Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anket - Gündem Konusu : Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda MSC tarafından 8 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

?

Vatandaşlık verilmeli mi?

Bu anket 22 Temmuz 2016 tarihinde kapatılmış.
  1. Verilmeli

7 oy
    7.3%
  2. Verilmemeli

87 oy
    90.6%
  3. Çekimser

2 oy
    2.1%
  1. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    çok iiisin :)

cenker_baba bunu beğendi.
  2. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Aklımda deli sorular, bazen cidden kendimden şüphe ediyorum.
    1.kadının biri kaldırıma arabasını çekmek için ağaç kesmiş 5 ay hapis cezası vermişler, eyvallah ağaç kesmek doğru degil ama hapis nedir.? Orman müdürlüğunde 100 agaç dikme cezası ver.
    2.diğer yanda adam teröre yardım ediyor, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Canlı bomba yakalaniyor henüz patlatmadı diye 4 yıl ceza alıyor, onun da 32 ayını yatıyor, 12 ayi da denetimli serbestlik kaldı 24ay.
    3.hava alanında canlı bombayı polis fark ediyor ama emin olamadığından ama nasıl müdahale edeceğini bilemediğinden felaketle sonuçlanıyor. Dünde 17 yaşındaki çocuk babasının silahıyla kimlik isteyen 3 polisi şehit ediyor, 3 polisi yaralıyor daha sonra etkisiz hale getiriliyor.
    3.Suriyelileri aldık, eyvallah kapıya gelen çevrilmez, yardım isteyen boş gönderilmez, bizim dinimiz de, ecdadımız da böyle diyor. Ama kamplardan neden çıkardık, neden ülkenin her ışığına dilenci gönderdik, siciline bakmadan şehirlere saldık.? Tamam içlerinde durumu iyi olan kamplarda kalmak istemeyebilir ama ondan da garanti isteseydik, hesabına baksaydık. Üniversiteyi yine okutsaydık ama bir bilgisine baksaydık önce.
    iş gücü deniyor, benim bir işim düştü para begenmediler, cevremde çalıştıran var az paraya öyle çalışmıyorlar, çok parayı bulunca işe gelmiyorlar.
    4.ulkenin doğusu mayın tarlası gibi, aynı bölgede defalarca bombalar patladı şehit verdik, hala neden adeta sadece kuru sıkı tabancaya karşı anca zırhı olan arabaları kullanmakta ısrar ediyoruz.? Lastik tekerlekli zırhlı tanklarimız var kritik bölgelerde neden kullanmıyoruz.?
    5.yüzlerce helikopterimiz uçağımız, insansız hava aracımız varken karakola saldıran teröristler nasıl kaçıp kurtulabiliyor.?

Ayrıca oy için vatandaşlık veriliyor diyen arkadaşlara katılmıyorum aksine oy kaybı yaşanacağını düşünüyorum. Siz medyada bir avuç yalakalık yapan gazeteci/yorumculara aldanmayın. Onlar bir kaç gazete ve televizyonda iş kapmak için yalakalık yapan kişiler. Dostlar alış-verişte görsün misali.

abdullah3471 ve ysuatsenyurt bunu beğendi.
  3. cenker_baba

cenker_baba Guest

ne diyim ki abi 23 yaşında genç bir arkadaşımızın hayat tecrübesi ne kadar olabilir ki. birde bizim birbirimize anlattığımız şey ne kadar derin ve çok olursa olsun karşı taraftaki insanın anlamak istediği kadardır.
    o yüzden en güzeli bu konuya bazı yazılan yorumlara gülmek geliyor içimden

gogo46 bunu beğendi.
  4. cenker_baba

cenker_baba Guest

oy için vatandaşlık veriliyor fakat dediğiniz gibi oy kaybı yaşanacak. şuan nabız yoklanıyor tepkiler büyüyerek çoğalırsa vatandaşlık verilmez.
    hükümet aradan çekilmek için bir referandum yapar. hayır oyu çıkar. sonrada halk sizi vatandaş olarak istemedi biz elimizden geleni yaptık der.
    ne şiş yanar ne kabap :)

gogo46 ve Tilki bunu beğendi.
  5. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Suriyelilerin ülkemize alınması zaten hataydı şimdide suriyelilere Türk vatandaslıgı verilecekmiş bu Türk vatandaslarına hakarettir kabul edilemez

