Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabama lpg taktırmak istiyorum önerileri

'LPG Sistemleri' forumunda okanbakan tarafından 2 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. efemera464

efemera464 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    LPG de doya doya arabaya binmek varken ne diye benzin hesabı yapayım ki, takarım lpg yi bakarım keyfime.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    koyay arkadaş hesap yapmış ama düzeltmek istiyorum:
    teknik olarak tüketimde benzin/lpg arasında 8/9 oranı vardır. + 2 litre diye hesap yapmak doğru olmaz. benzinde 8 litre yaksa 8*2,90= 23.2 tl
    lpgde ise 9*1.72=15.48 tl  yani 100 kmde arada 7.7 tl fark var
    10 000 kmde 770 tl 20 000 kmde 1500tlden fazla eder. (ayrıca ankarada lpg 1.50 şuanda, rekabet var)
    ayrıca lpg sistemini araştırıken nedense hep yanlış bilgiler veriliyor,
    benzin otomatiği kuruduğu için bozulur her sene değişmesi gerekir diyorlar, kışın akü daha fazla basması gerekir, akünün ömrü çok çabuk dolar diyorlar, lpg motoru en fazla 100 bin km dayanır diyorlar,
    bu gibi bilgilerin yalan oldugunu yaşayarak anlıyorum, hyundaimi 80 bin km boyunca lpg ile kullandım. şu anda 150 bin kmde, gayet sağlıklı, hiç benzin otomatiği değiştirmedim, aküm ölmedi, 4 senedir aynı aküyü kullanıyorum, yakın bir abimde 7 senede 270 bin km boyunca lpg kullanılan bir şahin vardı. motoru hala sağlamdı, geçen sene sattı.
    ben de bir dahaki arabamı dizel istiyorum, sebebi de benzinin torku bile bana yetmiyor çoğu zaman.
    ama lpg ile ilgili iyi araştırma yapılması gerekiyor, ortalıkta gerçekle uzaktan yakından alakası olmayan bilgiler var.

Düzenleyen : yanlayanaccent

3. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arakadaş ı tebrik ediyorum güzel bir özetleme yapmış.Bende Bir iki kelime ekleyeyim.Bugüne kadar lpg den motoru ölen arabaya rastlayan var mı ?Herkezin ağzına tesbih olan bu kelimenin tamamen şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.

4. BEYZADE

BEYZADE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teknik olarak anlama ama şunu çok iyi biliyorum 50 - tl lik gazla şehir içinde 380 - 410 km yol yapıyorum bunu benzinde yapamıyorum.... Yapan varmı ???

5. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sevgili arkadaşlar ben kendi bulunduğum yere ve yıllık yaptığım km'ye göre kendi hesabımı yaptım. Şehir efsanelerini, -mış - -muş 'la biten cümleleri sevmem o yüzden bir şey alacaksam çok araştırır kendim bir fikir edinmeye çalışırım. Safsatalara kulak assam zaten hyundai almazdım, hakkında en çok atılıp tutulan markalardan biri hyundai. Teknik verileri, kullananların memnuniyeti ve kendi test sürüşümden sonra hyundai almaya karar verdim.

LPG kiti konusunda araştırma yaparken kendi edindiğim bilgi ve çevremde lpg kullanan kişilerin tecrübelerini göz önüne aldım ve taktırmamaya karar verdim. O kadar çok safsata var ki. Örn: Simit depo muayeneden geçmiyor (stepne de muayeneye götürülürse sadece stepneden dolayı hafif kusur veriliyor ve muayeneden geçiyor), LPG deposu bomba gibi patlıyor (LPG depoda sıvı halde ve patlama olasılığı benzin deposeundan daha az) Bunlara ben de çok kızıyorum. Bunun yanında aracına LPG kiti taktırıp kullanan arkadaşlar kendi hesaplarını yapmışlar, memnunlar ve memnuniyetlerini okuyunca ben de mutlu oluyorum.

