Selamün Aleyküm. Accent Blue 2016 mode plus aracımın ampülleri çok kötü değiştirmek istiyorum yalnız aklımda ki sorulara düzgün cevap bulamadım yardımcı olursanız sevinirim, 1. Led alıp direkt araçta kullanabiliyor muyum yani merciktir odur budur gerek var mı? 2. Merceksiz olursa (led) iyi aydınlatır mı? 3.Led yağmurlu havada iyi bir aydınlatma sağlar mı? 4.Yağmurlu havalar veya farklı hava koşulları yüzünden led yerine kaliteli ( philips, bosh) bir halojen almak mı mantıklı? 5.tamponu sökmeden değişim mümkün mü? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
1. bazı araçlarda aparat gerekebiliyor oturması için 2. mercekli far her zaman daha iyi andınlatır ışığı dağıtmadığı için 3 led çok kaliteli bir model almadıkça iyi aydınlatma sağlamaz 4. yağmurlu havalarda led de aydınlatma kötüdür. philips xtreme vision veya osram night braker tercih ederseniz iyi aydınlatma olur hava koşulu farketmez 5. tampona gerek yok . basitçe farın arkasında kapaklar dan ampül değiştirme işlemi yapılır
O zaman osram veya phlips almak mantıklı. Sanırım H4 olucak o da. Tampon sökülmeli mi dememin sebebi tam bende bilmiyorum ama kapağı söküp ampülü değiştirecek kadar yer olmadığı için farı yerinden sökmek gerekiyor diye biliyorum.
Y ya da merceksiz led kullansam ne olur ışık çok mu dağılır ? Onun yerine halojen almak mı mantıklı merceksiz olarak?
Hocam ben h4 led kullanıyorm. Led dağılmıyor karşıdan hic selektör yemedim. Alacağın led biraz kaliteli olursa odak noktası bozulmaz. Odak noktasını bozmayan güzel h4ler var. Alma niyetin varsa satıcı ile önceden konuşup ona göre al.
Hocam boşuna fazla para verme. Ge megalight ultra al. Yuzde 150 fazla ışık. Ben çok memnunum. Mercek far olmadigi zaman led kullanmak da mantiksiz oluyor.