Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anket - Gündem Konusu : Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda MSC tarafından 8 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

?

Vatandaşlık verilmeli mi?

Bu anket 22 Temmuz 2016 tarihinde kapatılmış.
  1. Verilmeli

7 oy
    7.3%
  2. Verilmemeli

87 oy
    90.6%
  3. Çekimser

2 oy
    2.1%
  1. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Koyun gibi başdaki ne derse eyvallah dicez yani Allah sonumuzu hayırlı etsin

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sinirdisi edilmeleri dogru degil. Dogru olan multeci kamplaridir.

Burada kaldikca issizligi arttiriyorlar. Bunun yani sira kiralarda artiyor.

Olan dar gelirliye oluyor.

Asel Kaan Efe, Settar_Han ve gurcanbulut bunu beğendi.
  4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hem genç arkadaşlara kötü örnek olmamak için hem de biraz daha olumlu bakabilmek için, hiç kimsenin "koyun gibi" olmadığını düşünüyorum.

bu konuya daha önce yazdım, tek soru şu:

daha önce hükümetteki partiye oy vermiş arkadaşlar, suriyelilerin vatandaş yapılmasından rahatsız olup bir dahaki seçimde oy vermeye devam edecekler mi?

bakalım göreceğiz, ne olacak.

scream3057 bunu beğendi.
  5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Zor durumda kalanlara yardım etmek, hem Türk'lüğün hemde islam'ın içinde var. Ülke olarak zor durumda kalmış birilerine yardım etmeyi yanlış bulmuyorum.

ANCAK;

Kadınları, çocukları ve yaşlıları ayrı tutuyorum...
    Eli silah tutabilecek yaşta olan bir delikanlının yada bir adamın ülkesinde savaş var diye kaçıp, Ülkeme gelip burada huzursuzluk çıkarmasına, Dilencilik yapmasına, Buradaki düzeni bozmasına karşıyım.
    Ülkesini ve vatanını savunmayan kişi Haindir, Alçaktır! Hainleri ve alçakları beslemek te bir o kadar hainlik ve alçaklıktır!
    Son 1-2 yılda Suriyelilere tanınan imtiyazlardan dolayı aşırı rahatsızım. Bir yığın ayrıcalık tanınıyor bu vatan hainlerine. Sebep! Neden bu kadar ayrıcalıklı olsun ki bu hainler!
    • Otobüse binen Türk vatandaşı olunca akbil zorunlu, ama suriyeli olunca beleş geçiyorlar.
    • Benim ülkemin evladı üniversiteye girmek için bir tarafını yırtarken sınavsız sıkıntısız üniversiteye alınıyorlar.
    • Bu ülke için canını veren şehitlerimizden alınan evler bu hainlere verilecekmiş!
    • Bunlar değilmiydi 1. dünya savaşında bize karşı savaşanlar, Çanakkale harbinde arkasına bakmadan kaçanlar!
    • Bu ülke evladına 400 TL burs ver bu hainlere 1200 TL
    • Huzuru bozsunlar, hırsızlık yapsınlar, insanımızı öldürsünler...
    Adamlar ülkesinden kaçıyor savaş var diye, burada terör estiriyor. İnsanımızı öldürüyor v.s.

Kimse kusura bakmasın, Vatanını savunmayan hainleri beslemek HAİNLİKTİR!!!

6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    "Koyun gibi" ifadesine ben de karşıyım. Diyelim seçim olduğunda hepimiz başka bir partiye oy verdik ve bu hükümet düştü, yerine gelen iktidarın yapacağı şeylere de anında karşı çıkıp değiştirme imkanımız yine olmayacak, o zaman da koyun mu olacağız. Yani çoban biz olmadıktan sonra her zaman koyunuz manası çıkar burdan. O nedenle bu tabir pek hoş olmuyor bence de.

