LPG KABLO

Araba sanki yolda giderken zıplıyor :)

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda mustafa0026 tarafından 3 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. mustafa0026

mustafa0026 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Mustafa MERAM
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar araba düz yolda giderken zıplıyor sanki hafifce birde arka sağ amortisör patlak heralde çukurlarda çekiş le vururmuş gibi tak diye ses çıkartıyor ondan yapabilirmi birde nekadar tutar değişimi çift olarak değişiyor diye biliyorum araç 98 1.3 Lx modeli

2. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Kardeşim sanki benim aracı tarif ettin. :) bendede aynı sorunlar vardı, birincisi hoplama hava filtresinden çıkıp motora giden pilastik hortumu kontrol et yada başka yeri, benim araçta yırtık vardı hava alıyormuş yenisini aldım düzeldi. İkinciside arka tarafta tak tak ses geliyordu amartisör patlak çıktı orjinal ikitane taktırdım oda gitti. Şuan Çok şükür sıkıntım yok.

3. mustafa0026

mustafa0026 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Mustafa MERAM
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    toplamda nekadara yaptırdın kardeş ?

4. memo_58

memo_58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    M. AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Çatlak hortum 10 TL. Amartisör çifti 170 TL işcilik bikaç birşey daha yapıldı ön takıma 100TL

5. mustafa0026

mustafa0026 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Mustafa MERAM
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    teşekkürler peki kardeş amortisörü yaza doğru değiştirsem çok sorun yaratırmı? bi ustaya sordum yaza doğru değiştirirsin bişey olmaz demişti arkadaşlarda başka sorunlara yol açabilir diyor.

6. smlztrk0790

smlztrk0790 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ismail öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    kardeşim bahsettiğin arabanın teklemesi gibi birşey değilse lastikten yapıyor olabilir.
    lastik tel kırdığında şekli ovalleşir araba zıplaya zıplaya gider zaman kaybetmeden değiştirmek gerekir tel kırmış lastiğe hiç güven olmaz
    amortisör işine gelince benim ön iki amortisör de patlak ses ve konfor kaybından başka sıkıntı yapmaz tabi uzun vadede darbe emmediğini ve şaseyi yorduğunu düşünmezsek

7. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,300
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    patlak amortisör salınım alma görevini yerine getiremediği için yayların yukarı aşağı sallanma etkisini durduramaz sağlıklı bir amortisör bu sallanmayı durdurmaya belli bir oranda tutmaya yarar, tamamen yıpranmış bir amortisör hiçbir salınımı durdurmaz sanki orada takılı değilmiş gibi sallanan yaylı koltuk gibi düşünün yay esnedikçe sürekli sallanır, sürekli sallanan araba demek viraj performansının çok kötü olması demektir ağırlık yola sadece yayların etkisiyle kesik kesik temas eder amortisör sağlam olsa bu temas etme süresi aralığı sıklaşır temastan kastım ağırlığın yere transfer miktarı, arabanın patlak amortisörü bulunan arka ön yada sağ sol kısmının direksiyona kesik kesik ve kötü tepkiler vermesine yol açar yol tutuş kaybı demektir. Riski budur. Arka amortisör patlak ise frenlemede ve hızlı çıkılan rampa sonrası tepe üstlerinde arabanın arkası sıklıkla kayacaktır. Hız yapmadığınız taktirde risk az olur. Yüksek hızlarda düz yolda sürerken sanki denizde sürat teknesi sürüyormuş hissi verebilir.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 4 Aralık 2014
  8. mustafa0026

mustafa0026 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    Mustafa MERAM
    Yaşadığınız Şehir:
    11-BİLECİK
    Araç Modeli:
    Bilgiler için teşekkür ederim lastikten yapmıyordur büyük ihtimal lastikler yeni çünkü :)

9. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    yaza kadar çok var, bence kısa zamanda değiştirsen daha sağlıklı olur

memo_58 bunu beğendi.
  10. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Selamlar kronik problem ile ilgili size biraz bilgi vereyim.

