Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Anfi tavsiyesi

'Ses ve Görüntü Sistemleri' forumunda FreQueency tarafından 13 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2e. anfi konusunda aynı düşüncedeyim 50 100 lira düşük fiyata alıcaz diye elde patlaması cok yüksek ki 2.el tesisat yapan arkadaslarımın tesisatlarında baya sıkıntı cektıklerını gordum bu konuda..

Ayrıca türkiye şartlarında dediğiniz gibi çift anfi düşüncesi dışında en cazip gelen ve kaliteli saydıgımız jbl göze çarpıyo muhakkak daha iyi anfiler var ama türkiyede mevcut olanını ben bulamadım..

Aslında 5355 in yanına sub alma konusundada kararsız kalmıs durumdayım suan 309d4 ü deneme ımkanım hıc olmadı jbl in 2400 lük bir sub unu deneme ımkanım oldu tonlamaları güzeldi ama ender bulunan bir model oda..
    5355 in rahat besleyebilecegı mumkunse sıkıntı cıkarmayan baska bır sub ne olabilir veya önerebilirmisiniz.

2. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tabi bir fikirdir şahsen 300-400 tl ye jameson yada o tarz bir anfi alıcağıma aynı fiyata ikinci el audioson alırım..

3. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işin acemisi oldugumdan acıkcası ne kadar temiz oldugunu anlayamıcagım ıcın 2.el e yönelemiyorum

4. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu işler şans işidir bende acemiyim bu işlerin içinde değilim ama anfiyi almadan önce tesisatçıya göstericem adam sağlam açılmamış tamir görmemiş derse alıcam tabi şayet ikinci el alırsam ..

bende sıfıra sıcak bakıyorum ama istediğim anfilerin sıfır fiyatları 900 tl lerde.. ikinci elleri daha makul.

5. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir arkadaşımın ticari taksisine en son 2 çift jbl kompenant 30 cm pioneer champion serisi bass pionner 2300 ub teyp le hepsi buradadan aldığımız 1800 w 4 kanal jameson amfi ile çalıştırdık sonuç muhteşem oldu. Ama hepimiz biliyoruz ki bu 1800 w değeri tabikide veriyor. Ama bizim işimiz gördü. Zaten alt seri pionner jbl gibi marka bass ları tüm amfiler çalıştırır merak etme. Kicker Hertz gibi bir bass alacaksan zaten iyi bir amfi şart ben senin ürünlerine göre tavsiye ettim 250 TL lik bir amfi. O cihazlar için değmez 400 lira amfiye vermeye. Kişisel fikrim.

6. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    4 kanal anfiye 2 çift kompenat + bass nasıl bağlama şansınız oldu? kompenatlar teyıp cıkısıyla beslenemeyecegınden mecbur anfiye baglamanız gerekıyo 2çift kompenat + bass için tesisatcım 5 kanal anfi olması gerektiğini söylemişti..

7. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşım senin tesisatçın sanırım işten anlamıyor. Aldığın amfi köprüleme desteklediği sürece bağlarsın sıkıntı yok. Olmasa bile köprüleme prof bir tesisatçı işlemi halleder.

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bence tam aksine tesisatçısı köprüleme yapmamak için 4+1 önermişdir.. çünkü köprülemede sistemden değer kaybı oluyor.. tabi anfisine bağlı..

o yüzden iyi bir tesisatçı ufakda olsa minikde olsa basa ayrı bas anfisi önerir kolonlara ayrı anfi önerir..

bende önlere hertz eks serisi düşünüyorum 100rms
    infinity lerde var 80 rms
    focal var 60 rms

siz ne dersiniz.. hangisi güzel olur..

9. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Onun düşündüğü rca lara komp ları bağlarım 4 kanal dolar 1 kanal a da direk mono woofer ı bağlarım diyor :D Gerek yok bence. Ama yinede sizin tercihiniz tabiki. Sölediğiniz ürünler compenant sanırım hepside iyi ürünler. Arasında en iyi hertz sonra focal ben infinitylere pek ısınamadım.

10. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arada yanlış bilgi kaynamış, düzeltmek istedim:
    burada konuştuğumuz amfi, JBL ve XETEC marka ve fiyatları 400TL den daha düşük. sözünü ettiğiniz jameson amfileri ben de çok kullandım onların da fiyatı 400 değil 200 TL civarındadır.
    1800 watt jameson amfi de alsanız audioson amfi de alsanız hoparlöre göre amfi seçiminde RMS güçleri dikkate alınır. jameson amfilerin de teknik detaylarında RMS güçleri yazılıdır.

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    5 kanal amfi almak gayet mantıklıdır,
    bunun yerine 4 kanal amfi alıp 70er watt rms gücü olan 4 komponenti amfinin iki kanalına bağlamak mümkündür ama teknik olarak yanlıştır.

12. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teknik olarak mantıklı olduğunu bende farkındayım. Ben sadece pioneer 30 cm bass ve 2 kompenant a 400 liralık amfi almana gerek yok mantığı ile söyledim ;)

13. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hertz esk fiyatı nedir ve netten mi temin etmeyi düşünüyorsunuz?

14. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    vay arkadas yav adam resmen bana zamanında 2cıft kompenatımı 4kanal anfıye baglayamayacagınnı ve aldıgım yere gerı ıade etmemı onun yerıne tweterlı bıseyler bakmamı söyledı ve öyle yaptım mecburen :S

15. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sağlık olsun kaya 02 Herkez bağlar normalde. Çok titiz biri herhalde para kazanmaya değilde teknik olarak işini düzgün yapmaya çalışıyor :D

16. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evt aşırı titiz nasıl bagladıysa saolsun 2+2 bagladı sıfır jbl bass la kolonları yaktı :S bass yanınca anfiye baktım gain sondaydı ve bagladıgında bana istedigin kadar ses aç bişey olmaz dedi ses 20de filan 2hafta kullanabildim :/

17. TORQ2F

TORQ2F Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kendinize biran önce iyi bir tesisatçı bulun çoğu elektirikçi anlamaz bu işlerden.

18. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    hertzleri distiribütöründen alıcam alırsam şayet yani türkiyeye getirten lg necvox jlaudio nunda ithalatçısı esse grupdan alıcam..
    yerleri zeytinburnundaymış ama internet üstündende satışları varmış. hertz esk 165 serisini düşünüyorum son seri imiş 100 rms component takım.. bakalım işde.. hertzin internet satış fiyatı 289 tl esse grupda ama arkadaş oraya gidersek daha ucuza 250 tl ye kadar alabiliriz belki dedi..
    ama alıp alınabiliicek en iyi component takım mış şu an için..

19. FreQueency

FreQueency Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sitesi mevcutsa gönderebilirmisinz fiyat araştırsak az

20. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bencede üç kuruş fazla verin işi bilen birinde yaptırın zaten işi bilen karnı tok insanlar bazı şeyleri sen takıcam desende takmaz taktırmaz en azından ben takmam der git başkasına taktır der.. o kadar prensip sahibi belli bir müşteri kesmi olan tok insan paradan çok insan kazanmayı hedeflemiş tesisatçılarda var..

misal benim tesisatçı kapamış yeni bir yere geçmiş bulamadım adresini onu bulucam gene yaptırırken zamanında passatım varken ben ona arkadaşımın aracından çıkma sierra anfi götürmüşdüm ben bunu bu arabaya takmam dedi bozuldumda biraz senin iyiliğin için takmam dedi bu anfi anfi değil dedi anfiyi arkadaşıma geri verdim 2 ay sonra anfi yanmış çoçuğun arabasında iyiki takmamışım..

Bu Sayfayı Paylaş