Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anket - Gündem Konusu : Suriyelilere Vatandaşlık Verilmesi

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda MSC tarafından 8 Temmuz 2016 tarihinde açılan konu

?

Vatandaşlık verilmeli mi?

Bu anket 22 Temmuz 2016 tarihinde kapatılmış.
  1. Verilmeli

7 oy
    7.3%
  2. Verilmemeli

87 oy
    90.6%
  3. Çekimser

2 oy
    2.1%
  1. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Pkk dan daha tehlikeli bir olası terör örgütünün temellerini atıyor vatansever iktidarımız. Hepsinin Allah belasını versin.

Bize her sevdadan geriye kalan,
    Sadece GALATASARAY!!!

MehmetHan ve MSC bunu beğendi.
  2. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konyadaki haberi okudum, türk vatandaşlarımızı bıçaklayarak öldürmüşler, vatansizlar ülkelerinde diklenemez burada diklenir

3. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    verilmemeli tek sözüm budur.

4. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ben bunlar için mi vatanımızı savunuyorum kendi ülkesine faydası olmayan bize hiçbir faydası olmaz küfür edecem kendimi zor tutuyorum

HONOR 7 İLE GÖNDERDİM BİLDİĞİNİZ

5. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Bende kesinlikle karşıyım eskiden biraz olsun acıyodum simdi nefret ediyorum bence bunu halk oylamasina sunmalilar kendi kafalarina gore is yapiyolar

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)

Önce vatandaşlık verilsin sonra başkanlık için soracaklar kısa zaman içinde

MSC ve cenker_baba bunu beğendi.
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Ben önceden nispeten hallerine üzülürdüm, sonra bir ev taşıma işimiz oldu adamlar 150 lirayı beğenmediler biz de kendimiz taşıdık paramız cebimizde kaldı. Üstüne bu haberi görünce artık üzülmuyorum, adamlar vatanlarını birakmış bir de uçkurlarının peşine düsmüş.

http://www.milliyet.com.tr/suriyeli-multecilerin-kampinda-gundem-2206094/

Roman gibi konuşuyor sanki.

9. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    bu p*çe sövmekten ağzım yamuluyordu geçen zihniyete bakarmısınız teşekkür edeceği yerine bu vatanın bu milletin ekmeğini yiyip suyunu içiyor daha nankörlük ediyor s**r git o zaman boğul kodumun firavunu bunları deniz ortasında boğuyolar ya boşuna değil işte bunlar yediği tabağa tükürüyor insan yerine koymaları kabahat

MehmetHan bunu beğendi.
  10. scream3057

scream3057 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    207
    Ad Soyad:
    Selim Yetim
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Spikerin tavrı da komik, her defasında "ölümü göze alarak çıktıkları bu yolda" deyip duruyo, ne ölümü usta, adamlar rahat peşinde boşversene. Ölümse memleketlerinde var farklı kombinasyonlar şeklinde. Seçsinler birini.

Bize her sevdadan geriye kalan,
    Sadece GALATASARAY!!!

11. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Ben de vatandaşlık verilmesini istemeyenlerdenim.
    Evet insanlar zor durumda ama bence alayını toplayıp bir yere sevk etmek lazım ama kendi ülkelerine ama avrupaya ama japonyaya...

- Aynı kültürün insanı değiliz,
    - Aynı dili konuşmuyoruz,
    - Ne olursa olsun bizde daha yüksek bir vatana sadakat ve bağlılık olduğunu düşünüyorum dolayısıyla kendi vatanında bu kadar zayıf olanlar başka topraklarda daha büyük risktir benim için,
    - Yürüyen oy durumundalar,
    - Yoğun bulundukları şehirlerin, bölgelerin ekonomisini, huzurunu ciddi şekilde bozuyorlar,
    - Müslüman olmaları ya da kuzuya tapmaları önemli değil, aynı dine mensup bütün bireyleri ya da bütün zorda olanları bu topraklarda barındıramayız, hele ki mevcutla ne olacağı belirsizken...

liste böyle gider...

10-20 sene sonraya kalır mı bilmiyorum ama ileride bela daha da artacak gibi gözüküyor şuanda altyapı çalışmaları gerçekleştiriliyor...

Ersin bunu beğendi.
  12. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Arkadaşlar bu vatansızları görünce sinirden elim ayağım titriyor , tutup kafalarını yere vura vura öldüresim geliyor. En iyisi bile defolup gitsin bu ülkeden.