Köksal bunu beğendi.
  6. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Konuyu sessizce takip ediyor, yazılanlara bakıyordum ama bir kaç söz de ben söylemek istedim. Öncelikle oy için yapılıyor düşüncesinde olan arkadaşların yanlış düşündüğüne inanıyorum. Böyle bir durumda oy kaybı yaşanacağını görmeyecek kadar kör olduklarını mı sanıyorsunuz iktidardakilerin. Elbette onlar da bunun farkında ama ne amaçlıyorlar, ne planlıyorlar da böyle söylentiler çıkıyor ortaya ya da böyle düşünceleri var onu bilemiyorum.
    Bunun yanı sıra vatandaşlık verilmesi konusunda benim de sıcak bakmadığımı belirtmek istiyorum öncelikle. Hatta referandum yapılsa hayır diye oy kullanacağımı da dile getirebilirim. Ancak yanlış hatırlamıyorsam, sınır komşumuz olan ya da tarihte ortak paylaşımımız olan milletlerdeki insanların yaşadıkları savaşlarda hep vatandaşlık verildi diye biliyorum (yanlış biliyorsam düzeltilmesini isterim). Bulgaristan'da, Yunanistan'da, Bosna'da ve bir kaç başka ülkede daha yaşanan savaşlar, zulümler karşısında yine yardım eli uzatıp, vatandaşlık, hatta iş verilmişti. İlkokulda matematik dersime giren öğretmenim Bulgaristan'dan kaçıp gelmişti. Dediklerini bile zor anlıyorduk. İşte olayın bu boyutunu düşününce de o zamanlar yapılan şeylerin bugün neden bu kadar tepki gördüğünü, hatta neden benim bile karşı olduğumu cevaplayamıyorum. Onlar için zor olduğu kadar bizler için de zor bir süreç olacak ne yazık ki.

7. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Usta siyaseti ben yapmadim ilk mesaji oku ben siyaset yapmayin dedim siyasi laf vurdular yada muhalefet olma kilisli ev arkadasim vardi hala konustugumuz hal belediye binasini basmaya kalkti diye gaz sıktılar yasim 23 olabilir ama essek degilim cok sukur at gozluguyle bakmiyorum herseye

8. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Zamaninda gocmenlerin gelmesinede bu kadar tepki gosterildi ozamanda aynisi oldu ucuz is gucu insan fazlasi vsvshalk disladi gocmenleride onlarda topluca ayni mahallelerde yasamaya basladilar ama simdi herkesin muhakkak cevresinde muhacir vs insanlar vardir eminim bir coguda bu sekilde konusanlarin muhacirdir

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Göçmen dediginiz insanlar o bölgelerde yaşayan Türk'lerdi . Ne olduğu belirsiz insanlar değil

abdullah3471, MSC, Hakan07 ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    daha önce sınırlarımız bu kadar boş beleş değildi, gelenleri mümkün olduğunca kontrol ediyorduk, şu anda gelen suriyelilerin çoğunluğu hiçbir kayıt olmadan içeri alındı, üstelik ülke içinde gittikleri yerler de kontrol edilmedi. avrupadan gelen mülteciler "başıbozuk" değillerdi, ama suriyelilerin çoğunluğu kontrol altına girmek istemiyor. yine avrupadan gelen göçmenlerin çoğu gerçekten kalifiyeydi, ben dilenen yugoslav-bulgar göçmeni görmedim hiç.

yani suriyelilerin nasıl bir kaos yarattıklarını çok net olarak herkes görüyor, bu nedenle birkaç yalaka dışında herkes(hükümete oy verenlerin de büyük çoğunluğu) suriyeli istemiyor.

referandum yapılsa hayır çıkacağı kesin, ama suriyelilere vatandaşlık verilirse ve hemen ardından bir genel seçim olsa aynı şartlarda hükümetteki partiye oy vermeye devam edecek misiniz? işte gerçek sorun budur.

bu konu siyaset üstü bir konu aslında, çünkü vatandaşlık verilirse ülkenin geleceğini etkileyecek, ama tek adama itiraz eden herkese terörist diyorlar, bu nedenle bu problemi çözmenin tek yolu yine siyaset

Settar_Han ve cenker_baba bunu beğendi.
  11. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,082
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Dediğin gibi en büyük sorun doğru düzgün kayıt ve kontrol olmaması. Ayrıca işin siyasi boyutuna girersek çok konuşur, çok çene yorarız bu forum yetmez bizlere sonunda çözüme ulaşabilir miyiz, doğru bir karar verebilir miyiz ondan bile kısa vadede emin olamayız. Bunun yanı sıra olayın siyasi boyutu kadar insani, ahlaki, güvenlik, ekonomik, sosyal vb. bir çok boyutu da var. İnşallah alınacak karar sonradan pişman olmamıza neden olmaz.

