Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Arabam 1.3 mü 1.5 mi Bilemedim

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda gsliahmet tarafından 15 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    @gsliahmet, siz bence kargayı klavuz edinmeyiniz. Ben daha 3 haftalık Hyundai kullanıcısıyım. Size ne söylediysem bu forumdan öğrendiklerimdir. Avatarıma bakarsanız göreceksiniz daha aracımın markasını bile doğru yazmaktan acizim. Naçizane tavsiyem fırsat buldukça forum içerisinde vakit geçirmenizdir. Aklınıza takılan ne varsa büyük ihtimal konusu açılmış ve tartışılmıştır. ilaveten haftasonu aracıma bakar buji ve kablosunun markasını söyleyebilirim. Bu konuda aklıma ilk gelen isim @ai_torcuk nikli üye. Kendisine danışabilirsiniz.

gogo46 bunu beğendi.
  2. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Buji kablosunu orjinal kullanin buji ngk veya champion marka motor sesi ne yazikki yapacak birsey yok belki daha ince ve kaliteli bir yag kullanilarak biraz dusebilir ama bu sefer yag eksilte bilir denemek lazim

3. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    herkes @gsliahmet arkadaşın aracının 1,5 olduğunu anlamış ama motordaki lpg sisteminin düz karbüratörlü sistem olduğunu anlamamış!bu motora bu sistem uymaz Ahmet arkadaşım..senin aracına uygun olan sıralı sistemdir..aracının motor sesinin fazla olmasının nedeninin üzerindeki bu düz sistemin gaz ayarının her devire göre sabit gidememesi olduğunu düşünüyorum..muhtemelen 3000 devirden sonra motor lpg istiyor ama bu sistemde gaz ayar vanasından gaz ayarın kısık olduğu için verimli yanma olmuyordur ve motor zorlandığı için daha da ses yapıyordur..eğer ki maddiyatın varsa ve aracını bir kaç sene daha kullanacaksan sıralı bir lpg sistemine geçiş yap zaten yarı fiyatına mal olur sana bir lpg ecusu ve sıralı sistem regülatörü bir de kablolama masrafı en fazla 600 lira tutar diye düşünüyorum..senin aracının ecusu(beyni) var ecu bu düz sistemde lpg yakıtını her devire göre ideal şekilde motora gönderemez alt devirlerde yeterli olan lpg üst devirlerde ve aracın zorlandıkça yeteri kadar lpg motora giremez aracın fakir karışıma düşer ve motor sesi artar..benim ilk olarak aklıma gelenler bunlar..daha profesyonel arkadaşların da yorumu olacaktır..saygılar..

birolkeser bunu beğendi.
  4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ek bi not eklemek istiyorum. 1.5 12v enjeksiyonlu modeller gls ve gl olarak 2 ye ayrılıyor. Gls lerde hidrolik direksiyon, elektrikli ayna, yukseklik ayarli direksiyon, fasilali silecek, klima, sis farı standartta varken, 1.5 gl versiyonunda bunlar yoktur.

LPG sistemi düz sistem ise sıralı sisteme geçmenizi tavsiye ederim. Daha verimli ve az yakıt harcar. Ayrıca ilk çalıştırmada benzinle calisacagindan daha rahat çalışır. Buji ve buji kabloları zamanı geldiyse eğer orjinali ile değiştirin.

5. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar öncelikle hepinize çok çok teşekkür ediyorum :) bir türlü karar veremedik aracın 1.3 1.5 olduğuna 1.5 diyerek aldık varsın 1.3 çıksın yapacak birşeyimiz yok artık satan şerefsiz düşünsün ben sadece aracımın ne oldunu bilmek istiyordum.aracın ruhsatını daha çıkartamadık para yok sigortada yaptıramadık 15 günüde geçti inşallah orlardan bir ceza gelmez.aracın yakıt sistemine gelince araçta direksiyon altında lpgnin düğmesi var arkadaşlar.Düğme her zaman açıkta duruyor ve açıkta aracı çalıştırdığımda ilk olarak benzin sonra lpgye geçiyormuş.benzin olmadığında araç çalışmıyor arakadaşlar yani direk lpgden çalışmıyor.düğmeyi kapatıgımda ise direk olarak benzinde çalışıyor yani sıralı sistemmi düzmü bilmiyorum 1.3 mü 1.5 mi onuda bilmiyorum burda yazılanlara göre internetten 1.5 aracın ön motoruna baktığımda 1.5lerle aynı ön şekli.koray arakadaşım araçta direksiyonu kendimiz ayarlıyabiliyoruz.direksiyon hidrolik,klima var aynalar elektrikli sis farına gelince direksiyonun sol aşşağı tarafında düğmesi var ancak tampodanki sislere bağlı bir kablo yok fasilalı silecek ne oluyor bilmiyorum ama sileceği çalıştırdığımda sanki ön camda kazıma işlemi başlıyor galiba onunda lastikleri gitmiş

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ahmet bey daha nasıl karar veremediniz? Aracınız kesinlikle 1.5

Burada yazdıklarımıza güvenebilirsiniz.

Tapatalkla yolladım.

ysuatsenyurt bunu beğendi.
  7. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aşağıda fasılalı silecek için bi tanım var. Mevzu silecek hızına hassas ayar gibi düşünülebilir. Uzun yolda yağmura denk geldinmi bence eğlenceli bi oyuncak. Trafik sigortası da geç yapılınca belli oranda fazla ödeme yapılıyor. Oranlarını bilmiyorum. 2 sene önce önceki aracıma 1,5 ay geç yaptırmıştım. yanlış hatırlamıyorsan 35 TL civarı fazla ödeme yaptım.

Bunun haricinde bugün öğleden sonra arabama vakit ayıracağım, sizin için birkaç foto çekip eklerim buraya. Arzu ettiğiniz bir detay varsa söyleyin.
    Sizin aracınız Wallaha Billaha 1.5i bak yemin ettim. :)

8. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Dostum aracın 1.5 gls, karar veremedik diye bir şey yok artık... Kesin ve kesin 1.5 gls. Bundan emin olabilirsin. ben 3 sene 1.5 gls'nin manuel vitesini kullandum. 2.5 senedirde aynı aracın otomatik viteslisini kullanıyorum. Forumdan bir çok arkadaş yorum yaptı. Birçok yumurta kullanıcısı var forumda.

İçin rahat olsun aracın 1.5 gls.

9. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hepinize çok çok teşekkür ediyorum arkadaşlar kbmayın 1-2 gün giremedim foruma hepiniz ayrı ayrı teşekkür ediyrum verdiğiniz bilgiler için allaha emanet olun başka sorunlarda görüşmek üzere :)

birolkeser ve erenuzel41 bunu beğendi.
  10. birolkeser

birolkeser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    Birol Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  11. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam ne olduysa zaten o sayfadki özelliklere bakınca oldu orda 1.3 arabaların 75 beygir olduğu yazıyor ve ben arabayı alırkende ototeste soktum ototest görevlisi aracın fabrika çıkışı 75 hp oldugunu 62 beygire düştüğünü %10 luk kayp oldugunu söylemişti bende bu linkteki sayfayı okuyunca aklıma düştü ondan buraya konuyu açtım.ama arkadaşlar 1,5 diyor bende 1.5 olarak kabul ettim zaten neyse artık benm için önemli olan satarken insalara 1.5 deyipte 1.3 olması sorun

birolkeser bunu beğendi.
  12. aktuning

aktuning Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Adil
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. 75 hp baz alınarak hesaplanmış 63 hp çıkmış. Bu rakamlara takılmayın yani 12 hplik bi kayıp olmuş, 92 hp aracınız su an 80 hp.

13. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    büyük ihtimal öyle yapmışlar hocam çok çok teşekkür ederim

Bu Sayfayı Paylaş