Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Antifrizi sadece kış aylarında mı kullanmalıyız?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Akpar Mekanik tarafından 7 Eylül 2011 tarihinde açılan konu

1. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    kesinlikle katılıyorum,2008 yılında 91 model r9 a yarı yarıya antifriz koyduk ve kış ortasında hararet yaptırdık bize epey pahalıya mal oldu.ne kadar zayıf nokta bulduysa açmış sağolsun antifriz.

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ersin ve Serdar hocam ben aracı aldığımda antifriz -12 derece çıktı... Sizce bu durum normal midir? 0 km alınan bir araçta -12 çok az değil midir?

3. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Belki Olcu Aleti Bozuktur. Ben bu bakimda degistirecem . 5 sene olacak artik

HTC Wildfire S A510e cihazımdan gönderildi

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    bilmiyorum ki uzun yol yapmadan önce servise genel kontrol ettirmiştim... Adamlar yağına suyuna lastiklere falan baktı ölçelim dediler ölçtüler -12 derece çıktı sonra bana dönüp su eklediniz mi abi dedi hayır dedim... Kendileri bir miktar antifriz eklediler... Müsait olunca gelin tamamlayalım dediler... Motor soğutma sıvısının taşma bölmesi de F çizgisinin üzerine çıktı ekleyince...

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    O Suyun Fazlalıgını Zaten Atar. Hidrometre Bozuktur Diyebilecegim. Yada Konsantrasyonu Azdır .. Normlde %50 %50 Diyolar.

6. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    arkadaşlar gecen yıl 1.4. era aldım araç hep antalyada kullanılmış hiç antifriz yoktualdıktan sonra aracın kaloriferinin bir tarafının sıcak diğer tarafının ılık üflediğini farkettim kalorifer radyatörünü değiştirdim 3 gün sonra aynı sorunla karşılastım tekrar tıkanmıs dediler bu sefer temizlediler ilk seferinde neden temizlemediklerini sordugumda cok kirli demişlerdi değiştirmekle bi kazık yemiştik zaten ne kadar temizlensede istediğim gibi ısıtmıyordu resmen kahrettim düdük kadar radyatörü değiştir para temizlet para bıktım yaz gelince pek umursamaz oldum gecenlerde bir yerde bi makina gördüm
    ısıtılmış porçöz benzeri bir sıvıyı aracın kalorifer peteğinde devirdaim ettiriyordu ustayla konustuk 100 tl ye temizlerim bir dahada tıkanmaz dedi adam temizledi içinden cıkan pisliği pası anlatmam ümkün değil bu temizlikte 3 gün kadar gittiaynı sorun daha azalarak yeniden karsıma cıktı ustaya tekrar gittim bu seferde radyatörü motoru ve kalorifer peteğini ayrı ayrı makinaya bagladısanki hiç temizlenmemiş gibi tekrar aynı pislikler cıktı iş bitiminde 3 günlük antifirizi tekrar yeniledik usta bi 100 tl daha aldı simdilik bir sorun yok tam durumunu ayrıntılı kullandıktan sonra tekrar yazarım.uzun lafın kısası her iklim sartında paslanma ve korozyonu önlemek için antifiriz şart

Bu Sayfayı Paylaş