Oy kullanırken ki kriterimiz sadece Suriye'lilere vatandaşlık verilip verilmemesi ise kimsenin oy vermemesi gerekir. Ama kriterimiz bu olur ve vatandaşlık verilmezse o zaman herkes şu anda hükümetteki partiye mi oy verecek. Bana göre oy verirken yapılan olumlu, olumsuz şeyleri göz önünde bulundurmalı, tüm adayları değerlendirip en doğru seçim hangisi olur diye düşünmeli ondan sonra Evet mührünü basmalıyız. Kendi açımdan konuşacak olursam Suriyelilere vatandaşlık verilmesini istemiyorum, teröre verilen tavizlerden memnun değilim ama bunların dışında memnun olduğum şeyler var. Oy vereceğim zaman hepsini kefeye koyacağım bana göre ne tarafın ağır bastığını görmeye çalışıp o şekilde kullanacağım oyumu.
    Eğer ki tek bir kritere göre oy verirsek yine yanlış seçim yapabilir, hırsla kalkan zararla oturur gibi bir sonuçla karşılaşabiliriz diye düşünüyorum.

7. cenker_baba

cenker_baba Guest

eli silah tutan erkekler sınır dışı edilmeli kadın çocuk ve yaşlılar gözetim altında bekletilmeli bence.
    fazla değil birkaç seneye kalmadan bu suriyeliler ile türkler arasında iç savaş çatışma çıkmazsa bende birşey bilmiyorum diyeceğim.

gurcanbulut ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  8. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bizim kullandığımız "Koyun Gibi" ifadesini kapsayanlar, bu kadar yanlışı, hileyi hurdayı görüp, hırsızlığı, yolsuzluğu görüp ne olursa olsun sadece bir kişinin peşinden gidenlerdir...
    Dediğiniz gibi 1 seçimde yanlış bir karar verip kimseye bu sıfatı yakıştıramazsınız...

