Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

arabam az yaksın diyorsan oku

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda mehmet şimşek tarafından 8 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen seneki verilen kömür beyaz eşya ve erzaklar dağıtılmasaydı benzin mazot 1 tl ye satılabilirdi mesela.bende başa geçsem büyük şirketler katrilyon kazanan firmalardan yüksek vergi alırım.büyük esnaflar migros carrefour arçelik vs gibi yerlerden yüksek vergi alır.küçük esnaftan yıllık 1000 tl sabit vergi alırdım.neler yapardım neler.ucuz otomobilin vergisi pulu ucuz olur.50bin ve üzeri otomobillerden 3 kat vergi alırdım.madem 100bin liran var o arabaya veriyosun.yılda 1000 yerinede 5000 ver.

2. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben 70-80 km hızı şehir içinde yapıyorum. o süratle yol mu biter yawhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    halk arasıda bir söz vardır."ya bu deveyi güdecen, ya bu diyardan gidecen" ya yakıtına katlanacaz yada arabaya binmeyecez. aynı segmentteki tüm marka araçların yakıtları aşağı yukarı aynı değerlerdedir.

Düzenleyen : star_team

3. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HAFIZ @ siyasetin anasını ağlatmışsın be gülüm.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

o bahsettiin kişiler hala 1 tl.ye mazot alıyorlar gemiciklerine aldıkları ucuz mazotu kendilerine ait bayilerine gönderip 3 liraya sattırıyorlar.

yani alan hırsız satan hırsız misali.

"bende başa geçsem büyük şirketlerden yüksek vergi alırım." demişsiniz.
    alamazsınızzz
    neden mi
    zaten hükümetleri büyük şirketler yönetiyor. partilerin sponsorluğunu onlar yapıyorlar. parti giderlerini onlar karşııyorlar.
    muhalefette abd. hakkında atan tutanlar iktidara geldiklerinde abd. uşağı olmak zorunda kalıyorlar hatta abd uşağı olmayacağım diyenlerin geçmişte örnekleri var iktidarlıkları kısa sürüyor.

köyün birinde bir olay olur.

adamda şikayet için yola düşer halk sorar hemşerim nereye gidiyorsun.

kadı efendiye.

neden

şikayetim var.

hemşerim sakın gitme haksız çıkarsın sonra

niyeki

çünkü suçu işleyen zaten kadı'nın kendisi (yani,yılanın başı zaten kadı) hiç boşona gitme şikayete demişler.

adam düşünmüş düşünmüş
    haklısınız demiş ve dönmüş geri

Düzenleyen : star_team

4. star_team

star_team Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kimsenin kazancında gözümüz yok, hak ediyor yada etmiyor orasınıda ALLAH bilir.

ancak o zengin dediğimiz çok para kazanıyor dediğimiz kişi acaba o parayı nasıl kazanıyor.
    gerçekten anlının teri ilemi kazanıyor.

ayrıca öyle zenginler varki malını yemesini bilmiyor ve pisi pisine ölüp gidiyor.

aslında bu konuda yazılacak ve örnek verilecek çok şey var ama ne zaman yeter ne forum yeter.

en güzeli he he deyip geçmek.

5. Volkan

Volkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    star_team , lütfen kullandığınız ifadelere dikkat edin. Sitemizde bu tür ifadelere izin vermiyoruz.

6. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benzinli era larda 3-4000 km den sonra yakıt %90 oturuyor ama motor uğultusu vardır..forumda aratırsanız yazan çok olmuştur, motordaki uğultu diye..ama 15 bnden sonra olay bitiyor, yakıtta tam oturuyor..

bu kış 30 krş a kadar çıktı tüketim..en son ki 900 km yi 275 e gitmişim..

tasarruf için yapacağınız en iyi şey;

**agresif araba kullanmıyacaksınız..gereksiz yere hızlanıp hemen fren yapmak gibi..(adam beni solluyor 100 mt sonra sinyal verip dönüyor madem dönecektin neden gazlayıp solladın?)

**1 ve 2. vitesleri 1800-2000 devirde sürebilirsiniz, 3 den sonra 2200-2500 devir sürüş için idealdir..2700-2800 de vites değişimi için idealdir. çünkü 2700 devirde 4 den 5 e çıksanız, devir 2200 civarına düşer motor güçten kaybetmeden yoluna devam eder. yollar ve tarfik müsait oldukça en yüksek viteste gitmeye çalışın.

**arabanızın yağını, yağ ve hava filtresini, bujileridüzenli değiştirin, ki bunu garantili arabalarımızda zaten yaptırıyoruz..

**lastik ise hava basıncını düzenli kontrol edin, aynı hava sıcaklıklarında çok eksilen hava basıncı varsa sibopları değiştirin en geç 2 yılda bir.(lastikçilere sorarsanız 6 ayda bir :D)

bütün bunlar tasarruflu araç kullandırır..era m..yazları 7 litre kışları -20 lerde 8.5 litreye kadar çıkıyor..ş.dışı ise 6 litre..

7. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçen akşam trabzon a gittim. rize-trabzon arası 75 km .gidiş dönüş 150 km. tıp fakültesine çıktım. 5km de onu sayarsak 155 km. 5km de evim ile rize merkez arasında yaptım. toplamda tam 160 km yıol yaptım. tma 40 tl benizn yaktı. 40/150= 0,266 tl ye denk geliyor. arabam daha 900 kmde yeni aldım. zannedersem km ilerledikçe bu değer düşecektir. şehir içinde 0,360 kr yaktı.
    bir de arabam otm. benim en sinir olduğum şey vites değişimlerini kendim yapamiyorumçhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifyokuş çıkarken vitesi 2 yazan getiriyorum. gaz basınca çok dik rampada olsa hemen vites büyütüyor. bu dayakıtın fazla olmasına neden oluyor.
    düz yolda 85-90 arasında gitmeye gayret ediyorum devir saati ise 2000 üzerinde oluyor. bu yakıtı fazla etkilermi? bazen de hızı azaltıyorum bu sefer 2000 devirin altına iniyor. devri düşük kullanınca da yakıt sarfiyatı artıyor. otomatik vitese alışmam uzun sürecek herhalde. deneyimli arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum.

8. asaf1221

asaf1221 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle aramıza hoşgeldiniz. bende bir yıldır kullanıyorum. yakıt değerleriniz çok güzel. ben geçenlerde 160 km lpg ile d. bakır bingöl arasında 38 tl yaktım.neredeyse benzine denk geliyor.

Bu Sayfayı Paylaş