Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ankarada otomatim sanzuman ustasi tavsiye eden

'Şanzıman & Aktarma & Fren Sistemleri Sorunları Ve ' forumunda SERKANCTN tarafından 19 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Arkadaslar aracim 99 elentra otomatik sikintim ise arac surus esnasinda dusuk hizlarda vites degistirirken biraz zorlanirsa vitesi bosa atiyor uzunsuredir kirikkalede ikamet ettigim icin bu ariza ile biraz temkinli kullanarak devam ediyordum ama artik batmanda ikamet edecegim o yuzden gitmeden aracimi yaptirmam lazim bana ankarada esasli aldigi paranin halkini verebilecek yureginde birazcikta olsa allah korkusu olan bi usta tavsiye edebilirmisiniz.

Google da arastirdim forumlar okudum bi suru usta ismi edindim ama birinin ak dedigine digeri kara demis insanlar hepsini yerden yere vurmus.bu konuda hyundaiclup in bana yardimci olabilecegini dusunuyorum.umarim oyle olur.

Ayrica yetkili servislerde bu ise girermi o konuda ne dersiniz.

Sikintim yukarida bahsettigim gibi sadece bosa atma yapiypr onun haricinde bi derdim yok vites.gecislerinde vuruntu ses falan olmuyor lutfen yardim arkadaslar zamanim kisitli 15 gune bu meseleyi cozmem lazim

U8800 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu şanzımanların arıza vermesi zordur sağlam.bi şanzımandır. Belki de basit bir işçilikle halledebikirler ama bizim sanayi esnafımızda otomatik işçiliği yapan az olduğu için maalesef fiyatlar yüksek.bu konuyla alakalı bir bilgim yok fakat tek bildiğim bu şekilde yürütmek çok çok zararlı. Forumda bykadir nickli biri vardı oda sonatasında boyle bir problem yaşamıştı aracı böyle yürütmeye kalkıştığı için baya tuzlu bir sonuç olmuştu. İnşallah biran önce çözüme ulaşırsınız ve bizleri de bilgilendirirsiniz malum belki yarın bugün bizimde başımıza gelebilir. Peki aracı manüel e çevirmeyi düşündünüzmü hiç? Malum otomatik masrafı çok olursa o parayla rahatça manüel e çevrilebilir. Bi ara internette ilan vardı 1500 TL gibi bir rakama elantra ve sonatayı manüel e çeviriyordu lakin şuan yok ilan.tekrardan geçmiş olsun inşallah en az masrafla kurtarirsiniz.

3. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    aynı sorun accent aracımda vardı filitre ve yağ değişimi ile düzeldi filitre tıkandığı için pompa yağı basamıyor ve boşa geçiyordu 3 yıldır kardeşimde sorunsuz biniyor inşallah sizin sorununuzda bundan kaynaklanıyordur

4. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Fatih sevim ve akrep 44 ilginize tesekkurler arkadaslar insallah ufak bi sorundur ve duzelir

Akrep 44 arkadasim ben araci aldim bindim 2 ay sonrada yagi ve filtreyi degistirdim daha once yag hic degismemis gibiydi tabi yag ve filtre degistikten bi 6 ay kadar sonra bu problem yasanmaya basladi dediginiz olasilik benimde aklima geldi kirikkalede yagi tekrar degistirttim ama filtreyi degistirtmedim. Basit bi ariza cikma ihtimaline karsi iyi bi usta ariyorum gereksiz yere samzumanimi rektefiye edip bi dunya para almalarindan korkuyorum zira bu sorun disinda arabamin gidisi hizlanmasi vites gecisleri gercekten cok guzel hatta o kadarki viteslerin ne zaman degistigini bile hissedemiyorsunuz desem abarti olmaz tek sikinti biraz sikistirinca bosa atmasi insallah iyi bi tavsiye gelir

Fatih bey araci manuele cevirmeyi dusundim ilk sizden duydum bunu mantikli geldi ama benim otomatik kullanma sebebim var o yuzden manuele gecemem zira esimde kullaniyor araci o yuzden otomatik kalmasi gerekiyor

5. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Akrep44 hocam araciniz ayni benimki gibi sadece sikistirinca veya alakasiz zamanlardami bosa.atiyordu orjinal filtremi taktirdiniz orjinal filtre bulabilirmiyim

6. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    arkadaşım sizin arızanız tam olarak nasılsı bi izah edermisiniz usta mı filtre teşhisini koydu yoksa sizmi filtreyi değiştirerek denediniz

7. mt_44

mt_44 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    237
    Ad Soyad:
    mehmet
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.3(2003-2011)
    aynen öyle sıkıştırınca boşa atıyordu hatta genellikle 3. vites te yapıyordu 3 e atarken boşa çıkıyordu 2 den 3 e atarkende yapıyordu filitre değiştirmeden yağ değişince dahada artar çünki eski yağ nede olsa incelmiştir ama yeni yağ katı olacağından tıkanan filitreden geçemeyecek ve basınç oluşmadığı içinde vitese takamayacak ve boşa çıkacaktır diye düşünüyorum... ustaya falan göstermedim kendim aldım filitreyi ve yağını değiştirdim sorun kendiliğinden düzeldi sizin araca uygun filitre işte bu[​IMG]

8. SERKANCTN

SERKANCTN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    SERKANCTN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Ankarada neziroglu yetkili servisle gorustum 73 tl orjinal filtre 100 tl yag 45 tl.de ustalik dediler bana uygun geldi zira sanayodeki ustalar yan sanayi filtrelere 35 istiyolar yagida aymi paraya degisiyolar en azindan servis yapti derim diyorum keske daha oncede.servise gitseydim 80 tl verecem.bide.ariza.tespiti.yaptiracam bakalim ne cikacak

9. handsome951159

handsome951159 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    CAHİT BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Serkan bey, aracınızdaki problem düzeldim i? Düzeldi ise nasıl ne yaptılar, Açıklar mısınız?

10. CEHENNEM

CEHENNEM Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    no name
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Konu guncel mi benzer ariza benim accentimde var yardimci olabilecek var mi

Bu Sayfayı Paylaş