Oy kullanırken tabi ki herkes kendi özgür iradesine göre karar verecek. Sandık başında herkes kendi vicdanı ile bu kararı alıp oyunu sandığa atacak. 1 olaya göre karar verilmez tabi ki. akepe hükümetinin bütün olaylarını düşünmemiz gerek. ben izninizle birkaçını sıralamak istiyorum;
    1. İsrail başbakanına "one minute" çıkışı bir seçim öncesiydi. İnsanlara güçlü görünmek uğruna yapılan bu oyun sadece o ekranlarda kaldı. Sonrasımı; israil ile hiçbir konuda sorun yaşamadık. Herşey onların istediği gibi gitti ve son yaşanan Mavi marmara baskını ile "göye ipler koptu. Peki ya şimdi? Göya bizden özür dilediler. bir anlaşma yapıldı. Tamamen israil lehine bir anlaşma. Ne oldu peki?
    2. Rusyanın uçağını düşürdük. Çıktı zatı muhterem, yine olsa yine yaparız dedi. Sonra; Rusya olduğunu bilseydik yapmazdık dedi. Ükle ekonomisi kötüye gitmeye başladı çünkü bu ülkede aynı Yunanistan gibi dışa bağımlı hale getirildi 14 yıllık iktidarlarında. Üretim yok! İthalat yok! Sonra; Rusyadan özür dilendi. Bide ülke ekonimisini düzelttik diyorlar...
    3. Bu adam bu vatanı korurken şehit düşene "KELLE", Madenlerde hiçbir önlem alınmadığı için ölenler ardından "FITRAT", Annesi için çırpınan bir vatandaşa "ANANIDA AL GİT" v.s diye hitab ediyor...
    4. Olmayan bir "KÜRT SORUNU" çıkarttılar. Doğuda, güney doğuda PKK ve yandaşları cirit attı. Heryere bomba döşediler. Yüzlerce canımız gitti. Sonra çıkıp "Valilere ben emir verdim" dedi...
    5. Atatürk havalimanında 45 canımız teröre kurban gitti. 2 gün sonra halaylar çekerek "JAPONLARIN" yaptığı köprüyü hizmete açtılar. Hizmet dedikleri şey bayramda eziyet oldu. Çünkü BİTMEMİŞ bir iş...
    6. Başbakan olmadan önce bir yüzüğü vardı, şimdilerde dünyanın en zengin insanları arasında kendisi. Atatürk orman çiftliğini talan edip kendisine saray yaptı. Her ay milyonlarca lira sadece oranın masrafına akıyor. Bunların parası bizim cebimizden çıkıyor...
    7. Bilal oğlan 7. yada 8. gemiciğini aldı sayemizde. Bir imam hatip mezunu gösterin ki 8-9 yılda 8 gemicik alsın!
    8. 17-25 Aralık ta ayakkabı kutularından çıkan milyonları önce reddettiler. Sonra faizi ile geri aldılar. Hükümete darbe girişimi dediler paraları sıfırlayamadılar!!!
    9. Almanyada son 10 yılda 3-5 kere imar yasasında değişiklik olurken Türkiye de yüzlerce değişiklik olmuş Neden acaba?
    10. Son zamanlarda Eminönü'nde gezdiniz mi bilmem ama hiç tavsiye etmiyorum çünkü heryer taş. Heleki bu sıcaklarda altına girebileceğiniz 1 tane bile ağaç yok.
    11. Sağlıkta devrim yaptık dediler. Eskiden evet kuyruk vardı. Ama bunun sebebi teknolojinin olmamasıydı. Teknoloji ilerledi, tabiki birçok sıkıntı ortadan kalktı. Peki bugün kuyruk yokmu? Okmeydanı ssk veya şişli etfal hastanesinden randevu almaya kalksanıza bakalım kaç gün sonraya randevu alıyorsunuz.
    12. Sağlıkta devrim yaptık dediler. Eskiden doktora para vermiyorduk. İlaca para verilmiyordu yada en fazla %20 veriyorduk. Bugün? Her muayene 5 TL. Telefonla randevu almana bile para alıyorlar. He bide İlaçların büyük kısmı devlet güvencesinden çıktı. Bir çoğunu cepten alıyoruz. He bide başbakanımızın son sözü var; ACİL SERVİSLERE KIZ BAKMAYA GİDİYORMUŞUZ!
    13. Ülkenin elinde devlet kurumu kalmadı. Telekominikasyonda bütün hizmetleri Yabancılar veriyor. Elektrik hizmetini yabancı ortaklar veriyor. Ne bir fabrika kaldı, ne de bir üretim. En yakın örnekte gördük, Rusya ile ekonomi kesildiği zaman çöküyoruz. İsrail e bağımlıyız. Amerika nın uşağıyız. Neden. Son 14 yılda satılan devlet kurumları diye yazsanıza google amcaya. Bakın neler satılmış neler...
    14. IMF ye borç bitti diye yaygara yapıyorlar. Anca yukarıda belirttiğim kriterdeki koyunları kandırırlar. Dış borcumuz ne kıvamda?
    Şimdi ben buraya bi 15 madde daha yazarım çok rahat. ama konu yeterince uzadı. Suriyeliler meselesini de özellikle yazmadım. Ayrı tuttum. Yukarıda yazdıklarıma internetten çok kolay ulaşabilirsiniz. Ben naçizane fikirlerimi dile getirdim. Yanlış anlamayın 2002 de ben erdoğan beye oy verdim. Ama pisliğini erken gördüm ve bir daha vermedim vermem de...

MSC ve Settar_Han bunu beğendi.
  9. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    turizm açıgını yerli turistle kapattıgını düşünen bir başbakan yönetiyor bu ülkeyi.

traji komik :)

MSC, Settar_Han ve Köksal bunu beğendi.
  10. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben turist olsam ya kıbrıs a giderim yada yunanistana. ülkede bu kadar hırt varken neden tr ye gideyim zaten bu sene gelen bir daha gelmez
    gelsede otelinden çıkmaz :)

MSC bunu beğendi.
  11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu ülke değişik bir ülke. Anlatılmaz yaşanır. Asgari ücretli vatandaşım bu ülkede geçemeyeceği köprüye sevinir , günlük bilmem kaç araç geçmezse cebinden çıkacak olan parayı bile bile! Bu ülke farklı arkadaş; hırsızlık yapan vekili görüp çaldıysa hizmet etti , varsın çalsın diyebilecek hoşgörüye sahip. Bu ülke farklı arkadaş; terör örgütüyle el ele kol kola gezerken lan napiyonuz siz demeyecek kadar milliyetçi. Daha neler neler.