2011 yılında Assos sahil yolunda giderken sol ön amortisörüm patladı ve maceram başladı :) Neyse Ayvacık a kadar gittik ve Federal marka amortisör getirtdik Çanakkaleden. O zamanlarda goodyear gt3 lastik kullanıyordum araçta yavaş hızlarda giderken zıplama vardı. Araçta özellikle ağırlık yokken tek kişi yada iki kişi iken zıplaya zıplaya ve ufak bir uğultuyla gidiyordum. Sonra lastikçiye gittim ve tüm lastiklerin tel attığını gördük.

Neyse hadi dedim çoluk çocuk taşıyoruz lastikleri hemen değiştireyim. Gittim goodyear duragrip lastik aldım(almaz olaydım). 5-6 ay aracı kullandım sanki iyi gibiydi ama gene bi sıkıntı vardı hissediyordum. Lastik değişiminden bir sene sonra ön amortisörün biri farklı diğeri farklı diye muhtemelen amortisörler bitti araç resmen yay üzerinde gitmeye başladı. Hadi dedim gideyim bunları değiştirteyim. Servisime gittim söktük amortisörleri ikiside patlak usta abi arkalarada bakalım dedi bir gariplik sezdi arkalarda kilitlenmiş. :) Oh dedim ne güzel iyi masraf çıktı. Tamam gittim aldım 4 amortisör değiştirdik. Gayet iyi gibi ama gene bi sorun var. :)

Ben tabi kullanmaya devam ettim aracı servise gidecek vakit yok 4-5 ay geçti gene zıplamaya başladım. Artık iyice sinirlendim. Lastikçiye gittim bir de baktım lastikler tel atmış(hemde hepsi). Lastikçi yok efendim fabrikaya göndercez yok şöyle böyle dedi sinirlendirdi beni. Sonra 5-6 ay sonra dayanamadım lastik değiştirdim. Gittim Michelin lastik aldım en kalitelisinden. :) Ama yok araba hala zıplıyor. Servise gittim lastik ayarı balans yapalım diye. Lastikçi demez mi abi senin amortisörler kilitlenmiş diye. Bi baktık 4 ü de kilitli. :)

Aldığım yere gittim 13 ay geçmiş garantiye sokamam dedi. Küfür ede ede 2 adet ön orjinal Mando 2 adet arka maysan Mando aldım. Taktık bi güzel. 2 ay kullandım gene bi zıplama hoplama lastikçiye gittim önler kilitlenmiş. Artık küfür etmiyorum çünkü yumuşadım iyice. :) Neyse gittik amortisörleri garantiden birebir değiştirdik. 1 ay sonra zıplamaya başladım bu sefer arkalar kilitlendi. :) Ay of derken gittim arkalara orjinal Mando buldum aldım. Taktık gene iyi güzel. 3 ay sürmedi gene kilitlendi. Artık ustamla gülüyoruz duruma ama sinirden. Neyse üstüne para vererek Monroe marka arka amortisör aldım taktık gayet güzel sıkıntı yok.

Ama düz yolda gittiğim için bir şey anlamıyorum. 1 ay sonra oğlanı okula götürüp getirmeye ve ara sokaklarda engebeli yollara girdiğimde sol arka amortisörün patlak olduğunu anladım. Gittim servise usta ilk önce yaw sanki vidalar sıkılmamış gibi dedi söktük koltukları yok herşey tamam. Haydeee gene garantiden sol amortisör istedik. Neyse dün geldi onu da söktük gerçekten patlak ama patlamış değil fabrikasyon sorunu var. Bugün herşey yolunda gibi gözüküyor ama belli de olmaz. :))

Size şunu diyim siz siz olun amortisör değiştirmeden önce seksen kere düşünün. BU ANLATTIKLARIMIN HEPSİ DOĞRUDUR ŞAKA YAPMIYORUM. :) Herkese selamlar... :)

