Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Analog klima ile Digital Klima arasında Fark nedir

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda excel9191 tarafından 5 Şubat 2011 tarihinde açılan konu

1. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  2. PoyrazEfe

PoyrazEfe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim klima on numara. Manuel/Analog....

3. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    aracına göre konuştum serdar bey...çok üst düzey araçlarda olduğunu biliyorum..tahminim genesis ve equus ta da vardır...

4. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    arkadaşlar önceki aracım 2004 admira idi.1 yıldır dijital klimalı kia concept kullanıyorum.dijital klimada ısı ayarını seçtğimizde örneğin 24 derece.auto tuşuna bastığımızda dışardaki ısı ile istenilen ısı arasındaki farka göre klimayı veya kalorifer sistemini devreye sokuyor. aynı şekilde fark ne kadar fazlaysa fan hızı o kadar artıyor. sonra istenilen ısı oluşana kadar kademeleri kendi azaltıyor. yine aynı şekilde yönlendirmeyi kendisi ayarlıyor.ön cam ısıtma işlemi kısa sürede buzu çözüyor. buğuyu alıyor.istenirse normal klima veya kalorifer sistemi kullanılabilir. fakat klima veya kalorifer içerisini gereğinden fazla ısıtınca veya soğutunca sık sık ayar değiştirmek gerekiyor manuel klimalarda olduğu gibi.

5. alptug

alptug Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim anlayabildiğim kadarıyla dijital klimalar auto durumunda, nem-oksijen-ısı vs. sensörler vasıtasıyla ayarlanan dereceye gelene kadar hepsini otomatik olarak yapıyor ancak bugüne kadar okuduklarımdan kullanıcılar yakıt tüketimi fazla oluyor gerekçesiyle kışın hemen hemen hiç kullanmıyor böylece dijital olmasının onlar için pek bir önemi kalmıyor,bazı üstadların da dediği gibi üst sınıf araçlar hariç bizim araçlarda klima ısıtma işini kendisi değil motordan aldığı ısı ile karşılıyor ,yine de aracımda böyle bir özellik varken ben auto konumunda çalıştırmayı yeğliyorum ,madem ki bu klimaya fark vermişim öyleyse kullanmak isterim :)

ayrıca ısı değerlerini istediğiniz derece dilimlerinde ayarlayabilmek gerçekten çok güzel

yalnız bu sensörlerin fiyatlarını biraz inceledim doğrusu içim karardı ,yanlış hatırlamıyorsam 250-300 tl. gibi bir fiyatları vardı (aklımda yanlış kalmamışsa)

sonuç olarak şimdi araç alacak olsam yine klimasının dijital olmasını isterim zaten bu aracımı alırken de özellikle dijital olmasını istedim

6. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    klimanın ısıtma yapmadığını kendiniz belirtmişsiniz...bu yüzden kışın klimanın fonksiyonu yoktur...ancak iklim kontrollü klimalarda yazın klima çalışırken kullandığınız auto konumundaki özelliklerin hepsini kaloriferin ısıtma yaptığı zamnada kullanabilirsiniz...örneğin dereceyi 27.5 e ayarlarsınız motor ısınmaya başladıkça sıcak hava akışı hızlanacak belirli bir süre sonra dereceye geldikten sonra kendini modülasyon yaparak yavaşlatacaktır...ayrıca elektronik klimalar yakıt sarfiyatını diğerine göre artırmaz azaltır...çünkü yazın klima istenilen dereceyi bulduktan sonra yavaşlar ve sisteme gaz basımını yavaşlatır...ne kadar fazla gaz basarsa o kadar elektrik akımı ister...böylece yavaşlayan klima daha az yakıt tüketir...

7. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    evet kışın klima ısıtma yapmıyor olabilir ama tamamen devre dışı değil. kışın araç ilk çalıştırdığında ön camda buğuyu engellemek adına hemen devreye otomatik olarak giriyor. araç ısınana kadar camın iç ve dış tarafındaki ısı farkını azaltarak buğuyu kalorifere göre daha çabuk atıyor.

8. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dıjıtal klımanın boyle ozellıklerı var ben goruntu hemde kolaylık :)

9. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    evet böyle bir fonksiyonu var ama bana sorarsanız kesinlikle gereksiz...ben kullanmıyorum çünkü zaten buğuyu araca binene kişinin veya kişilerin nefesi ve vücut ısısı yapıyor...zaten araç dışardan aldığı normal hava akışı ile buğuyu çözebilir yada iki ön pencereyi hafif aralarsınız çüzülür...bahaneyle klima sistemindeki gaz devirdaim yapsın deyerek çalıştırırsanız olabilir...farklı bir bakış açısı derim...

10. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Son araçlarımın hepsinde vardı bu otomatik klima, 1 kere olsun kullanmış değilim.

11. LANDSLİNEE

LANDSLİNEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım arabada analıg var ama ben hıc kullanmıyorum camları actın mı tam orjınal klıma en guzelı temız temız ohhhhh :)

Bu Sayfayı Paylaş