Ama bu tiplerle her ne kadar tartisilmasa da dalga geçmek güzel oluyor. Bizim camiada çok bunlardan. En son hükümet zam görüşmelerinde hükümet 5 teklif etmişken bunlar 3 e razı oldular. Torpil cok oynar bizim meslekte. Merkezdeki müdürlerin nerdeyse hepsi bunlardandır. Bunları yüzlerine vurunca saçmalarlar.
    Daha niceleri......

Bunlarla şimdiye kadar tartisabilen var mı?

MSC, Settar_Han ve Köksal bunu beğendi.
  12. cenker_baba

cenker_baba Guest

ben en yakınlarıma geçen seneye oranla bu sene ve önümüzdeki her sene dahada fakirleştiklerini anlatamadım. elektriği vb şeylere gelen zam oranı ile maaşlarına gelen zam oranlarını toplayıp çıkaramıyorlar. olsun diyip geçiyorlar ve bunlar lise mezunu insanlar
    bunlara anlatamıyorsan diğerlerini es geçtim bende.
    fazla değil 3 bilemedin 5 sene ye kalmaz ortalık tam karışacak bana göre (türk - pkk ) ( türk - suriyeliler ) artık kim kime denk gelirse

Settar_Han bunu beğendi.
  13. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Taktir sizin
    SADECE 40 SANİYE İZLE REZALETİ GÖR! BURSA'DA PARA VERMEDİĞİ GEREKÇESİ İLE VATANDAŞA SALDIRAN SURİYELİ'LER BURASI BURSA, YORUM AZİZ TÜRK MİLLETİNİN..İZLE PAYLAŞ YORUM YAP DUYARSIZ KALMA, SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU AZİZ VATAN BATMAYACAKTIR...

MSC bunu beğendi.
  14. Emre

Emre Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,746
    Ad Soyad:
    Emre
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Klavye üzerinde siyaset yapılmasını ve yapmayıda sevmiyorum burada herkes siyaset bilimci kesiliyor ve kesinlikle hiçbir sonuca hiçbir zaman varılamıyor.
    Her neyse bu ülke çok badireler atlattı umarım güzel ülkem için iyi şeyler olur Allah devletimizi yanlış adımlar atmaktan korusun......
    İstisnaları haricinde başka milletten olan herkes bu ülkeye zarar verebilir bunu her zaman gördük daha 1991 de Irak'tan gelenler başımıza ne çoraplar ördüler şuan gelen insanlarda 20 yıl sonra neler neler yaparlar göreceğiz....

15. VVadam

VVadam Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    402
    Ad Soyad:
    Yusuf Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Opel
    Yemin ediyorum şu forumdaki insanlar genelde akıllı insanlar.Ne zaman nerde görsem hemen yine her yerde olduğu gibi bu konuda da arap yalayıcılığı yapan soysuz insanlar oluyor.Konuyu okudum ki burada mutlu oldum.Herkes duygulara tercüman yazmış.Yahu eli silah tutan insan sayısının 8 de biri kadar sorun oluşturacak insanlar varken suriyeliler savaşmak yerine sevişmeyi düşünüp uygulamışlar ya ne diyeyim.
    O toki daire haberleri hele..Bu ülkede kredi borcunu ödeyemeyip intihara kalkışan insanlar var.Ne için o bedava daireler için..
    Zamanında özal da yedi aynı b.ku,aynı çizgiden bu da gidiyor.Neyse ki arkadaşlar astınız zehirlediniz yedirmeyiz diyorlardı..
    Ki suriye ve mısırdan da özür dilememiz zaten dış politikada ne kadar akıllıca davrandığımızı bizlere gösteriyor.Yarın suriyeliler bizi kandırdı derse de şaşırmayız.

