Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabam yağ eksiltiyor.

'Accent Forum - Club' forumunda dogi tarafından 2 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. Harby_Dely

Harby_Dely Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar Tekrardan Bu Sorunu bende yaşamıştım burayada yazmıştım çok değişik cevaplar buldum konu hakkında

Tüplü Araba Yağ Yakar Hyundai Accentlerde Kronik Hastalıktır Yağ Yakar Rampada Yağ Yakar Kartelası Geniştir Yağ Yaktığını SAnarsınız Altında Yağ Çoktur V.s

Ben Gidip Kompresyon Testi Yaptırdım Yağ Kaçıran Yeri Varmı Diye Sekmanlar V.s Sizde Yaptırabilirsiniz Ama Üstüne Basa Basa Söylüyorum Usta Kompresyon Testinin Ne Olduğunu Bilecek Sanayide Abartısız 20 tamirci dolaştım adamların verdiği cevap şu kompresyonsuz araba çalışmaz zaten buna itaraz eden yok kompresyonsuz araba çalışmaz bunu bizde biliyoruz ama ben test yaptırıcam dediğimde adam saf saf suratıma bakıyordu buna hyundai servisi dahil en son opel servisine gittim bakmayacaklarını biliyordum ama yinede şansımı denedim dedim arkadaş kompresyon testi yaptırıcam usta hemen tabi dedi şaşkınlıkla baktım adamın elini öptüm hiç itiraz etmedi ve afallamadı adam testin ne olduğunu biliyordu dedim ama benim aracım hyundai olmaz falan derken kandırdım adamı kayıt olmadan baktırdım bir gün yattı araba orda 50 lira verdim ve hiç bir sorun çıkmadı araba yağ yakıyormu veya eksiltiyormu evet hala eksiltiyor ama suya yağ karışmıyor eksozdan siyah duman su yağ gibi şeylerde çıkmıyor motorun çekişi çok güzel 1000 km de 1 litre yağı yakıyor ama zararı yok ben içene borpower attım biraz daha düzeldi

içiniz rahatlasın diye gidin 50 lira verip kompresyon testi yaptırın
    motoru açmak sadece 200 lira hiç bir işlem yapılmasa dahi bu parayı alıyorlar.

yada kulak sıkın 600 liraya sekman attıracağınıza 600 liralık yağ ile 130000 km yol yapın :) bence en mantıklısı bu :)

2. serez76

serez76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ustamın verdiği cevap:eek:tomobillerde motorun arızalı yada yağ yakması önemli değil yağına suyuna bak 5 yıl boyunca aracı kullan.Tabi bu lafı ondan duyduktan sonra bi daha gidermiyim sizce?

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Milenyum ve yumurtalar UZUN YOLDA YÜKSEK DEVİRDE 600 km de ortalama 500-650 ml yağ eksiltir.

Bu doğaldır.
    Bu durumun haricinde duman yapma, yağ kaçağı, ince yağ, hava filtresinin tıkalı olması, aşırı yük. Devrisiz kullnama vs durumlarda yağ eksiltmeye devam edecektir.

CAstrol yerine Mobil S 10w40 yada, shell hellix 10w40 deneyin
    Ben Mobil S 10w40 ile eksiltmeyi kestim.

Düzenleyen : Ogun

4. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkadaşlar, 1000 km. de araç motorunda 300gr. - 500gr. yağ eksiltmesi normal diye biliyorum. eğer her 1000km. de bu aynı oranda eksiltiyorsa bu normaldir. eğer her 1000km. den diğer 1000km. ye yağ eksilmesi artıyorsa, yani ilk 1000km de 300gr, ikinci 1000km de 700gr gibi yükseliyorsa, o zaman kesinlikle mekanik bir sorun vardır. Ya Serdar beyin dediği gibi tapa, ya contalar... Bildiklerim bunlar. Yanlışlığım varsa düzeltebilirsiniz. Ama ben 2005 Elantra'ma Castrol magnatec motor yağı doldurttum.Ve ortalama 5000 km. civarında yol katettim, ve yağ seviyesi, yağ Seviye çubuğunun hala F çizgisinde duruyor. Bence kullanılan yağın kaliteside çok önemli.Saygılar.

5. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu kadar yağ eksiltmesi hiç normal değil.Vedatkanka arkadaşın yazdığı hesaba göre 1000 km de 300 gr eksiltirse 10.000 km yağ değişimine kadar araçta hiç yağ kalmamış olacak demektir.97- 2000 ve 2004 model 3 ayrı accent araca da sahip oldum. hiçbirine yağ eklemek zorunda kalmadım. değişim zamanına kadar yağ seviyesi full çizgisi ile e çizgisi arasında tolerans sınırları içinde kaldı.araçların hepsi benzinli ve yüzbin km altında idi..

6. Harby_Dely

Harby_Dely Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olay Açık Ve Net Aslında Yağ Yakan Arabanın Motoru Zayıf Demektir Ama Bu Sizi Yolda Koyacağı Anlamına Gelmez Bence Takıntılı Olmaya Gerek Yok Derdi Yağmı Ekle Gitsin 20-50 lpg li araçlar için castrol yağ var birde bor power sallayın içine tamamdır

7. serez76

serez76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaa bu ne kime inanacağımızı şaşırdık , kimi diyorki 1000 km de 300-400 gr normal kimi diyorki normal değil ,ben aracımı aldığımda 3-4 tane ustaya gösterdiğimde hyundaılerin yağ eksiltiğini ve dikkatli olmamı söylediler

8. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sanırım ben az bile söylemişim :) Linkteki videoyu izleyin lütfen. Bu olayı uzmanından dinleyin.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif
    http://www.uzmantv.com/motor-yagi-neden-eksilir

9. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bildiklerimi yazdım, kesinlikle yanıltma niyetinde değilim. Ankara 88 OTO Sanayicileri sitesinde motor ustamın dediği bu. Bende onun yalancısıyım. Bence motor yağı kalitesinde ekonomik olan yerine, kaliteli olanını tercih etmek, büyük arızaların ve daha büyük masrafların çıkmasının önüne geçecektir.
    Burada 4+1 LT. 10/40 = 60TL. http://www.yedekparcaticaret.com/?urun-7987-CASTROL-MAGNATEC-10W-40-Ozel-paket-4-lt--1--lt.html

10. serez76

serez76 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

11. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    neyse artık biz aklımıza geleni yazdık, artık <b style="text-decoration: underline; ">dogi [/b] karar verecek.

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Acayip acayip şeyler ortaya atmayın lütfen.
    Tofaşların üstten egzantrik motorları , tipo tempraların bir yağ değişiminde 500-750 gr yağı yiyip bitirdiğini biliyormusunuz.
    İsterse SIFIR motor olsun.

Üstten egzantrik motorlarda bu doğal görünmekte.

AŞIRISI TEHLİKEDİR..

13. blue55

blue55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,328
    Ad Soyad:
    Ahmet seyf
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    arkadaşlar bende hyundai admire 1.6 2004 model araca sahibim ilk yağ eksilttiğini öğrenince satmayı düşündüm severek aldığım arabadan bir anda soğudum ama uzun araştırmalarım sonucu sadece hyundai ler değil yeni teknoloji araçların nerdeyse tamamı yağ eksiltiyo bunu öğrendim otoriterlerde bunu söylüyo sanayideki ustalar bilip bilmeden konuşuyosinir bozuyo aracın kullanma klavuzunda bile yazıyo ne kadar yağ tükettiği sanayideki ustalar mühendisilerinden daha iyi mi biliyo bence aracının yağ eksiltiğinden şikayet eden arkadaşlarım yağ eksiltme miktarındaki artışlar kontrol edilmeli mesela 5000 km ne kadar eksiltmiş sonraki 5000 km de ne kadar eksiltmiş gibi son olarak söylemek istediğim şu hyundai tanıtım kitapçığında normal yol koşullarında 1500km/1lt zor yol koşullarında 1000km/1lt maximum yağ eksiltebilir demiş bazı arkadaşlar o zaman 10000 km de yağ kalmaz demişler ama 500 km de bir araç kullanıcısınınyapacağı bakımlar var yağ seviyesini kontrol etmekvs gibi aracı en iyi sahibi bilir yağ eksiltti diye aracınızı sanayiye götürüp kurcalatmayın pişman olursunuz ettiğiniz masraf yanınıza kar kalır

14. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aracınızı seviyorsanız,ailenizi seviyorsanız, cebiniz seviyorsanız,

HEr sabah 5 dk erkan kalkıp aracı çalıştırmadan önce ;
    *Motor Yağı seviyesini,
    *Radyatör takviye depo seviyesini,
    *Hidrolik fren kutu seviyesini,
    *Hidrolik direksiyon yağu kutu seviyesini

Araç dışında Lastiklerinizin hava seviyelerini göz ve Tekmelemehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif(Şaka değil gerçek) kırık, çatlak, kesik olup olmadığına basıncının normal olup olmadığına bakın.

200 km den uzun UZUN YOLA ÇIKMADAN ÖNCE
    Yukarıdakiler + Aracınızın bakım zamanı km yi aşıyorsa bakımını kesinlikle yapmayı yada yaptırmayı,
    Rot+Balans +Fren + Debriyaj standart kontrollerinizi yapıp yaptırmayı unutmayınız.

Bunlar basit ama can alıcı noklalardır.

Bunlar gerçekleştirildiği taktirde sizin hatanız dışında ve özel dış etkenler haricinde aracınızla yolda kalma ihtimaliniz SIFIR olacaktır.

sanko86 bunu beğendi.
  15. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sattığımız 138 bin küsürdeki lpgli yumurta kasamızda yağ eksiltme falan yoktu kilometresinden dolayı az da olsa yakma vardı bakıyorumda çoğu marka araçlar yağ eksiltiyor ben bunu daha çok opele özgü olduğunu sanıyodum araçtan soğuyacaktım Maşallah ı var eksiltmesi de yok üst kapak contamı değiştirdikten sonra yoluma bakarım :)

16. dogi

dogi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

17. altungd

altungd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracım da yağ eksiltiyor. Geçen hafta 5000 km lik yağ değişimini yaptırdım. Servise gitmeden önce yağları araştırdım. Mobil'in Extended Life isimli yüksek km li araçlar için ürettiği 10W/60 yağını farkettim. Ustaya bu yağı tavsiye edip etmediğini sordum. Olmaz daha çok yağ yakar filan dedi. Ama bence elinde bu yağ olmadığından söyledi. Ben de tartışma yaratmak istemedim 10W/40 koymasına ses çıkarmadım.
    Aranızda 10W/60 kullanan var mı? Gerçekten işe yarıyor mu?
    Dipnot: Mobil Extended Life 4lt 95 tl gerçekten bu paraya değmesi lazım.

18. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benim aracım 1,5 99 gl şimdi aracım 124 binde. aracı ilk aldığımda 114 binde 4 lt opet 10-40w yağ koydurmuştum 1 lt eksiltme yapmış. usta yağ yakıyordur dedi çok ciddi canım sıkıldı benimde :( 10,000 km de 1 litre yağ normal diyenlerde var çok diyenlerde var. usta arabama koruyucu olsun diye bormax diye birşey koydu umarım işe yarar siz ne dersiniz 10 bin km de 1 lt yağ yakması normalmidir?

19. altungd

altungd Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Dostum benimkinin yanında senin araç yağ yakmıyor. Benim arabam 5 000 km de 3 lt yağ yakıyor. Ben hep depoda yağ ile dolaşıyorum. 1000 km yaptım mı hemen ekliyorum.

Bu arada aracının benzinli mi? Çünkü LPG li araçlarda LPG'nin yanma sıcaklığının benzinin yanma sıcaklığından daha yüksek olması dolayısıyla yağ daha kolay incelip pistonla silindir arasından daha kolay kaçıyor. Senin araç bir de LPG de bu kadar yağ yakıyorsa çok iyi bir değer.

20. selmand

selmand Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    selman
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    lpg li evet. yani korkacak bir durum yok diyorsunuz?

Bu Sayfayı Paylaş