Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabam yağ eksiltiyor.

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda chat_mega tarafından 21 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    terleme değil işte o sıkıntı diyorlar ona öyle terleme olmaz bizim burada sıkıntı derler ona:) orada terleme olmaz ki

şaka bir yana o kapak yan sanayi falan değilmi? orjinal servis malı değil yani? kapakta bir enayilik var gibime geliyor gerek montajında gerek kapağın kendisinde bir problem var.

şu alttaki onun contası eğer kapağı değiştirirken contayı da değiştirmediyseniz conta kırıksa yağ kaçırıyor demektir
    kapağı bir elden geçirin derim kendiniz sökebilirsiniz ortam temiz ve tozsuz olmalı kapağı çıkarırken yada çıkardıktan sonra motorun içine pislik falan kaçmamalı çok komplike birşey değil. İç kısımda supaplara ve ekzantrik miline giden basınçlı yağ aralardan dışarı sızıyor gibime geliyor.

2. chat_mega

chat_mega Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    emre
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3

ben kapağı interneten aldım contasıyla birlikte peki bunların orjinalini nerden alabilirim bildiginiz yer varmı yardımcı olursanız sevinirim

3. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    bu tip yürür aksam ve motor parçaları gibi performansa ve güvenilirliğe direk etki eden parçaları yetkili servisten temin etmeniz ve görsel açıdan orjinalliğini ve sağlam olup olmadığını kontrol ederek emin olduktan sonra kullanmanız uygundur ustanın iyiside böyle yapar çünki, yetkili servisler bakıma girmeseniz bile sadece parça satışı da yapıyorlar, ancak garantili şekilde parçayı yerine takabileceğine inanıyorsanız orada taktırabilirsiniz, eliniz biraz yatkınsa bu parça kendinizin de söküp kontrol ederek tekrar takabileceğiniz bir parça, bu kapak plastiktir bildiğim kadarıyla ve iç tarafında ekzantrik mili ve supapları muhafaza ediyor, bu parça külbütör kapağı adıyla geçer ama şununla karıştırılmasın üst kapak bu parça değildir, öncesinde söylediğim gibi burada basınçlı yağ dolaşır kapak yerine iyi oturmadıysa yağ kaçağı buradan kenarlardan dışarı akıyor olabilir çünki o kapağın çevresinde yağ gördüğünüzü söylemişsiniz belki iyi sıkılmamış bir vida buna sebep oluyor olabilir.

Yan sanayi orjinal olmayan parçadan rahatsızlık duyma sebebime gelirsek; yürür aksam ve motor parçaları ile ilgili sanayiden sağdan soldan alınan parçalara hiç güvenmiyorum tavsiyede etmem, ben daha önce hava filtresi yağ filtresi gibi şeyleri bir kez yan sanayi aldım ve hava filtresi üzerinde çapaklar vardı yerine zor taktık kenarları kalındı yerine zor oturmuştu, yağ filtresinde ise yağ akış delikleri dahi orjinalini tutmuyordu yan sanayi yağ filtresinde büyük 5 tane delik varken orijinalinde küçük 11 delik bulunmakta, hatta bu konuda orjinal desteklenen parça kullanmayan yetkili servise karşı dahi kıllandığım gıcık kaptığım olmuştur:) bir keresinde orjinal olsun diye servise buji sordum ve Bosch marka buji satıyorlar ve takıyorlarmış oysa ki kullanma kılavuzunda benim arabamda NGK ve Champion markalarının ilgili kodlarındaki parçalar önerilmekte, denemek için Bosch bujiyi servisten alıp kullanmamın sonucu Bosch bujilerin başlangıçta çok güzel performans verip 4000km sonra tükenmeleri şeklinde oldu, o bujilerin son zamanlarda motor gücü çok zayıflamıştı rölantide motor titriyordu. Dolayısıyla arabamda önerilmemiş denenmemiş tavsiye edilmeyen piyasa malına karşıyım:) kalite açısından güvenilirlik açısından kontrol ederek alıp kullanmak en güzeli aldığımız triger kayışının bile dişlerini sayıp eski kayışla karşılaştırdık bunu dahi yaptık böyle şeyler şakaya gelmiyor çünki. Ufak bir kalıplama hatası yada depo sorumlusunun kapağı raftan yere düşürmesi sonucu oluşan çatlak bile sıkıntı olabiliyor

Umarım yardımcı olabilmişimdir:)

Bu Sayfayı Paylaş