Kendi öz yurdumda ben miyim garip ?
    Beni bir köşeye atan utansın.
    Eğilmiyor diye kurdu hor görüp,
    İti el üstünde tutan utansın !

Asel Kaan Efe ve gogo46 bunu beğendi.
  16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar Ab uyum yasasına göre suriyedeki tehlike bitene kadar geri gönderemiyoruz. Buradaki olay kamplara değilde tüm Türkiyeye salıverme yanlısı.

Vatandaşlık vermek icin o insanın bir sabıkası vs olmaması gerekli . Yani bir suça karışmaması gerekli . Sen bu adamların sabıkasını nasıl doğrulayacaksın ? Karşında muhattap devletmi var ?

Asel Kaan Efe ve joy_ride bunu beğendi.
  17. huseyin102

huseyin102 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    82
    Ad Soyad:
    Hüseyin PEHLİVAN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Tampon bölgeye kabulum, Hatta ordumuzla savaşa girelim ona'da kabulüm ama vatandaşlık çok farklı bir mevzu bu kadar rahat alınıp verilmemeli.... Her gün şehit veriyoruz suriyeli uğruna mı? arap yarım adası 12 parça ve hepsi bizden zengin niye hiç biri kabullenmiyor? Ülkemizde yeterince göçmen var bundan sonrası bize külfet bu kadar vergi ödüyoruz o kadar ekonomimiz rahatsa vergileri düşürsünler'de insanlar rahat etsin. 1.000 olur eyvallah ama 3 milyon nedir çok büyük rakam arkadaşlar üniversite bitirip başarılı gençleri alalım onada eyvallah ama ne olduğu belirsiz kişileri hemen ülkeye almak en büyük yanlış olur.

Bu işe lütfen siyasetçinizi savunarak değil geleceğinizi düşünün çoçuklarınızı dşünün ona göre karar verir bu arada tattip erdoğan 21 şubattaki söylemine kesinlikle katılıyorum ama temmuzdaki 360 derecelik dönüşüde bir o akdar yanlış.

18. Atilla25

Atilla25 Guest

Arkadaşlar, yeni kariyer planım şöyle; Önce Türk vatandaşlığından çıkıp Suriye'ye sığınacağım, daha sonra Suriye vatandaşlığına geçeceğim. Ondan sonra tüm Suriyeliler gibi vatana ihanet edip Türkiye'ye kaçacağım. Sonrası bir elim yağda bir elim balda. Artık istediğim üniversiteye sınavsız girebileceğim. Ha bu arada resmi gazetede yürürlüğe girdi. 250 bin Suriyeli devlet memuru olarak işe alınacak.. Eh bize de bir kadro düşer herhalde.

Neyse şaka bir yana, aklıma güzel bir özlü söz geldi.

"Siyasetçi gelecek seçimleri düşünür, Devlet adamı ise gelecek nesilleri..."

Asel Kaan Efe, cenker_baba ve Hakan07 bunu beğendi.
  19. tgültekin

tgültekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    tamer gültekin
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Bu kadar ucuz olmamalı. belli bir süre misafir olmalarına "evet", ama vatandaşlık verilmesine sonuna kadar "HAYIR". İnsanları sınıflandırıp bu iyi, bu kötü, bu sağlıklı, bu çürük, bu mühendis diye ayırmakta ayrıca bir insanlık dramıdır. iyisi de onların olsun, kötüsü de.

Asel Kaan Efe ve Hakan07 bunu beğendi.
  20. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Bizim kendi pisligimiz yetmedi bide suriyelileri saracaklar ortada bişey yokken bu herifler şimdiden pislik çıkarmaya başladılar mahalle kavgaları bıçaklama gasp hırsızlık.

Hakan07 bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş