Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabamı sonunda aldım 1.5crdi ama sorularım var

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda miranguler tarafından 17 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracınız hayırlı olsun.Gerekli yorumları "era"cı arkadaşlarımız yapmışlar.

2. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hayırlı olsun..tekerlerden bazıları yuvarlanırken diğerleri durur-kitlenir ve kayarsa abs deveye girer. tekerlekler düzenli dönerek duruyorsa araba, abs devreye girmez. çok hızlı viraj alırsanız araç az savuruyor..ama hızlı viraja girmemek lazım era lar yüksek ve süspansiyon şikayeti bazı arkadaşların var. admire da alçak diye şikayet ediliyordu. 5 kişi kasis den geçemezsiniz admire ile. era lar bu yönden çok iyi..

3. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yukardada söylediğim gibi bunun tek sebebi lastiklerdir.15 inc ve 195/55/15 yumuşak lastik takıldığında viraja istediğin kadar sert girebilirsin.ben bunu çok denedim,kesinlikle kaydırma savrulma yapmıyor...

ayrıca süspansiyonların sert yapılmasının amacı yol tutuşunun daha iyi olması içindir.
    Düzenleyen : hyundaı_era_06

4. accent era/emre

accent era/emre Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle aracınızı kazasız belasız kullanmanız dileği ile hayırlı olsun. 150 ile viraja girip aracın savurduğunu söylemişsiniz.aracın savrulmasının sebepleri birhayli fazladır.fakat günümüz koşullarında 0 km biraracın lastik sorunu biraz gerçekçi değil. lastikten kaynaklanan bir sorun var ise 150 ye çıkana kadar lastik bunu sürücüsüne titreme vsolarak yansıtacaktır.eralarda dikkat ederseniz bagaj kapağında güzel bir tasarım becerisi olan rüzgarlık mevcuttur.busebepten eralar arkadan kaymaya meğilli değillerdir.önden kayma sorununa gelecek olursakyoldaki viraj egrisinin yoğunluğu nekadardır bakmak lazım ve buna göre otomobili hazırlamak gerekir.yani hızın düşürülmesi apex noktası ve ideal yol çizğisinin sürücü tarafından belirlenip uygulanması gerekir. aksi takdirde araç şoför tabiri ile sinirli olur yol tutuş ve down force azalır buda muhtemel kazalara zemin hazırlar.memleketin yollarının durumu belli hangi araçla olursa olsun fazla hız iyi değil.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley14.gif

5. sah.savar

sah.savar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınız hayırlı olsun.Yol tutuşuna gelince viraj ve çukurlu yollarda yüksek hızlarda araç sağa sola kaçacakmış hissi veriyor oda aracın fazla salınım yapmasından, ama aracı tanıdıkça yol ve araç özelliklerini dikkate almak gerek.

6. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Herkese yorumlarından dolayı teşekkür ederim.Yanlız kullanan arkadaşlara 2 sorum daha olacak.

acaba yakıt göstergesi yandığında kaç km kadar daha gider araç.Zaten dizel araçta hava yapmaması için yakıt göstergesini pek yaktırmamak gerekir ama sadece km hesapları için soruyorum.

ve son olarak aldığım servis lastik basıncını bana 30 olarak söylemişti.Ama bana nedense düşükmüş gibi geldi.32 midir bu aracın ideali yoksa 30 mudur.Kullanan arkadaşlar varsa tavsiye verirse sevinirim.

Saygılar.

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    1-ışık yandıktan sonra şehir içi 150km civarı gider.şehir dışı daha fazla gider.ben dibine kadar yakıyorum ama tabi çeyrek depo altına düşmemek lazım.en azından sizler gibi hususi kullansam yarım depodan aşağı düşmem.

2-normalde 32 dir.ama yüksüz kullanımda 30 basman yeterlidir.

8. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vay be 150 km ha :) bunu öğrendiğim çok iyi oldu ya bu çok fazla değilmi seat cordobam vardı 2004 model ışık yandığında 70 km gidiyorduben zannediyorum anca 40-50 km gider yeni era'm

9. gokhan525

gokhan525 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    hayırlı olsun araban güle güle bin amatisör sesi hepsinde var kafana takma iyileştirilmiş oldugu için arka tamponla park sensörü ne kadar haberin varmı

Bu Sayfayı Paylaş