Gelelim benim hesaba, ben Ordu-Fatsa'da ikamet ediyorum, burada şu an en ucuz lpg 1,75 en pahalısı da Aygaz'da 1,77. Ben hesabımı 8/9 'a göre değil 7/9 a göre yaptım çünkü aracımın ortalama yakıtı 7 litre. Sizin hesaba göre (7/8) de yapsam 7X2,9=20,3 TL benzin; 8X1,75=14TL LPG yapıyor. Ben 10.000 km'de 450 fark bulmuşum sizin hesapla 630 oluyor.

Neyse kıssadan hisse keşke LPG 1,50 olsa, keşke garantim bozulmasa, keşke 1200-1300'e kit taktırsam, keşke sizin gibi memnun olsam...:)

6. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş vallah ben taktırdım çok memnunum 160 ytl ye 1230 km yaptım yani iki depoyla performans dersen artış oldu yüzde 30 civarlarında benzindeyken bir depo 600 demiyordu ben 1500 taktırdım 12 taksit gayet uygun tek sorunum aracımın sesi soğukken biraz fazla sesl çalışıyor benzine göre ısınınca o sorunda kalmıyor4 binde taktırdım şimdi 5550 de herkese tavsiye ederim

7. Misafir

Misafir Guest

Her şeye eyvallah derim ama bu konuda hemen itiraz ederim, LPG'nin bırakın benzinin performansını geçmesini yanına bile yaklaşamaz, bu durumda sizin aracınız benzinde çalışırken problem yaşıyor demektir...

8. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizce ne gibi bir problem olabilir

9. arac 3 te çıktığı yeri çıkamaz ve 2 ye atma zorunda kalırsınız en basiti....

10. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet benzin de iken aynen öyleydi ama şimdi öyle bir problem kalmadı

11. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sıralı lpg sistemi takılmış bir aracı kullandınızmı .Sanırım kullanmamışsınız

12. Misafir

Misafir Guest

Dedim ya benzin yakıt sisteminde problem vardır, enjektörler işeyebilir, pompa tıkalıdır, yakıt filitresi tıkalıdır gibi, araç LPG'ye geçtiğinde benzin yakıt sistemi devre dışı kaldığı için otomatik olarak bu problemde ortadan kalkar.

13. kullanmadım acaba artışmı sağlıyor sıralı olunca....

14. Misafir

Misafir Guest

İster sıralı sistem olsun ister klasik LPG benzinin performansını yakalıyamaz, ama şöyle diyebiliriz, sıralı sistem klasik sisteme göre çok daha performanslıdır ama benzine göre asla....

https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=8042&get=last#157202
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg taktırınca sadece motor aksamımı garanti dışı kalıyor yoksa tüm araçmı

16. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun abi verilen bilgiler güzel; fakat ben arabamdaki perfonmans kaybını farketmedikten sonra sayıların çok önemi yok.Zannedersem forumda aracı 1.3 olupta benim kullandığım yerden daha zorlu bir yerde araç kullanan yoktur.Benzindeykende zorlanıyor gazdaykende.Fark yok.Düz yola çıktımmıydı
    kim demiş araba gazlı diye.Uçuyor mübarek.

17. Misafir

Misafir Guest

Sadece motor kısmı....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

18. Misafir

Misafir Guest

Tabi'ki....kesinlikle haklısın ve bu konuda sana katılıyorum, performan kaybı kullanıcıyı etkilemedikten sonra problem yok...

19. kaanfurkan

kaanfurkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler en kısa zaman da servise göstermem lazım

20. varan

varan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    beyfendi 45000 km dir lpg ile kullanıyorum aracımı.Sıralı sistem mevcut üzerinde .Hiç bir şekilde 3 te çıktığım yerde 2 ye atmak zorunda kalmadım.Bu klasik sistemler için geçerlidir.Lpg hakkında Özellikle sıralı sistemlerde performansta %3 lük bir kayıp olur .Bunudda sürücü hissedemez .Bilmem anlatabiliyormuyum

Bu Sayfayı Paylaş