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 18 Aralık 2014
    xeonman58 bunu beğendi.
  11. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Sizin sorunlar bizdede oluyor maysan mando, mando, federal power bu amortisorler cok cabuk kitlenme lakirti yapmaya basliyor arabada mi sorun anlamis degilim bence bu ziplama ve amortisor kitlemesi kronik bi sorun gibi gozukuyor

12. Kuzey

Kuzey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Evet ama Monroe güzel gibi. Kilitlenmede ki en büyük problemde eğer erken fark etmezseniz, kemik gibi olduğu için araç lastiklerin yapısını bozuyor tel atması gibi problemlerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Yani aslında amortisör diyip geçmemek lazım.

13. GOOLL

GOOLL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    yavuz tetik
    Araç Modeli:

arkadaşlar yazmışlar zaten
    patlak amortisör size zararı yok ama çukurlara felan girince o gelen tak sesi hep sizi sinir eder :)

zıplamaya gelince
    lastiklere mutlaka baktırın
    düz yolda çok agır giderken bakın zıplıyorsa direksiyon titriyorsa LASTİKLER tel kırmış
    aynı sorun bendede var lastiklerimin dişleri vs vs çok iyi durumda
    ama rot balans ayarına girdim orda arkadaş gösterdi
    araç ı kaldırdı havaya lastiklerin dişli iyi ama dedi bak dönerken dedi
    harbi harbi çok ufak bir çıktı var ( yamulma diyelim ) dönerken gördüm

şimdi dişleri yeni lastik saglam iyi duruyor ama
    için rahatmı de hayır
    uygun bir zamanda lastikleri yenileyecem

tek rahat oluşum bu iş lastik konu olunca beklemeye gelmez ama HIZLI ARAÇ asla kullanmıyorum

muhtemel sizin sorunda lastikten çıkacak

14. uğurr

uğurr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    62
    Ad Soyad:
    uğur pelin
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    selamlar;
    bence bu kronik bir sorun arabamın üzerindeki 7 aydır 2nci çift amortisörleri. sonuç yine aynı zıplaya zıplaya gidiyorum.

15. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Kronik accent işte . Özellikle 60 aşağısı gazdan çekince sekiyor :)

16. A.L.P.E.R

A.L.P.E.R Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    374
    Ad Soyad:
    Alper ERDOĞAN
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC

amartisör patlamış lak lak vurur.
    Hoplamanın hava hortumuyla ilişkisini anlamadım hoplamadan kasıt nedir veya

17. Furkan58

Furkan58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    622
    Ad Soyad:
    Furkan BAKIREL
    Yaşadığınız Şehir:
    58-SİVAS
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastik basınçları ne durumda bizimkine yanlış basılan hava yüzünden bir hafta zipladım bende kışlık lastikten dolayı zipladım sanıyorum tabi bunu onların burnundan getirdim.

Tapatalktan gönderdim.

18. Tasbeyi

Tasbeyi Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Ahmet arısoy
    Yaşadığınız Şehir:
    50-NEVŞEHİR
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 (2007-2012) FD
    Bende sanıyorum ki bir ben zıplıyorum. İ30 um var benim hafif yeni yapılmış asfalt diyorumki asfalt bozuk. Beton yerde giderken farkettim ki araba bir yukarı bir aşyağı sağa sola sallanıyor. Neyse Z rot değiştirdim iyi gibi idi. Kış oldu dedim lastik değiştim. Yaz lastik yine aynı . Amartisöre girmedim arkadaş tavsiye etmiş . Şaka değil cidden niyeyse hopluyor gibiyim aynı. Hop hop değil ama okuyanlar anlasın. Sanki küçük bir boru var tekerin bir yanında onun üstünden geçerken hopluyor gibi . Kendi kendine de yaptığı çok oluyor.

MAERKEK bunu beğendi.
  19. MAERKEK

MAERKEK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,002
    Ad Soyad:
    Mehmet Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Amortisör patlak gibi