Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anormal yakıt sarfiyatı??

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Wolverine tarafından 4 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    O soğuk havada araç içinde 4dk. beklemek... açıkçası 1dk. bile oturup beklemek zor geliyor.. bir de benim bildiğim benzinli araçlarda 1dk. sonrası motoru devirlendirmeden, ani gaz ve ani frenden kaçınarak sürüşün zararı olmaz. 4dk. çok değil mi beklemek için?

2. Tülin

Tülin Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    163
    Ad Soyad:
    Tülin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    soğuk havalarda 3-4 dk. motor ısınıp kendine gelmesi için önerilen zamandır. diğer saydıklarınızda akabinde olması gerekenler:)

3. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Peki benzinli araç sahibi 4dk. beklemeli ise dizel araç sahipleri ne kadar bekleyecek? 10dk. herhalde?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    Dizellerde 4dk max, benzinli araçlarda 1-2dk yeterlidir şeklinde benim bildiğim, hangi ustaya sorduysam öyle dedi..

Düzenleyen : Wolverine

4. mesuthalit

mesuthalit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 atos 1.1 otomatik kullanıyorum.3. yıl muyeneden yeni geçti.shell den 100 ytl.lik benzinle 200 km . gidince ön 2 tekerlek,bujiler,hava filtresini ki MAtESde değiştirdim.durumu onlara anlattım. bunlar yeterli dediler.bundan sonra 2 kerealdığım 100 er ytl. lik benzinle sıka sıka 270-280 km gittim.
    ben hem engelli,hem de emekliyim. arababenim elim ayağım, bu artış beni emekli olarak çok sarsıyor. lütfen yardımınzı bekliyorum. ama lütfen...

5. Wolverine

Wolverine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Havaların biraz ısınmasıyla lpg yakıtım normale döndü. 24,8lt lpg ile tamamen şehiriçi dur-kalk trafiğinde 238km yol yaptım. Bu bana göre çok iyi, kim ne derse desin.
    Soğuk havanın yakıt tüketiminde bakımsız araçtan bile daha beter olduğunun kanıtıdır bu durum da. Tek kötü tarafı bunu önlemenin yolu da yok. O soğukta motor ısınsın diye araçta beklemeyi göze alan için sorun değil tabii..
    Benzin tüketimi de şu an için iyi gidiyor. İlk depo gaz bitimine göre ibrenin yeri eskiye oranla çok daha yukarda, hatta hiç kıpırdamadı gibi bişey. Böyle giderse sorun tamamen soğuk havada soğuk motor+devirli kullanımın verdiği aşırı yakıt sarfiyatıdır olayı kesinleşecek..

6. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kısa mesafede lpg'den daha çok benzin tüketiyor olması lazım gibi ........
    yani 90-95 km. mesafeyi katederken benzinde yaktığınızı düşünürsek anormal yakıyor aracınız. bence bir baktırın.

7. reis44

reis44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klima sıcak üflüyormu anlamadım şimdihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. jarrah87

jarrah87 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    24
    Ad Soyad:
    Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    61-TRABZON
    Ayrıca kışın kar lastiği kullanımıda artırır.. Bendede gözle görülür bir artış var.. O yüzden bugün yarın mevsimlik lastikleri taktıracağım :)

9. PLANEKS

PLANEKS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabamı 3 hafta önce aldım 2006 model Elantra otomatik vites, araba 42.000 km'de şehir içi kullanımda yaklaşık 16 lt lpg tüketimi oldu. (16 x 2.12 = 33,9 krş) hemen yetkili servise gittim , lpg filtrelerini değiştirip, lpg programını yenilediler, 45.000 bakımı zaten yaptırmıştım. Bu ilk değer bana çok geldi, gerçi araştırmalarıma göre Elantra ağır bir araç bir de otomatik olunca fazla yakması normal olabilir, bir de yeni filtreler ve programla deneyeceğim.

10. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Kısa mesafe yol yapıyorsanız pek bir şey diyemem. Fakat aynı sorundan bende şikayetçiydim Benim aracım 2007 model Otomatik Seat Ibiza ve 27 Bin km de. 12- 14 litre bazende 17 lt yaktığı oluyordu. Bunda havaların soğuk olması ve kısa mesafe kullanılmasının etkisiçok büyük tabi. Fakat bir anormallik olduğuda kesindi. Geçen hafta özel servise götürdüm aracımı. Ustanın yaptığı ölçümlere göre adının hatırlamadığım sensörlerden biri kirlilikten tam görevini yapamıyormuş ve yakıt yolları çok kirlenmiş. Ayrıca bir manifolt contasını değiştirdi. hesaplamalarıma göre şu an yakıtı 1,5 2 lt düşürdüm gibi görünüyor. En son 8 lt civarı yaktı aracım. Buda bana yeter zaten.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. PLANEKS

PLANEKS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    8 lt bence mükemmel bir değer.Ben de depo sonunda değerleri alacağım, tüketimde azalma olmazsa sizin aracınıza yapılan işlemlerden servise bahsedip kontrollerini isteyeceğim.

12. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar aracım otomatik. aldığımın 500.km sinde tüp attırdım. tüpte şehir içi 13-14 lt aşağı düşmedi ne yaptıysam. acaba motoru daha yeniyken tüpte kullanmaya başlamamız etkili olur mu bu durumda? hani derler ya sıfır motorlar için2-3 bin km sonra kurum bağladıktan motorun yakıt sarfiyatı düşer diye. böyle birşey var mıdır acaba? eğer varsaböyle birşey2-3 bin km kadar benzinde kullanacağım aracı.
    sonra tekrar tüpe döneceğim.
    Düzenleyen : atakan53

13. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    kimse okumadı herhaldehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif

14. dejanjean

dejanjean Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Deniz KAAN
    Yaşadığınız Şehir:
    19-ÇORUM
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC

Merhaba Wolverine,
    benim araçta da aldığımda vardı aynı sorun. Herzaman 40 TL lik benzin atarım. KM saatindeki kalan beniznle gidilebilecek yolu gösteren km, aynı benzini koyduğumda birden %50 arttı. Neden mi?
    Baskı-balata ve depriyaj rulmanını değiştirdim. Araştırmalarım sonucu debriyaj sorunları en çok yakıta etki ediyormuş. Bence ona da bir baktır...

15. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    benzinde son ölçümüm... gerçi konuyu lpg kısmında yazdım ama kimse okuyup cevaplama zahmetinde bulunmadı. bir de buarada yazayım dedim. en son depoyu doldurdum. 43 lt benzin. 104 km yaptım tamamen şehir içi. tabi ibre bu msafe sırasında hızlı biçimde 4/3'ün altına indi. bugün tekrar doldurdum. tam 60 tl benzin aldım. benzinin litresi 4,32 tl. litre olarak 13,88 lt benzin aldım. km de 0,576 krş benzin yaktı. lpg de de hemen hemen aynı değerleri yakıyor. bazen oldukça fazla. 13-15 lt arası lpg de yakıyor. bana arabanın yakıtı anormal geliyor. hafta sonu servise götürüp yakıt durumunu ölçtüreceğim. ayrıuca bujilere de baktıracağpım. üçüncü şık arabayı artık satmayı düşünüyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

16. Hend

Hend Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Ayhan Bayrak
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Merhaba Atakan bey varsa yol bilgisayarı veya benzin göstergesinde sorun olabilirmi?ben araçların benzin göstergesi ve yol bilgisayarlarına fazla güvenmiyorum.Acayip değerler gösteriyor.Benim araca 20tl lik (4.7 litre ) benzin aldım benzin lambası yanan kadar şehir dışı 15 km olmak üzere toplam 40km gittim dün tekrar benzin aldım 15km şehir dışı olmak üzere toplam 32 km yol kattettim.Aracım 3100 km dedir.

17. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    yorumunuz için teşekkür ederim. aracımda yol bilgisayarı yok. ölçümü depoyu tamamen doldurup 104 km yol yaptıktan sonra yaptım. yani tekrar doldurdum. 60 tl benzin aldı. ben lpgde çok fazla yakıyor derken bir de benzinde deneyeyim dedim. benzinde çok fazla bu kadarını beklemiyordum. fabrika verilerini bile 3-4 ltr geçti. bu kadar olmaması lazım. 1-2 lt oynar ona birşey diyemem. ama 3-4 lt olunca insanın kafasında soru işaretleri oluşuyor. otomatik vites araçkullanan arkadaşlardan bir yorum bekliyorum. ciddi ciddi aracı artık satmayı düşünüyorum.

18. andrapa

andrapa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hüseyin GÖL
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Elantra (1992-1996) J1
    1994 elentra 1.6 otomatik vites 2.44 litre fiyatı gaz fiyatı ile toplam 47 liralık yakıt ile 166 km yol yapıyorum.normal mi acaba.haftanın beş günü sabah akşam 15 km yola gidip geliyorum akşamlarıda şehir içi yapıyorum. 15 km yoldaki normal hızım 60 ile 80 arası.

19. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    100 km de 11.6 Litre yakıyorsunuz. Ortalamanın biraz üzerinde. 10-11 arası kış şartlarında normaldir

Bu Sayfayı Paylaş