Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabam Çizildi..

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda remac tarafından 30 Mart 2013 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Ankarayi pek bilmiyorum ama nette ki paylasimlari oldukça başarılı

Tepetaklak

2. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Ankara da meşhur bir irfan usta var. İrfan ustanın kullandığı çizik doldurmaya yarayan compound pastel renklerde, simli renklerde işe yaramıyormuş, kendisi söyledi. Ben de detailing uygulamalarında*gördüğüm zımpara-rötuş-vernik-zımpara-pasta ve cila uygulamasını yapıp yapamayacağını sordum pek yanaşmadı ve çamurluk düzeltmesi için karşı dükkanı önerdi ve 200 tl gibi bir rakamdan bahsetti. Ben de nette olumlu yorumları olan şimşek onarım servisine gittim. Orada Kenan bey iyi bir esnaf ve ilgili biri. Sağolsun 80 tl ye yaklaşık 70 dakika uğraşarak çamurluğu düzeltti. Yarın zamanım olursa çizik için köksal beyin önerdiği bir iki detailing firması ile konuşacağım..

3. fraternity

fraternity Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    Latif Enginyurt
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Gecmis olsun ben boyle durumlarda boyatiorum en temizi aracin fiyati varsin dussun icim rahat etsin dunyaya bidahami gelicez

4. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Dün Detailing Garage firmasına uğrayıp çiziği gösterdim; aracın renginden dolayı (şampanya gümüş gri) peki bir şey yapamayacaklarını söylediler. Zaten çoğu firma siyah, beyaz veya opak renkleri yapıyor. Zor renkleri yapan belki çok azdır..Sırada bir iki firma kaldı...

5. sismo

sismo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    59
    Ad Soyad:
    M. Yücel KAZAN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Araştırmalarım sonucu izlenimlerimi aktarıyım; eğer aracınızın rengi zor bir renk ise (metalik, sedefli vb.) çiziği gidereceğini iddia eden bir çok yer bu renkler üzerinde düzeltme işlemi uygulamaktan kaçınıyor. Eğer bir boya ustasına giderseniz çiziğin olduğu yeri boyayıp verniği yayabiliyorlar ve o parça komple boyalı olarak makinede çıkıyor. Kendine güvenen iyi boya ustaları ise çizik olan bölgeyi zımparalayıp özenle boyuyor ve verniği ustalığı ile ayarlayarak sadece ilgili çizik bölgesinde lokal boya yapıyor. Bu işlem sonucu örnek aracınızın çamurluğunda boya kalınlığı ölçümünde 90-110 mikron değeri alıyorsanız lokal boyalı olan bölgede 130 alabiliyorsunuz. Arkadaşların tavsiyesi üzerine görüştüğüm DBY detailing den Berkay bey çizik giderme konusunda kendine güveniyor ve ben beğenmez isem lokal boya yaptırırsınız dedi. Perşembe günü aracı kendisine bırakacağım. Bu arada aracım için doğru kod ve özellikle doğru varyantta rötuş boyası yaptırdım, kendisine götüreceğim..

6. ayer

ayer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    AHMET YAŞAR ERDEN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    sısmo arkadaşıma katılıyorum aynen öyle. isterlerse ustalar yapıyorlar tanıdık akraba vb yakınlığınız yoksa uğraşmıyorlar. zamanında dayım Ankarada usta boyacılardan idi aracım beyazdı ama tavanda misket büyüklügündeki hasarı bir tamir etti ve boyadı daha sonra ben bile yerini bulamadım.
    önce lokal kazıdı daha sonra ince astar vurdu pülümürle kuruttu zımparaladı ve en son 2 kat ince boya attı kuruduktan sonra pasta cilayla dağıtarak yok etti ama bayağı ugraştı ve bana dediki istersen kalınlık ölçelim orjinaline yakın çıkacaktır dedi.

Bu Sayfayı Paylaş