Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anket - Gündem Konusu : Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda MSC tarafından 8 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

?

Vatandaşlık verilmeli mi?

Bu anket 22 Temmuz 2016 tarihinde kapatılmış.
  1. Verilmeli

7 oy
    7.3%
  2. Verilmemeli

87 oy
    90.6%
  3. Çekimser

2 oy
    2.1%
  1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Her birinde 5 cocuk var ufacik . Sehirlere bombalar yagardi her gece biz durmadan sevisirdik diyor adamlar resmen . Biz ülke olarak daha kürt sorununu çözememişiz birde şu başımıza gelene bakin . . . Ben halksam bana sorulacak once ıstiyomusun diye . .

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hafta sonu daha gene mahallemizde gerginlik vardı, nedense basında bunları çekiyor ama yayınlamıyor... Piçler eşimize, çocuğumuza göz dikmiş... Bagajdaki otomatik tüfeği çıkarıp gösterdim diye, sabah aracımın sileceğine not bırakmışlar... "Yavaş ol !" diye... Gittim mahalle karakoluna verdim, ve tutanak tutturdum... Tabi tüfeğimede el koydular ama.. Olsun gömülü olan var bahçe evinde... ....Valla iyiyce sinirlendim... piçlere Töbe yarabbi ... Sövdüm saydım kusuruma bakmayın :(

3. cenker_baba

cenker_baba Guest

geçmiş olsun talha ne diyeceğimi bilemedim. ama bu nefes alan varlıkların biran evvel tr den çıkartılması lazım yoksa iç savaş çıkacak kim kimi tutarsa hesabına dönecek. o zaman tarih kitaplarında yazan en büyük ırkçı devletin kim olduğunu türkçülük hareketlenmeye başlıyor bir kaç senedir takip ediyorum herkes diş biliyor şuanda

Tilki bunu beğendi.
  4. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Ya biri cikip demis ulkelerinde savassin ustlerine bomba yagiyor tasmi atsinlar f16lara roket atan iside sopaylami saldirsin. Hepsi duzgun insan olmayabilir ama iclerinde duzgunleri yokmu. Dilenmeleri dogru degil tabi ama bizim esnafimizda o kadar karaktersiz insan 600 700 liraya adami 1 ay it gibi calistiriyor bunlarin hic sucu yok yani. Pazardan domates alinca icindede ezigi curugu cikiyor sacma sapan dusunceler yaa bunlar. Bi taneside demis universite mezunlari issiz kaldi onlar yuzunden kendi halkimiz is bulamiyor vs vs. Ya rızkı veren Allahtır herkesin bir yerde rızkı vardir bizim insanimiz is begenmediginden isssiz birsuru internet sitesi var bak ne kadar eleman ariyorlar gazetelere bakin carsida gezerken vitrine degilde dukkan camlarina bakin ayni sekilde sanayide ne kadar eleman ihtiyaci var. Adam okumus isletme issiz. Tabi issiz kalcak o adam acik ogretimde hersene kac bin mezun veriyor Türkiyedeki özelde dahil olmak uzere butun universitelerde var o bolum yilda nerdeyse 500binden fazla belkide mezun veriyor sonra issizim diyor. Kendi gelistirsin dil ogrensin duzgun bir bolum okusun sonra suclu suriyeli. Hicmi cuma hutbesini dinlemediniz ya hoca Allah zorda kalanlara yardim edin diyor atin sokaga yollayin ulkelerine musluman kardeslerimize yapilan iskencelere ölümlere sessiz kalalim demiyor. Suca sessiz kalmak suca ortak olmaktir. Kac yasinda is guc sahibi insanlarsiniz ya 15 16 yasinda ergen cocuklar gibi yollayin ulkesine gonderin savasa gitsin ulkesin hic yakisiyormu size yaa. Benim bu sitede artik hic bir isimde olmaz. Dostluk sitesi aile ortamiymis. Siyasetin oldugu hic bir yerde dostluk olmaz. Bi tanesininde yukarda dedigi gibi evlerine alsinlar diye benim yanimda 3 tane suriyeli calisiyor biri makine muhendisiymis biri bankaci biri de 17 yasinda lise ogrencisiymis ulkesinde. Ha Allah var yukarda bizim bircok Türk vatandasimizdan daha caliskanlar is secmez ikiletmezler.(baska tarafa cekilmesin diye soyluyorum butun Türk vatandasimiz degil bircok) ha bu arada tek abaza olan suriyeli degil suphide mersinliydi(ozgecan olanyindaki serefsiz) neyse size daha soylicek sozume yazik..

5. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Oy uğruna yapılmayan kalmadı. Kişisel çıkarlar her zaman olduğu gibi devletin çıkarlarının önüne geçiyor. Bu durumun ne zaman sona ereceği hakkında her geçen gün maalesef daha da karamsar oluyorum.

6. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    usta evine alsana bir suriyeli aileyi.madem okadar seviyorsun.

ordaki türkmen kardeşlerimiz niye bize sıgınmıyorda topragını kanları pahasına koruyor.demekki zorda kalan ülkesini terketsin diyorsunuz.dogru dedelerimizde öyle yapmış.sizde bu sayede yazı yazabiliyorsunuz burda.

bu konuda referandum yapılsa kalsınlar dicek bir kesim var...ha bu arada toki ev veriyormuş suriyelilere hayırlı ossun

Köksal ve Murat bunu beğendi.
  7. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Usta benim atam canakkalede savasip kan dokmus kani dokulmus senin atan kazandigi savasta lozana gidip toprak vermis cikmis burda konusuyorsun evine alsana sende madem cok istiyorsun gitmelerini savas malzemesi alda ver adamlara ulkesine gidip savasmazsa o zaman gel burda konus dukkanimda 3 tane calistiryorum 12tanede turk hepsi kidemine gore maas aliyor bir kerede sigortalari aksamadan yatiyor. Benim elimde gelen bu imkanim olursa alirim Allahin izniyle sıkinti yok

Son düzenleme: 11 Temmuz 2016
  8. cenker_baba

cenker_baba Guest

9. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sabah haberlere baktım cumhurbaşkanımız boş olan TOKİ konutları suriyelilere verilecekmis. Kafayı takmış artik kendi halkının ne istediği önemli değil , suriyeliler biz türkleri istemiyoruz derse bizide gönderir artik.

10. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    anladım sizi tarihini gene cübbeli ve kasketlilerden ögrendiginiz çok açık.maşallah.atanıza söyleyin osmanlıyı sırtından vuranlara ben kucak açıyorum diyin...
    türkmenler silahı nerden bulmuşki bilemedim şimdi.

zaten mevzu 3 tanesini ben çalıştırıyorum diyince anlaşıldı.sen benim sırtımı kaşı bende senin kini.suriyelinin sigortası nasıl ödeniyor.bilemedimde.yanında 15 eleman çalışıyor.bence 1 suriyeli aile alabilirsiniz bence.onlarda rızkını yer hep beraber yaşar gidersiniz nolcakki.

bu arada sakın vatan severlik muhabbetine girmeyelim.konu ülkenin kanını emen suriyeliler.

bunlarıda izleyin bakalım ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Köksal, abdullah3471 ve Ersin bunu beğendi.
  11. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Savaştaki arap değilde başka bir ırk olsaydı acaba yukardaki hümanist yorum gelecekmiydi :)

12. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeş ne üzerine iş yapıyorsun bilmiyorum ama sana şunları söyleyeyim birincisi ülkemizin daha kürt problemi çözülmedi , başımıza birde suriyelileri çıkarttılar . biz ülke olarak henüz refaha eremedik kendi iç problemlerimizden .
    İkincisi ülkemizde 5 milyon işsiz vatandaş var iken 3 milyon suriyeliyi taze kan olarak görüyoruz buyur burdan bir dalda yakabilirsin .
    3.cüsü içime oturan birşey var ben mağazacılık yapıyorum satış danışmanıyım . Birgün bir bayan iş başvurusu için geldi , lisanı üslübu çok iyi , yabancı dilide var tam aradığımız potansiyelde diksiyonu düzgün . Neden bu işi seçtiğini sordum ve dediki ' Ben Öğretmenim Atanamadım ! gelmiş avmde satış danışmanlığı işi bakıyor . Kasa alıcak , kabin dağıtıp müşterilere yardım verecek böyle saygı değer bir mesleği varken elinde gelmiş bizim işimizi yapacak ?
    Düzgünce izah edip olmayacağını işimizin kendisine ağır geliceğini kıpkırmızı olarak utanarak söyledim . Daha acı birşey varmı ?
    Size gelince çalıştırdığınız suriyeliler için sigorta yaptırıyormusunuz ? asgari ücret olarak 1300 lira , agi yol ve yemek ödüyormusunuz ? Normal bir türk vatandaşı ile aynı şartları sağlıyormusunuz ? yoksa çalıştırdığınız türk vatandaşlarında sigorta yapıp maaşından mı düşüyorsunuz her türlü şey var piyasada sonuçta . .

Birde suriyeli çalışanlarınızı çok sevdiğinizi anladım çok güzel birşey . Bir fikir vereyim şöyle yapın , içlerindn en sevdiğinizin üzerine işyerinizin tapusunu geçirin böylece iş yeri için vergiden düşersiniz vergi ödemezsiniz , elektrik su vb faturalardada tüketim bedeli ya ödersiniz ya ödemezsiniz ama suriyeli üzerine olduğundan devlet kira yardımıda yapıyor onu alıp faturalarıda yatırabilirsiniz . Aracınızıda suriyeli arkadaşınız üstüne yapıp yine vergiden vs kurtulabilirsiniz . Bence uzaktan bakınca suriyeli olmak daha iyi türkiyede . . bizde 2.0 cc aracımızın 1000 lira vergisi var diye araç satıp 1.5 araç alıyoruz :)

Son düzenleme: 11 Temmuz 2016
    Köksal, abdullah3471 ve gogo46 bunu beğendi.
  13. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Videoyu izleyin ülkenin özeti burda . .

14. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Milletin işine gelmeyince siyaset yapılıyor oluyor. Bu zihniyet bunun kundaktaki çocuğumuzu bile ilgilendiren bir durum olduğunu düşünemiyor. Bu tür kişilere birşeyleri anlatmaya çalışmayın. Anlamazlar. Bu tiplerde sorgulama yoktur. Koşulsuz itaat vardır.

koreci, Köksal, Ersin ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  15. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  16. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Altin toptanciligi yapiyoruz hirsizlik olmasin diyede en az maas alan isci 1750 tl maas aliyor evlerinden alip evlerine birakiyoruz suriyeli iscilerin ise daha anca gecen ay sigortalarini baslatabildik calisma izni vsvs isler yuzunden vergimizi veriyoruz Allaha sukur vergiden gelecek paraya ihtiyacimiz yok. O yuzden is yeri bizim ustumuzde durabilir. Ha siz devletten vergi kacirmayi kendinize yediyorsaniz siz ileride bu yolu denersiniz. Bu arada kürt sorunu demisken bende kürtüm anne tarafimda baba tarafimda kürt ama Türk vatandasiyim kürtlüğumlede Türklugumdede gurur duyuyorum.

17. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İtaat bizde hakkadır hakka itaat edip hakka taparız. Yeri gelincr ermeni yeri gelince apocu yeri gelincedr cemmatci olmuyoruz. Siz gidin 15 yasinda polise tas atarken geberen bir velete uzulun dagda yaralanan pkkliyi ziyaret eden adama tapin bizde hakkin kitabindada yazan dogrulara itaat edelim onemli degil. Bunu ne olarak anlarsanda anla. Ha bu suriyelileride tencere tavayla protesto edebilirsin. Kendini onlar yerine koy uzerine tankla gelen isidlemi savassinlar f16larla onlari vuran esadlami keleslerle onlara saldiran pkk ilemi mucadele etsinler ordusu olmayan bir ulkede tas atarlar yada o velet gibi sapanla saldirirlar. Ama hata onlarda musluman kardeslerinden yardim istemelerinde haklisiniz adamlar ölseydi bundan iyidi cocuklari bebekleri gozleri onunde olse karilarina kizlarina gozleri onunde tecavuz edilse bundan iyidi dimi. Iste bu yuzden kendini onlar yerine koy bu ulke bizede yeter onlarada lazinada turkunede kurdunede cerkezinede yeter. Insan olun biraz turk halki misafir perverdir ekmegini bolusur isinize gelince bunlarla savunuyorsuniz kapinizi calinca muhtac kitle yok biz olsak ölürdukde kacmazdik cunku hergun yakinlarina bomba dusuyor hergun mermilerden kaciyorsun sigara iciyon diye öldürüluyorsun ya sokak ortasinda alıskinsin

18. Jojo16

Jojo16 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Ali simsek
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ha bu arada isid bi iki ay oncesine kadar durmadan kilise bomba atiyordu gidip karsilik verseydiniz kiliste bizim vatan topragimiz

19. cenker_baba

cenker_baba Guest

:)

Halil bunu beğendi.
  20. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    usta neyi savunuyon ben çözemedim seni.kiliste halk bombalar atılmasın diye ayaklandı.emniyet kendi halkına gaz sıktı.bunu biliyorsundur herhalde.
    seni tek bir konuda taktir ettim..kürdüm ama türklügümlede kürtlügümlede grur duyuyorum dedin ya helal...

ama mesele ne kürt ne türk.mesele kanımızı emen suriyeliler.onlara vatandaşlık verilmesi sınavsız üniv e girmesi.kendi halkına tanınmayan bir çok hakkın suriyelilere tanınması.sen olaya siyasi boyut katmaya çalışıyorsun.saga sola laf atarak.emin ol senin düşünce yapında olupta suriyelileri ülkelerine göndermek isteyen çok.merak etme 1.750 ye çalışacak çok eleman bulursun.1.300tl ile ev geçindirmeye çalışan var bu ülkede.

Bu Sayfayı Paylaş