıyorum yaşından dolayı değiştirmek istiyorum ama kopamıyorum.

Bu Sayfayı Paylaş