MehmetHan ve Önal bunu beğendi.
  13. Settar_Han

Settar_Han Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    90
    Ad Soyad:
    İbrahim
    Yaşadığınız Şehir:
    25-ERZURUM
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Eğer hükümet oylarını çoğaltma amacıyla böyle birşey yapıyorsa (ki öyle görünüyor) 3 milyon kazancam diye 6 milyon veya daha fazla oy kaybedebilir. Kendi ayağına sıkıyor farkında değil. Türk halkı her zaman mazlumdan yana olmuştur, gerekirse yine elimizden geleni yaparız onlara yardım babında ama vatandaşlık verip kalıcı olarak bu ülkeyi onlarla paylaşmayı hiç kimse kabul etmez. Bunu yaparlarsa en yakın zamanda yapılacak seçimde halk diyeceğini der onları sandığa gömer. Bu işin şakası yok arkadaş. Ben, mazlumsun diye sana kapılarımı açayım sahip çıkayım koruyayım yedireyim içireyim sen gel sokak ortasında vatandaşımı öldür, hırsızlık yap, kadınlarımıza kızlarımıza lâf at. Yok öyle! Buna izin vermeyeceğiz.

Tapatalk 2 ile gönderildi.

14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geçenler de ppk kenevir tarlasına yapılan operasyon sonrasında iki ppk elemanı teslim oldu ve bu iki kişi Suriye'li idi. Evet işte bu kadar basit ama şu gerçek var ki. Bu Suriye halkından hiç bir şey olmaz. Düşünün şimdi ışıd dene bir terör örgütü var adamlar üzerlerine bamba bağlayıp kendilerini patlatıyor ama bu adamlar sadece kaçıyor başka da bir numara yok. Şahsen köpek gibi yaşamak yerine bir kere adam gibi ölmeyi tercih ederim. Enin de sonun da bu gelen 3 milyon insan bu ülkenin başına bela olacak ve artık işler öyle bir noktaya gelecek ki insanlar birbirini öldürmekten geri kalmayacak çünkü gidiş hal durum bunu göstermek. Allah sonumuzu hayır eylesin ülke, ülke olalı bu kadar karmaşa asla ama asla görmedi. O zor dönemler de yokluk yıllarında dahi.

15. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ülkenin şuan ekonomik darboğazdan geçmesinin nedeni suriyeliler. Ve ilk günden beri türkiyeye alınmamalıydılar.

Kimse savaştan kaçtı falan demesin. Damarında türk kanı akan bilmez esarete düşmektense ölmeyi tercih etmeyi.

Tek tek sınır dışı edilmeliler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

koreci, Ersin ve Settar_Han bunu beğendi.
  16. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Şuan yorumlardan da anlaşılacağı üzere hiç kimse vatandaşlık verilmesini istemiyor sadece hükümetin oy politikası ki bence bırakın vatandaşlık verilmesini zamanında bu ülke sınırları içine alınmaması gerekiyordu onlar geldiğinden beri bulunduğu bölgelerde asayiş bozuldu, her lambanın başında ellerinde bir su bir bez ile yapma desen bile hemen cama yapışıyor, ucuz olduğu için Türk işçiler yerine 3-5 gün bile olsa işlerde çalışıyorlar ve Türk nüfusunun işsizlik oranı her geçen gün artıyor, kendi akıbetlerini bilmedikleri halde hepsinin yanında boy boy küçük çocuklar geziyor hatta bazı kanı bozuklar kadın ticaretine bile başlamışlar, bulundukları bölgede ev tutuyorlar şimdi ev sahipleri de 3 kuruş fazla alacağım diye fiyatı fazla çekiyorlar ev kira fiyatları artıyor bunların alanen ortada olduğu bir durumda bir de vatandaşlık vermek bariz intihar olur yarın 15-20 yıl sonra özerklik, bağımsızlık diye bağırırlarsa şaşmamak gerek. Daha aldıkları yardımları, tanınan imtiyazları göz önünde bile bulundurmadan bile yeterince tehlike bizim için.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Settar_Han bunu beğendi.
  17. elsoberano

elsoberano Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    170
    Ad Soyad:
    orkun şanlı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Onları buraya almak bir hataydı birde vatandaşlık vermek facia olur.

18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Onların buraya alınması Suriye sonrasında Mısır sonrasında İran bu ülkelerde dönen dolapların aslında hepsi plan program dahilinde olan şeyler ;) neden Avrupa da Ortadoğu gibi Karışmıyor? Yada neden Suriye toprakların da petrol var da bizim sınırımız da yok? ;) amaç belli Türkiye yi böl doğuya Kürdüstan kurulsun sonra da sömürmeye devam. ;)