Halil bunu beğendi.
  12. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Zengin olanlar zaten Avrupaya gitmiştir. Kalifiye eleman mı varmis Suriye'de hem olsa nolur benim ülkemdeki kalifiye vatandaşlar iş mi bulmuş. Adamlar kendi ülkesini satmış ( yaşlı, cocuk, kadınlar hariç) kaçıp gelmişler yarın bişey olsa bizi zaten satarlar. Yani ülkesini satan adamı beslemek niye... Vatandaşlık verilmeden her türlü vergiye tabii tututulup normal vatandaş kadar vergi ödemeliler bence. Ama ben suriyelilerin yerinde olsam vatandaslık alır almaz siyasi parti kururardım bi sekilde barajı gecerler olmadı bağımsız çok rahat meclise girerler. Bu dünyada da tek bi insan biz mi kaldık bu zengin arap ülkeleri ya da medeni batı neden hiç yüzlerine bakmıyo. Bence bizi ilerde daha kötü şeyler bekliyo. Allah yardımcımız olsun.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Köksal bunu beğendi.
  13. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bu gelenlerde müslüman burası islam ülkesi devletin dini islamdır. Yahudi ermeni almadik müslüman aldik

14. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Burası Türk Ülkesi , Hristiyan veya başka bir dine ait bir Türk her zaman bir araptan daha değerlidir.
    Yani oradakiler müslüman olmasa gebersin demeye geliyor iş :)

Köksal, lostcoast ve Hakan07 bunu beğendi.
  15. NEFRET35

NEFRET35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    46
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Sınırında kur geçici yaşam yeri belli süre yardım et , ülkedeki savaşın bitmesi için girişimde bulun tamam kabul ama bu insanların vatandaşlığına bende sıcak bakmıyorum. Yardımımızı esirgemiyelim ama yok abi herkez yerinde sağolsun. Toki den kotutlara yerleştirmeyi konuş, devlet memurluğunu konuş, maaş bağla, valla ne güzel hayat. Benim ülkemde atanamayan kaç genç var evsiz kaç kişi maaşı düşük olan kaç emeklim var ama biz 3 milyon Suriyeli vatandaşlık verelim. Tokide boş konut varda nede satılmıyor. 500 daire için 600 bin başvuru yapılıyor toki için ama boş evler varmış enteresan. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Settar_Han ve cenker_baba bunu beğendi.
  16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yemişim öyle kardeşliği. Yazık ölsünler mi. Misafir onlar..... gibi zirvaliklari geçiniz. Gerek duyulursa vatan uğruna ölmek kadin erkek ayirmaksizin helaldir. Sizde nasil bir vicdan , nasil bir miğde var anlayamiyorum. Her gün şehit veriyoruz . Sen tut koşulsuz ülkeye al. Sonra da tokiden ev ver. Tokide boş yerler varmis. Ver bos yerler varsa bana. Evim yok benim. Siz ne ara arap sevici oldunuz bu kadar? Kimlerden öğrendiniz bu sevgiyi?

joy_ride, koreci, Köksal ve 4 kişi daha bunu beğendi.
  17. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ayrıca aralarında iyileri de var diyorsunuz ya , ben 1 tanesine bile acımıyorum. Vatan namustur. Vatanını zor zamanlarda bırakıp gitmek namussuzluktur. Benim gözümde hepsi namussuz.

Köksal, omergurcu, Ersin ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  18. Umut28

Umut28 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,373
    Ad Soyad:
    umut sonmez usta
    Yaşadığınız Şehir:
    28-GİRESUN
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1. Dünya savaşında bizde müslümandık ama bize karşı savaştı bu kardeşlerimiz(!)

Köksal ve Hakan07 bunu beğendi.
  19. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    kimse kimseye eşşek diyemez demezde.at gözlügü mevzuna deyinmicem bile.

durup durup dururken halk neden belediye binasına saldırsın...yoksa yerçekimi yüzünden kilise düşün bombalar yüzündenmi.sorsaydın kilisteki ev arkadaşına o bombalarla bir yakını öldürülseydi ne yapardı acaba :)

20. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    neden diger müslüman ülkeler hiç suriyeli kabul etmiyor,onlara kapılarını açmıyor.hiç düşündünmü :)

Bu Sayfayı Paylaş