Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabama lpg taktırmak istiyorum önerileri

'LPG Sistemleri' forumunda okanbakan tarafından 2 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benzinde bu sorun oluyor lpg de deyil

2. ne güzel eğer öyleyse ama benim bildiğim hiç bir zaman fabrika çıkışı gibiolmaz öyle birsey olsaydı hyundai mühendisleri koyardı ama masraftır diye koymuyorlar galiba....
    Düzenleyen : accent1,5gls

3. Misafir

Misafir Guest

Bende onu diyorum üstad, araç LPG'ye geçtiğinde benzin sistemi devre dışı kaldığı için otomatik olarak arıza'da ortadan kalkmış oluyor ve Sanki LPG'de daha iyiymiş gibi görünüyor ama benzindeki problem hala devam ediyor.

4. 44kdr046

44kdr046 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sen arabana tup taktır.O arabaya bınme ben sana okadar soyluyorum

5. 44kdr046

44kdr046 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    En iyisi servıs bı servıse goster yada tup ıle bendzın gırıslerınde sorun olabılır!!

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bir önceki sayfada benzin/lpg 8/9 oranında yanar demiştim, bu teknik bir veri. normal şartlarda arabanız 8 litre benzini yakabildiği durumda 9 litre lpg yakabiliyor en fazla. bu maddenin özelliği ile alakalı. belki başka durumlarda başka sonuçlar çıkıyor olabilir ama işn tekniğine göre 8/9.
    neyse, şimdi işin teorik kısmına göre lpg benzinden daha fazla performans sağlayabilir. ama uygulamadaki sistemler henüz o noktaya ulaşamadı. ama emin olun bir gün lpgnin performans arttırmak için araçlara takıldığını duyacağız. ders dolayısıyla lpg hakkında yazılmış birkaç bilimsel makale okudum. işin teorisi tamam ama uygulamaı yok henüz.

7. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben 2007 şubatta zavoli sıralı sistem taktırdım. ruhsata işleme felan 1750 yi buldu. aradan 2 yıl geçti. 26000 km yaptım. benzinle lpg arasnıda 10 krş oynadığını düşünürsek 2600 tl kar etmesi gerekir. ancak ben bu yolun tamamını lpg de yapmadım. kabaca şu anda fit olduğumu düşünüyorum. ve arabayı yakında değiştiricem. yani lpg için yaşadığım strese değmedi. illaki problem çıkarıyor.benzinin yerini asla tutmaz. ancak çevreye verdiği zarar az olduğu için destekliyorum. aracını enaz 6-7 yıl kullanacaklar için tavsiye edebilirim. Tasarruf olayına gelince; lpg de tasarruflu değil. ancak taksiciler için tasarruflu olabilir. çünkü normal kullanıcılar araç lpg li olduğu için daha fazla yol yapıyorlar. Gerçekten tasarruf yapılması isteniyorsa, araca mümkün olduğu kadar az binilmesi gerekir. toplu taşıt araçları sık sık kullanılmalıdır. bol bol yürümek hem sağlığa hem cebe iyi gelir. bir araç bir ev parasını yemek demektir aslında ona bakılırsa.
    Ben şimdi era alıcam ama hangisini alıcama karar veremedim. ama lpg düşünmüyorum. Bir çok ilerlemiş ülkede olduğu gibi , lpg li araçlardan vergi alınmazsa cazip teşvikler olursa ancak düşünürüm. Yukarıda arkadaşlar hesap yapmışlar. brc taktıran biri ancak 3 yılda kara geçebiliyor. çok yol yapmıyorsa tabi. 3 yıl demek bir ömür demek. lpg nin verdiği sıkıntılar zaten ömrünüzden 10 yıl alır. etti 13 yıl:)

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bu düşünce de güzel de, arabasını alıp verecek benzin parası olmadığı için kapısının önünden kaldırmayan çok fazla insan var. hani arabanın gerekli oldugu yerde bile kullanamıyorlar.

örneğin ben işyerine gelirken 8 km yol yapıyorum, 20 kuruş yakıyor aracım en sert trafikte, 1.6 lira yapar.
    minibüse binersem 1.7 lira :D yani toplu taşımadan bile ucuza geliyor. ki minibüse yürümek 15-20 dakka fazladan zamanımı da alıyor.
    başka bir örnek çoğu şehirde otobüs terminali servislerini kaldırdılar. bir yakınım gelse arabayla alıyorum, gecenin bir saatinde taksi tutmaktan çok çok daha ucuza geliyor.
    lpg benim ömrümü yemedi.
    ama her zaman diyorum, herkes kendini uydurmak zorunda değil lpgye, pişman olan kullanmasın. bir de lpg birim fiyatları kullanıma göre belirlenir. ne kadar az kullanıcı varsa o kadar düşük fiyat olur. hiç olmazsa pişman olanlar kullanmasın, diğerleri biraz daha ucuza sürsün. :D

9. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lpg yi düzgün kaliteli bir serviste ve iyi bir ustaya taktırsaydınız problem yasamazdınız.Bu da tamamen sziznle alakalı .araştırmadan taktırmıssınız.ben 3 yıldır kullanıyorum lpg sistemini bu na istinaden 45000 km yol katettim.En ufak ayara bile gitmedim ve hala filtre falan değiştirmedim.Anlıyacağınız hiç te ömrümden yemedi . 45000 km yolu benzin ile yaptığımı düşündükçede iyiki taktırmışım diorum

10. svyde

svyde Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar şu cng yani doğalgaz işini araştıran varmı.bilgisi olan varsa paylasabilir mi.

Bu Sayfayı Paylaş