elsoberano bunu beğendi.
  19. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Savaştan kaçıyor bu adamlar , ülkeri için mücadele etmek yerine terk ediyor . Bizim atalarımız dedelerimiz aptalmıydı onca şehit verdik savaştık bizde kaçsaydık ? Hadi diyelim tamam savaş maduru adamlar vicdanımız var elbet misafir olarak kabul edelim . Şimdi misafire ekmeğini yemeğini verirsin , yardımını yaparsın parasınıda verirsin , konaklatırsında bir müddet ama misafire evin tapusu verilmez arkadaş . . Suriyeli vatandaşa istediği ünv hakkı seçebilmesi ne demek ? bu nasıl saçmalık ? Babalarımız bizleri okutmak için kesesinden giyiminden kuşamından kesti zamanında okul masraflarımızı karşılayabilmek için . 12 13 sene ilköğretim hayatı süren gençleri aileleri okutmak için ne zorluklara gögüs gerdi .
    Soruyorum sizler çocuklarınızı kolejlerde mi okuttunuz hep ? Defterine kitabına kalemine kıyafetine para yetiremiycez diye hiç mi keselerinizden kesmediniz onca stres , geçim sıkıntısı onca emek onca yıl herşey çocuğunuzun daha iyi okuması için değil miydi ? Çocukların çektikleri sınav stresleri acaba istediğimiz okula gidebilcekmiyiz diye ? Şimdi bu adamlar nasıl gelip sınava girmeden bir okula gidebilir ?
    1300 liraya çalışan bir adam eşine çocuğuna bakıp evinin kirasını ödeyip yemeyi içmeyi düşünürken , suriyelilere nasıl ev kirası yardımı yapılır ? nasıl maaşa bağlanır ?
    18 yaşını doldurmuş bir erkek iş bulamayıp sağlıktan yararlanmak için ayda 45 lira ödemesi gerekirken , çalışmadığı içinde bunu ödeyemeyip ve binlerce kişiye gss borcu adı altında milyarları alan devlet bu adamlara nasıl ücretsiz bakar ?
    1300 liraya sabah akşam zorluklar çekip çalışırken , kendi ülkemizde geçinemezken bu adamların gelip o 1 aylık kazancımızı yatarak almaları ne demek ?
    Yahu hiç mi vicdan yok hiç mi akıl mantık yok ? Soruyorum bunu savunanlara , reis yapıyorsa bir bildiği vardır diyen abilerime soruyorum içiniz rahat mı ?
    Adamlar iyice zivanadan çıktı hepsinden tiksiniyorum artık . Yemin ederim suriyelilere dar etmek istiyorum bu vatanı , kafa dengi bulsam her gördüğüm yerde her birine keyfi olarak saldırasım var görsünler TÜRK'ün gücünü benden rahat davranamazlar benim evimde illallah etsinler yaka silksinler ve gelmek istemesinler ülkeme bunu istiyorum .
    İlla vatandaşlık vermek lazımsa birilerine gidip eminönünde karaköyde saat satan zencilere versinler , türkmen kardeşlerimize versinler .
    Ben avm çalışanıyım şükür ayaklarımın üstünde duruyorum , bir alışveriş yaparken ay sonu ödeyebilirmiyim diye düşünüyorum 50 liralık birşey alırken 2 kere düşünüyorum ama benim kasama gelip tek seferde 1500 lira ıvır zıvır alışveriş yapıp neredeyse 1 aylık maaşım kadar tutarı tek çekim yada nakit ve döviz tarzında gözünü kırpmadan ödeyip şehir sorduğumda gevşek gevşek suriye diyen kişilere kıl oluyorum . Biz başka ülkeye gitsek ülke bizim gibi bu kadar rahat davranamayız bir çekinme olur . . . Benim yazacak çok şeyim var burada ve dışarıda anlatacağım çok insan var ama anlamıyorlar , Anlamak istemiyolar vallahi bu yaşımda yoruldum bıktım yemin ederim kafayı yedirecek bu ülke sonunda . .

scream3057 ve ismailgulce bunu beğendi.
  20. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    zaten bu vatandaşlık verilmeleri diyenler ya kör cahil ya da vatan sevgisi yok bence, afedersiniz ama ülkenin anasını *** ten sonra iş işten geçtikten sonra ah vah demenin manası kalmıcak. Ulan bir pkklı p*çlerle uğraşıyorduk yetmezmiz gibi şimdi başımıza araplar geldi. insan olsalardı bütün peygamberler ortadoğuya gelmezdi. adamların savaşla derdi niye olsun ki 3-4 tane karısı var sabah birini s*kyor akşam birini, sonra sokağa çıkar bide şort filan giymiş türk varsa onuda gözüyle yapar. misafirseler misafirliğini bilsinler... denize toplanıp nargile keyfi yapıp vatan kurtalırmaz. ye iç yat seviş gün geçir ne olsa devletimiz yardım yapıyor. lan diyorlar birde sizin başınıza bomba düşşe siz kaçmazmıydınız diye, Ulan ÇANAKKALEDE METREKAREYE 6000 MERMİ düşmüz,Çanakkale savaşından sonra Erzurum lisesi 5 sene mezun vermemiş, Gaziantepi fransızlardan savunurken silah yetersizliğinden tahtaları birbirine vurup makine tüfek sesi çıkartmışlar. Dedelerimiz bu ülkeyi suriyeliler rahat etsin diyemi kazandı?

Bu Sayfayı Paylaş